KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
07 Mayıs 2026 Perşembe
°C

Kazanımlar geri alındı

Sağlık Bakanlığı’nın, Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği’nde yaptığı değişiklik Resmi Gazete’de yayınlandı. Sağlık Sen Bingöl Şubesi Başkanı Bilal Arslan, kazanımların geri alındığını dile getirerek tepki gösterdi.

Kazanımlar geri alındı
03 EKİM 2016 PAZARTESİ 22:07
0
1835
0
AA aa

Sağlık Bakanlığı'nın Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği'nde yapılan değişikliğin toplu sözleşme masasında elde edilen eşi özel sektörde çalışan kamu görevlilerinin eş durumu kazanımını ortadan kaldırdığını belirten Arslan, kazanımların geri alındığını belirterek tepkisini dile getirdi.

Arslan, toplu sözleşme masasında alınan kararla, eş durumu tayinine yönelik çerçeve yönetmelikte değişiklik yapıldığını ve bütün kurumların buna uyması hususunda mutabık kalındığını hatırlatarak, “Toplu sözleşmenin bir kazanımı olan, eşi özel sektörde çalışan kamu görevlilerinin eş tayini hususunun yönetmelik değişikliği ile iptal edilmesi, toplu sözleşme masasını değersizleştirmektedir” dedi.

“DARALTMA YAPILMASI FAYDA YERİNE ZARAR GETİRECEKTİR”

Kamu hizmetlerinde esas olan konunun, kazanımları geri almak değil, yenilerini eklemek olduğunu da belirten Sağlık-Sen Bingöl Şube Başkanı Arslan, “Sağlık çalışanlarının iş yükü sürekli artarken, aynı oranda istihdam yapılmamaktadır. Büyük bir özveri ile çalışan sağlık çalışanlarının motivasyonunu artırıcı, yeni kazanımlar verilmesi gerekirken, elde edilen kazanımın alınması, eş durumu tayinlerinde geriye gidilmesi, mazeret tayinlerinde daraltma yapılması fayda yerine zarar getirecektir.” şeklinde konuştu.

Arslan ayrıca, yönetmelik çıkmadan önce başvuruda bulunan aday memurların mazeret tayinlerinin de başvuru tarihleri dikkate alınarak gerçekleştirilmesini istedi.

Söz konusu yönetmelik değişikliğinin eş durumu tayininin yanı sıra, stratejik personele yönelik yapılan düzenlemeler, eğitim durumu ve benzer diğer hususlarda da yeni mağduriyetler oluşturacağını belirten Arslan, “Konuyu takip edecek ve sağlık çalışanlarının hakkını arayacağımızı da buradan ifade ediyoru.” dedi.

YÖNETMELİKLE NE DEĞİŞTİ?

Diş tabibi ve eczacılar da stratejik personel kapsamına alındı. Personelin il içi atamaları yönerge ile düzenlenecek. Eğitim durumundan tayin için sağlık ile ilgili bir alanda en az iki yıllık öğrenim görme şartı en az dört yıllık örgün öğrenim görme olarak değiştirilmiştir.

Kurum içi yer değişikliği yapan personelin eşinin bir yıl içerisinde yapacağı eş durumu tayininde D ve C hizmet grubu şartı aranmayacağına dair maddedeki “eşinin” ibaresinden kaynaklı anlam kargaşası giderilmiştir.

Kamu görevlisi olmayan eşinin yanına tayin ile ilgili değişiklik yapılmıştır. Eşi özel sektörde çalışanların eş durumu tayininin yapılabilmesi için özel sektördeki eşinin son 4 yıl içerisinde 2 yıl sigorta şartını sağlaması gerekiyor. Özel sektörde çalışan eşin atama talep edilen yer dışında sosyal güvenlik primi ödenmesi haline ilişkin düzenleme yapılmıştır. Buna göre sigortası iş yerinin merkezinin bulunduğu yerden ödense de, atama talep edilen yerde iş yerinin faaliyette olduğunu ve bu iş yerinde en az 2 yıl çalıştığını belgelendirenlerin eşleri de eş durumu tayin talebinde bulunabilecektir. 

Stratejik personel özel sektördeki eşinin yanına tayin talebinde bulunamayacaktır. Aday memurların adaylık süresi içinde eş durumundan ve eğitim mazeretinden tayin talebinde bulunma hakkı kaldırılmıştır.

Aday memurlar adaylık sürecinde sağlık mazereti, can güvenliği mazereti ve olağanüstü hallerdeki yer değişikliği ve terör eylemleri nedeniyle şehit ve malul yakını olmaktan kaynaklı bir defaya mahsus istediği yere tayin hakkından yararlanabilir.

Diğer kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapanlardan Sağlık Bakanlığı ve bağlı kuruluşlarına kurumlar arası yer değişikliği sureti ile atananlar bir yıl boyunca (sağlık mazereti, can güvenliği mazereti ve olağanüstü hallerdeki yer değişikliği ve terör eylemleri nedeniyle şehit ve malul yakını olmaktan kaynaklı bir defaya mahsus istediği yere tayini dışında) tayin talebinde bulunamayacaklar.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
06.05.2026
17:51
Bingöl`de süt üreticisine destek
Bingöl'de süt üreticisine destek
Bingöl'de DAP Kalkınma İdaresi desteğiyle yürütülen proje kapsamında 40 süt soğutma tankı üreticilere teslim edildi, sürü yönetimi kursunu tamamlayan 62 kursiyere sertifika verildi.
06.05.2026
17:50
Murat Etüt Merkezi hizmete açıldı
Murat Etüt Merkezi hizmete açıldı
Bingöl'ün Genç ilçesinde öğrencilere haftanın 7 günü ücretsiz hizmet verecek Murat Etüt Merkezi düzenlenen törende dualarla açıldı. Merkezde ders desteğinden deneme sınavlarına kadar geniş kapsamlı imkanlar sunulacak.
06.05.2026
17:49
Genç`e kütüphane ve etüt merkezi
Genç'e kütüphane ve etüt merkezi
Bingöl'ün Genç ilçesinde Belediye Başkanı Kemal Tartar'ın seçim vaatleri arasında yer alan etüt merkezi ve halk kütüphanesi projesi ihale aşamasına geldi. 400 kişi kapasiteli merkezin 2026-2027 eğitim öğretim yılına yetiştirilmesi hedefleniyor.
06.05.2026
17:48
Bingöl`de 229 personel kayıp öğretmen için sahada
Bingöl'de 229 personel kayıp öğretmen için sahada
Bingöl'ün Solhan ilçesinde 1 Mayıs'ta evden çıktıktan sonra kaybolan emekli öğretmen Kutbattin Keskin'i bulmak için 3 ilden gelen ekiplerin de katılımıyla 229 personelle arama çalışması yürütülüyor.
05.05.2026
14:54
Başkan Arıkan
Başkan Arıkan 'Bingöl'ümüze hayırlı olsun' diyerek duyurdu!
Seçim döneminde 'Vizyon Proje' olarak duyurduğu 'askeri alanın tahsisi' konusunda 'İmzaları attık, Bingöl'ümüze hayırlı olsun' diyerek müjdeyi veren Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan, 350 dönümlük askeri alanın devir protokolünün imzalandığını duyurdu. Arıkan, yakın zamanda ihaleye çıkacak önemli projelerle ilgili de mesajlar verdi.
05.05.2026
14:42
Resmi Gazete`de yayımlandı! Araç bilgilerine erişim artık ücretli
Resmi Gazete'de yayımlandı! Araç bilgilerine erişim artık ücretli
Araç sahiplerini ilgilendiren yeni bir düzenleme yürürlüğe girdi. Noterlik Kanunu Yönetmeliğinde değişiklik Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, araç sorgulamalarında ücret ödenecek.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın