KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Ekim 2025 Cumartesi
°C

Kemalist ideolojinin muhafızlığını üstlendiler

Bingöl'de bir araya gelen İslami Kardeşlik ve Dayanışma Platformu, Danıştay 8. Dairesinin and kararına tepki gösterdi. Boğatekin; Danıştay söz konusu kararıyla Kemalist resmi ideolojinin muhafızlığı rolünü üstlenmiş bürokratik mekanizmanın sistem üzerinde vesayet anlayışından vazgeçmediğini, vazgeçmeyeceğini, fırsat bulduğunda eski işleyişi hortlatmaktan geri durmayacağını göstermiştir.

Kemalist ideolojinin muhafızlığını üstlendiler
23 EKİM 2018 SALI 19:29
7
3720
9
AA aa

Türkiye genelinde olduğu gibi Bingöl'de de Danıştay 8. Dairesinin ilköğretim okullarında uygulanan Öğrenci Andını kaldıran yönetmelik hükmünü iptal etmesine tepki gösterildi.

Merkez Dörtyol saat kulesi önünde bir araya gelen İslami Kardeşlik ve Dayanışma Platformu adına basın açıklamasını okuyan Yusuf Boğatekin, Danıştayın aldığı kararla Kemalist düşünceyi tekrar hortlatma çabasına girdiğini iddia etti.

Boğatekin, “Bir dizi yasal kılıfla sarmalanmış bu Danıştay kararının özeti, uzun bir döneme yayılan ve zorlu bir mücadeleyle geriletilmiş, zayıflatılmış bulunan Kemalist bürokratik oligarşinin son dönemde gelişen ortamdan da cesaret bularak varlığını yeniden hissettirme çabasıdır. Danıştay söz konusu kararıyla Kemalist resmi ideolojinin muhafızlığı rolünü üstlenmiş bürokratik mekanizmanın sistem üzerinde vesayet anlayışından vazgeçmediğini, vazgeçmeyeceğini, fırsat bulduğunda eski işleyişi hortlatmaktan geri durmayacağını göstermiştir” dedi.

Kararın ırkçılık içerdiğini belirten Boğatekin, “Danıştay aldığı kararla bu ülkede yaşayan insanların resmi ideolojiye boyun eğmek ve itaatle mükellef olduğunu; hukuk ve özgürlük alanının bu çerçeveyle sınırlandırılması, daraltılması gerektiğini haykırmaktadır. Bu tutum açık bir dayatma ve inancımıza, onurumuza doğrudan bir saldırıdır. Okullarda çocuklara, gençlere dayatılan ant inancımızla çelişen cahili-tağuti bir zulümdür! Dolaysız, net bir ırkçılık içermektedir. Kişi tapınmasına, putlaştırmasına yönelik mesajıyla tam bir sapkın dini ritüel mahiyeti taşımaktadır. Bununla beraber ant mevzusunun sadece bir sonuç olduğunu, bu noktada sorunun kökenine inilip eğitim alanında ortaya çıkan çarpıklığın topyekun giderilmesi gerektiğinin altını çiziyoruz. Danıştay'ın bu kararı resmi ideolojinin gölgesi altında eğitim adıyla sürdürülen öğütme, yontma, biçimlendirme faaliyetinin tümüyle sorgulanmasının kapısını aralamalıdır. Ve yine hatırlatmak isteriz ki, yargı bürokrasinin yetkisini aşarak iktidar icraatına ortaklığa soyunması anlamına gelen Danıştay 8. Dairesinin söz konusu kararı geçmiş dönemde kaldığı düşünülen vesayetçi eğilimleri palazlandırma mesajı taşımaktadır. Bu yönüyle iktidar açısından ciddiye alınmayı hak etmektedir” şeklinde konuştu.

Basın açıklaması için bir araya gelen kalabalık, sloganlar atarak olaysız bir şekilde dağıldı.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_32162)
24 Ekim 2018 Çarşamba 09:55
ALLAH AŞKINA ŞU ZAMLARI VE ÇOCUKLARA YAPILAN TECAVÜZLERİDE Bİ PROTESTO EDİNDE GÖRELİM..MÜSLÜMAN HER YAPILAN HAKSIZLIĞA KARŞI ÇIKMALIDIR..SADECE İKTİDAR' A YARANMAK OLMAZ..Nokta
Misafir Kullanıcı (@Misafir_32156)
24 Ekim 2018 Çarşamba 09:40
Sabah hiç gülesiyem yoktu hadi benden mevcutlara haaaaaaaaa haaaa haaaa
Misafir Kullanıcı (@Misafir_32148)
24 Ekim 2018 Çarşamba 08:58
türk olmadan önce insan olun
Misafir Kullanıcı (@Misafir_32147)
24 Ekim 2018 Çarşamba 08:58
Yav he he .Çok cesurlarmış
Misafir Kullanıcı (@Misafir_32137)
24 Ekim 2018 Çarşamba 05:37
Burokratik oligarsinin ayak sesi diye pankart acmislar. Sizde bizzat ayak takimisiniz.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_32129)
23 Ekim 2018 Salı 19:54
Şurada toplanan tiplere bakıyorumda bulundukları stknın temsilcisi konumuyla bir yerlere gelen tipler.açıklama samimi gelmedi.Reis açıklama yaptıktan sonra palazlandılar..
Misafir Kullanıcı (@Misafir_32185)
25 Ekim 2018 Perşembe 07:55
@Misafir Kullanıcı millet ekmek yok yiye düştüğümğz duruma bı bak
Misafir Kullanıcı (@Misafir_32144)
24 Ekim 2018 Çarşamba 08:09
@Misafir Kullanıcı Değerli kardeşim, eylem kararı alındığında Recep Tayyip Erdoğan'ın henüz bu konuyla ilgili herhangi bir açıklaması mevcut değildi.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_32143)
24 Ekim 2018 Çarşamba 07:50
@Misafir Kullanıcı Reis açıklama yapmadan bu basın metni hazırlanmıştı ve Reis açıklama yapmadan da bu metin okundu (bir de toptancılık yapmayalım lütfen)
17.10.2025
16:22
Bingöl`de bir haftada 29 narkotik olaya müdahale
Bingöl'de bir haftada 29 narkotik olaya müdahale
Bingöl İl Jandarma Komutanlığı açıklamasında; 'Halkımızın da desteğiyle huzur ve güvenliği sağlamak maksadıyla, ilimiz genelinde mücadelemiz kararlılıkla sürdürmektedir' vurgusu yapıldı.
17.10.2025
16:05
Baylaz:
Baylaz: 'Boş tencereler bile konuşuyor ama iktidar duymuyor!'
'17 Ekim Dünya Yoksullukla Mücadele Günü' kapsamında açıklamada bulunan CHP Bingöl Kadın Kolları Başkanı Gülten Baylaz: 'Çocuklar yatağa aç giriyor, kadınlar pazardan eli boş dönüyor, emekliler bir ömür çalıştıktan sonra kuru ekmeğe muhtaç ediliyor. Gençler geleceğe değil, yurt ve burs kuyruklarına bakıyor. Bu tablo bir kader değil, 23 yıldır iktidarda olan AKP'nin iflas etmiş düzeninin sonucudur!' dedi.
17.10.2025
13:43
12Bingölspor`da hedef, kayıpsız bir hafta!
12Bingölspor'da hedef, kayıpsız bir hafta!
Nesine 3.Lig 2. Grup'ta mücadele veren 12Bingölspor, ligin 7'nci haftasında Kırşehir Spor'a konuk oluyor. Yeşil beyazlı temsilcimizde hedef, deplasmandan 3 puan çıkararak liderliğini koruyup yükselişini sürdürmek.
17.10.2025
13:11
Çeyrek altın 10 bin lirayı geçti! Asgari ücretli nasıl geçinecek?
Çeyrek altın 10 bin lirayı geçti! Asgari ücretli nasıl geçinecek?
Ons altındaki artış yurt içinde altın fiyatlarını yükseltmeye devam ediyor. Bu sabah Kapalıçarşı serbest piyasanın açılışında çeyrek altın 10 bin lirayı, Cumhuriyet altın ise 40 bin lirayı geçti. Asgari ücretliler yoksulluk sınırının altında maaşla mücadele verirken, Hükümet kanadından neredeyse her gün Türkiye ekonomisinin büyümesinden bahsediliyor.
17.10.2025
12:49
Bingöl Deprem Master Planı Çalıştayı sona erdi
Bingöl Deprem Master Planı Çalıştayı sona erdi
Çalıştayla, Bingöl'ün depreme hazırlık sürecine bilimsel ve katılımcı bir bakış kazandırıldığı, ortak akılla şekillenen bu sürecin, Bingöl'ün geleceğini güvence altına alacak önemli bir adım olduğu vurgulandı.
16.10.2025
14:16
Cevdet Yılmaz 2026 bütçesini, enflasyon, işsizlik ve büyüme tahminini açıkladı
Cevdet Yılmaz 2026 bütçesini, enflasyon, işsizlik ve büyüme tahminini açıkladı
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde 2026 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Bağlama Töreni'nde açıklamalarda bulundu. '2026 yıl sonu enflasyon hedefimiz yüzde 16' diyen Yılmaz, yüzde 3.3 büyümeyi öngördüklerini söyledi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın