KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
14 Mayıs 2024 Salı
°C

Kazma kürekle yapılsaydı bitmişti!

Modern araç gereçlerin ve iş makinelerinden önceki dönemi hatırlayan büyüklerin, Genç-Bingöl Karayolu duble yol çalışması için; ‘Kazma kürekle yapılsaydı şimdiye kadar bitirilmişti’ lafı hiç de yabana atılmayacak ve abartı sayılmayacak kadar gerçekçi duruyor.

Kazma kürekle yapılsaydı bitmişti!
19 MART 2013 SALI 08:44
0
5106
7
AA aa

Genç halkının daha bu yoldan çok çekeceği var. Sadece 20 kilometre uzunluğu olan Genç-Bingöl Karayolu duble yol yapım işini 100 kişi eline kazma kürek alsa şimdiye dek bitirmişti. İki yıl önce çalışmalara başlandı fakat yolun bir arpa boyu genişlediği yok.

Yılardır Genç'in en büyük sorunu olan ve olmaya devam eden Genç-Bingöl Karayolu bir türlü çözüme kavuşturulamıyor. Yapılacak mı yapılmayacak mı tartışmalarından sonra genişletme çalışmalarına 2010 yılında başlandı. 20 kilometre gibi kısa bir mesafe olmasına rağmen hala bir metre bile genişletilmeyen yol, Genç halkının tepkisini çekmeye devam ediyor. Yıllardır büyük kazaların yaşandığı, nice canların yitirildiği ve herkesin korkulu rüyası olan ve muammaya dönen bu yolun bir an önce bitirilmesi gerekiyor.

Mevsim şartlarına göre ısınan havalara ve inşaat sezonunun başlamasına rağmen inşaat sezonundan önce başlaması gereken yol yapım çalışmalarına hala başlanmaması tepkilere neden oldu.

KÖPRÜ GEÇTİĞİMİZ YIL BİTTİ, YOL İSE ARAPSAÇI!

Bir an önce bitirilmesi gereken yolun hala öyle kendi haline bırakılmasını kabullenemeyen Genç halkı: “Galiba yetkililer hala bu yolun ehemmiyetini kavrayamamış. Genç halkı olarak bu yolun yapılmasını, şimdi de bitirilmesini siyasetçiler de bürokratlar da çok iyi biliyor. 2010 yılı sonlarında yapımına başlanan bu kısacık yolun bu kadar uzamasının hiçbir geçerli nedeni olamaz. Bu insanlar ya bizimle dalga geçiyorlar ya da bu işi bilmiyorlar. Eğer dalga geçiliyorsa bunun karşılığını seçimde alırlar. Yok, eğer bu işi bilmiyorlarsa yüklendikleri bu sorumluluğu bir daha almasınlar. Her yıl ölümlerin yaşandığı, hiç yoktan kazaların olduğu bu yolda akan kanı da görmüyor mu kimse. Bu yolun kaza olmayan bir metre dahi yeri yok. Her metresinde kaza olmuştur. Genç halkı olarak yüz kişi bir araya gelsek, ellerimize kazma kürek alsaydık şimdiye kadar bu yol çoktan bitmişti. Bunu abartmıyoruz. Bu yolun yapımına kazma kürekle başlansaydı şimdiye kadar bitmişti. Yaklaşık 2 yıl önce ihaleleri yapılan Genç'in ikinci köprüsü tamamlandı, fakat Genç-Bingöl Karayolu'na bir kazma bile vurulmadı. Köprüden önce ihalesi yapılan ve yaklaşık 2 yıldır toplulaştırma sorunu ile boğuşan Genç-Bingöl Karayolu Arapsaçına döndü” dediler.

Genç-Bingöl Karayolu yol yapım işine her seferinde ayrı bir tarih veren siyasilere vatandaşlardan gelen tepki büyüyor.

Daha önce zorunlu yapılacağı yönünde açıklamalarda bulunan siyasilere, aradan uzun bir zaman geçmesine rağmen sorunun çözülmemesi üzerine vatandaşlar tepki gösterdi.

Bu yolun Arapsaçına döndüğünü belirten vatandaşlar: “Kimseyi kandırmasınlar, bu yol 2 yıldır olduğu gibi duruyor, bu duruma bir an önce çözüm bulunması gerekiyor” diyerek tepki gösterdiler. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
MEMLEKET (@Misafir_12643)
20 Mart 2013 Çarşamba 10:24
Yaklaşık 14 yıldır Kiğı da peri vadisinde bir baraj çalışması yapılıyor doğayı tarihi yok etmek anlamında her şey yapılıyor keyfi yerlere gereksiz yollar yapılırken iki ilçe arasındaki devlet karayolu yapılmıyor bir devlet yetkilisi de neden bu durum böyledir diye sormuyor.Üçüncü dünya ülkelerinde bile yolu kapalı olan bir yer daha yoktur bu bir ayıptır bu ayıbın temizlenmesi lazım saygılarımla.
MEMLEKET (@Misafir_12642)
20 Mart 2013 Çarşamba 10:17
Tüm arkadaşların yorumlarını okudum hepsi eleştirilerinde haklılar.Ancak yaptığınız eleştiriler olan bir şeyin daha iyi olması üzerine fakat hiç olmayan bir şey için ne demeli.Kiğı bilindiği gibi Bingöl'ü en eski ve tarihi bir ilçesi.Büyük sorunlar nedeniyle halkının tamamı büyük kentlere göç etmiş durumda yani orada hiç nüfus kalmadı desek yeridir.Gel gelelim bu tarihi ilçenin bir çok sorunu arasında yer alan Yedisu Kiğı yoluna.Yol demeye bin şahit ister çünkü daha doğru düzgün bir stabilize yolu bile yok yılın 10 ayı kapalı sadece 2 ayı açık
R.Aktekin (@Misafir_12602)
19 Mart 2013 Salı 15:13
Bingöl havaalani bittimi bitmedi.Bingöl duble yolu bittimi bitmedi.Bingölle dogalgaz geldimi gelmedi.
Cabakcur deresine viyadük yapildimi yapilmadi.Bingöl altyapi elektirik yerin dibine alindimi alinmadi.Kanallizasyon yapiliyor ama dünyada esi ve benzeri olmayan yöntemlerle her yer allak bullak.
Kis aylarinda kar temizleme islemi ilkel yöntemlerle yapilmaya devam ediliyor.Bingölle cevre illerinde olmayan bir yatirimi söylermisiniz bana.Veya cevre illerinde olan bingölde olmayan yatirimlari saymakla bitmez.Bizim bakanimiz var ama yapanimiz yok.
Fikri semerci (@Misafir_12601)
19 Mart 2013 Salı 12:39
Kardes valla haklisin kazakistandan memlekete su gonderelim evdekiler susuz kalmis..vay bingolum vay..bakanimiz var diye ovunuyoruz,aslinda butun tepkilerimizi memleket adina yazariylan basiniylan vakiflariylan kanat onderleriylen,sorunlari or tak gorup kamouyu nezdinde hesap sorup cezlandirmak lazim..
Emre Emre (@Misafir_12600)
19 Mart 2013 Salı 12:13
& gündür şehir susuz ve tek haber yok ondan sonra hizmet neden elazığ hizmet alıyor bilmem ne. medya sessiz kalacaksa zaten millet sessiz satılan satılana bu memlekette.. 2 giriş ilanı almak için susmaya devam edin
Said MİRZA (@Misafir_12597)
19 Mart 2013 Salı 10:38
gidişata bakılınca siyasi yetkililer ve kadrolaşma sonucu oluşturulan büroksasilerin hem beceri hem de yetenek yoksunu oldukları görülüyor.
DARAHİNİ (@Misafir_12596)
19 Mart 2013 Salı 09:58
Ne demek arap saçına dönme.Bakanımız geçenler de açıkladı.2 yıl içinde Bingöl değişecek diye..10 yıldır bitmeyen Bingöl Karakoçan arası 50 km.Yaz boz tahtası.İnsanlar ölmüş,maddi zarar olmuş bunlar bir mana ifade etmiyor.Bunlar Bingöl halkını kuzu zannediyor.Nice sarp yollar 1 yıl içinde yapılmış.Ancak Bingöl'e gelince olmaz .Çünkü tepki yok,Gelin bir gün Genç yolunu trafiğe kapatın.Etkili ve yetkililer görsün.Yahu Grup köy yollarını bile duble olduğu başka illere bakınca insanın isyan edesi geliyor.Ne de olsa Bakanımız diyelim.Aceleye negerek
14.05.2024
16:27
Nisan ayında 110 trafik kazası meydana geldi
Nisan ayında 110 trafik kazası meydana geldi
Bingöl'de nisan ayında 110 trafik kazası meydana geldi. Bu kazalarda 1 kişi hayatını kaybetti, 131 kişi de yaralandı.
13.05.2024
17:46
Bingöl`de JASAT dedektifleri aranan 2 şahsı yakaladı
Bingöl'de JASAT dedektifleri aranan 2 şahsı yakaladı
Bingöl İl Jandarma Komutanlığına bağlı JASAT dedektifleri, kasten öldürme suçundan dolayı 2 yıldır firari olan şahsı ve cinsel istismar suçundan aranan şahısları yakaladı.
13.05.2024
17:27
Bingöl`de kamu ve özel işletmelere kamera zorunluluğu
Bingöl'de kamu ve özel işletmelere kamera zorunluluğu
Valilik: 'Güvenlik eksikliği tespit edilen kamu işyerlerine ve özel işletmelere, otuz günden az olmamak üzere eksikliklerini giderebilecek kadar makul bir süre tanınacak ve tanınan süre sonunda işyeri alması uygun değerlendirilen tedbirler yönünden tekrar kontrol edilecek ve yükümlülüklerini yerine getirmeyen işletme sahipleri hakkında ilgili mevzuatlar gereğince işlem yapılacaktır.'
13.05.2024
16:45
Bingöl`de özel program! Gönüllerince eğlendiler
Bingöl'de özel program! Gönüllerince eğlendiler
Bingöl Belediyesince düzenlenen farkındalık etkinliğinde bir araya gelen özel gereksinimli bireyler, hem gönüllerince eğlendi hem de hünerleriyle katılımcılara keyif dolu anlar yaşattı.
13.05.2024
14:16
Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi açıklandı! Neler kısıtlandı?
Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi açıklandı! Neler kısıtlandı?
'Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi' çerçevesinde konuşan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 'Ambulans, savunma ve güvenlik gibi alanlarda zorunlu ihtiyaçlar hariç yeni araç satın almayı ve kiralamayı 3 yıl süreyle durduruyoruz. Mevcut kiralık taşıt sözleşmeleri de izin alınmadan yenilenmeyecek' dedi. İşte tedbirler ve öne çıkan başlıklar…
12.05.2024
17:39
Bingöl`de bir silahlı olay daha! 1 ölü, 2 ağır yaralı
Bingöl'de bir silahlı olay daha! 1 ölü, 2 ağır yaralı
Bingöl merkez Çapakçur Vadisi'nde iki akraba arasındaki arazi anlaşmazlığı nedeniyle yaşanan gerilimde ateş açan kişi, bir kişinin ölümüne, iki kişinin yaralanmasına sebep oldu. Polis, cinayet zanlısını yakalama çalışmalarını sürdürüyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın