KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
27 Ağustos 2026 Perşembe
°C

Keçeci Buzağı ölümleri hakkında bilgi verdi

Bingöl Üniversitesi Veteriner Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim dalı Başkanı Yardımcı Doçent Doktor Hakan Keçeci,

Keçeci Buzağı ölümleri hakkında bilgi verdi
13 OCAK 2018 CUMARTESİ 00:39
0
3250
1
AA aa

Karabük Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü toplantı salonunda Bingöl Üniversitesi Veteriner Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim dalı Başkanı Yardımcı Doçent Doktor Hakan Keçeci tarafından verilen bilgilendirme toplantısına İl Müdürü Mustafa Şahin, İlçe Müdürleri, Karabük ili Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı İsmail Ova ve yönetimi, çevre il ve ilçe Müdürlüklerinde görevli veteriner hekimler, serbest veteriner hekimler ve yetiştiriciler katıldı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlü Mustafa Şahin, hayvancılıkta ekonomik kayıpların en önemli nedenlerinden biri olan buzağı ölümlerinin önlenmesi, milli ekonominin can damarlarından olan hayvancılığın temelini oluşturduğunu söyledi.

Buzağılar ile ilgili sürdürülebilir hayvan sağlığının sağlanması ve farkındalıkların artırılması için Müdürlük olarak il ve ilçelerde toplantılar düzenlediklerini kaydeden Şahin, “İyi besleyememe ve kötü bakım sonucunda kötümser bir tahminle neredeyse her doğan 4 buzağıdan biri hastalıkla mücadele edemeyip ölüyor. Karabük'te ve ilçelerinde bu konuda hizmet içi kurslarla, eğitim programları ile yetiştiricilerimizi eğitmemiz gerekli. Biz bu konuda müdürlük çalışmalarımıza hız verdik” dedi.

Konuşmaların ardından, Bingöl Üniversitesi Veteriner Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim dalı Başkanı Yard. Doç. Dr. Hakan Keçeci tarafından buzağı ölümlerinin önlenmesi adına yetiştiricilere neler yapılması ve alınması gereken önlemler konusunda bilgiler verdi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_21888)
14 Ocak 2018 Pazar 00:52
Hocam bingoldeki ciftcileride bilgilendirdinizmi. Bilgilendirmeyi dusunuyormusunuz. Tum ilce ve il merkezinde bu calismayi yaparsaniz gorevli oldugunuz ilin ciftcileride size minnettar olacaktir.
26.08.2026
23:01
9. Bingöl Bal Yarışması için başvurular başladı
9. Bingöl Bal Yarışması için başvurular başladı
Bingöl'ün geleneksel bal yarışmasının 9'uncusu için başvuru süreci başladı. 26 Ağustos-11 Eylül tarihleri arasında yapılacak başvurulara, Bingöl İli Arı Yetiştiricileri Birliği'ne kayıtlı ve 2026 yılında Bingöl'de bal üretimi yapan arıcılar katılabilecek.
26.08.2026
23:00
Bingöl ve Elâzığ tarımı için ortak çalışma masası
Bingöl ve Elâzığ tarımı için ortak çalışma masası
Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nde gerçekleştirilen istişare toplantısında, iki il arasındaki tarım ve hayvancılık iş birliğinin geliştirilmesi, üretici birlikleri arasındaki koordinasyon ve bölgesel üretim potansiyelinin değerlendirilmesi ele alındı.
26.08.2026
22:59
Ailelere asgari gelir desteği geliyor
Ailelere asgari gelir desteği geliyor
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sosyal yardım sisteminde yeni bir döneme geçileceğini açıkladı. GETAD adı verilen modelle ailelerin sosyoekonomik durumları puanlanacak, kişi başına asgari gelir güvence altına alınacak.
26.08.2026
22:58
Okul kıyafetlerinde yeni dönem
Okul kıyafetlerinde yeni dönem
14 Eylül'de başlayacak yeni eğitim-öğretim yılı öncesinde okul kıyafetlerinde arma uygulaması yeniden zorunlu hale getirildi. Yeni düzenlemenin güvenlik, okul aidiyeti ve velilerin kıyafet masrafları açısından etkili olması bekleniyor.
26.08.2026
22:57
Yapıcıoğlu, HÜDA PAR`ın Bingöl kongresine geliyor
Yapıcıoğlu, HÜDA PAR'ın Bingöl kongresine geliyor
HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, partisinin Bingöl İl Başkanlığı tarafından düzenlenecek 5. Olağan İl Kongresi'ne katılmak üzere 30 Ağustos'ta Bingöl'e gelecek.
26.08.2026
22:56
Evlenen gençlere emlak desteği: Komisyon alınmayacak
Evlenen gençlere emlak desteği: Komisyon alınmayacak
Evlenilecek Gençlerin Desteklenmesi Projesi kapsamında kredi almaya hak kazanan gençlerden, konut kiralama ve emlak hizmetlerinde emlak hizmet bedeli/komisyonu alınmaması öngörülüyor. Tüm Emlak Danışmanları Birliği Bingöl Başkanı Serhat Bukan, uygulamanın gençlerin yuva kurma sürecindeki mali yükü azaltacağını belirtti.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın