KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
06 Temmuz 2026 Pazartesi
°C

KDK başvurusuyla fazla mesai ücretini aldı

Fazla mesai ücreti eksik ödenen güvenlik görevlisinin mağduriyeti Kamu Denetçiliği Kurumunun kararıyla çözüme kavuşturuldu.

KDK başvurusuyla fazla mesai ücretini aldı
01 ARALIK 2018 CUMARTESİ 05:10
0
2203
1
AA aa

Fazla mesai ücreti eksik ödenen güvenlik görevlisinin mağduriyeti Kamu Denetçiliği Kurumunun (KDK) tavsiye kararı üzerine giderildi.
 
KDK'den yapılan açıklamaya göre, TEİAŞ'a ait bir bölge müdürlüğündeki güvenlik görevlisi, yaptığı başvuruda, 5 güvenlik görevlisinden ikisinin emekli olmasının ardından diğer görevlilerle fazla mesai yapmaya başladıklarını belirtti.
 
Haftada 70 saat çalıştığını ancak fazla çalışma karşılığının eksik ödendiğini ileri süren başvurucu, fazla mesaisinin tam ödenmesini ya da çalışmaları karşılığında hafta tatili kullandırılmasını talep etti.
 
Başvuruyu incelemeye alan KDK, TEİAŞ'a gönderdiği tavsiye kararında, önceki aylarda fazla çalışma karşılığında hak kazandığı ücretlerin eksik ödenen kısmının ödenmesine hükmetti.
 
Kurum, ayrıca, yeni koruma ve güvenlik personeli istihdam edilerek çalışan personelin mağduriyetinin giderilmesini de kararlaştırdı.
 
KDK'nin tavsiye kararı üzerine, başvurucunun önceki aylarda eksik ödenen fazla çalışma ücretlerini ödeyen TEİAŞ, personel istihdamını artıracağını da bildirdi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_33953)
01 Aralık 2018 Cumartesi 17:51
yarın bir gün işten atarlar nasılsa yanına bırakmazlar
06.07.2026
12:46
Jandarmadan Bir Haftada 24 Operasyon! 4 hükümlü yakalandı!
Jandarmadan Bir Haftada 24 Operasyon! 4 hükümlü yakalandı!
Bingöl İl Jandarma Komutanlığı'nın 26 Haziran-3 Temmuz 2026 tarihleri arasında yürüttüğü çalışmalarda, çeşitli suçlardan kesinleşmiş hapis cezası bulunan 4 kişi yakalanarak cezaevine gönderildi. Operasyonlarda uyuşturucu madde, kaçak sigara, tarihi eser niteliğinde değerlendirilen yüzükler ve çok sayıda kök kenevir ele geçirildi.
06.07.2026
12:38
Drift ve makas atanların ehliyeti iptal edilecek
Drift ve makas atanların ehliyeti iptal edilecek
TBMM'ye sunulan torba kanun teklifinde, aday sürücülere yönelik trafik cezalarının ağırlaştırılması öngörülüyor. Teklif yasalaşırsa drift yapan, makas atan ve geçiş üstünlüğü bulunan araçlara yol vermeyen aday sürücülerin ehliyetleri kalıcı olarak iptal edilecek.
05.07.2026
22:39
Çotla Yaylası`nda Festival Coşkusu
Çotla Yaylası'nda Festival Coşkusu
Bingöl'ün Genç ilçesindeki Çotla Yaylası, yıllar sonra düzenlenen Çotla Festivali ile binlerce kişiyi bir araya getirdi. Gün boyu süren etkinliklerde halaylar çekildi, yöresel kültür yaşatıldı, birlik, beraberlik ve huzur mesajları öne çıktı.
05.07.2026
22:38
DEM Parti`den Cafran`a `dayanışma` ziyareti!
DEM Parti'den Cafran'a 'dayanışma' ziyareti!
Köylülerin görüş, talep ve önerilerini dinleyen Milletvekili Hülakü ve beraberindeki heyet, ormanların ekonomik çıkarlar uğruna tahrip edilmesine karşı ortak mücadele çağrısında bulundu.
05.07.2026
22:32
Öğrencilerden Yeni Zazaca Klip: `Tij` Yayında
Öğrencilerden Yeni Zazaca Klip: 'Tij' Yayında
Bingöl'ün Genç ilçesinde Zazaca öğretmeni İsmail Yıldız öncülüğünde kurulan ve ortaokul öğrencilerinden oluşan Grup Estare, yeni klip çalışması 'Tij' (Güneş) ile dinleyicilerin karşısına çıktı. Daha önce yayımladıkları 'Estari Tari' adlı eserle dikkat çeken grup, ikinci projelerinde de Zazaca'nın yaşatılmasına katkı sunmayı hedefliyor.
05.07.2026
22:30
Karlıova`da su tankeri devrildi: 1 ölü, 1 yaralı
Karlıova'da su tankeri devrildi: 1 ölü, 1 yaralı
Bingöl'ün Karlıova ilçesinde su tankerinin devrilmesi sonucu meydana gelen trafik kazasında ağır yaralanan Ömer Faruk Özçelik, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Kazada yaralanan diğer kişinin tedavisi sürüyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın