KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
13 Mart 2026 Cuma
°C

Kemalist kadrolar her yolu meşru görmektedir

Tunç; Türkiye tarihi cumhuriyetten bu yana bir darbeler tarihidir. Kemalist kadrolar kendi ideolojik statikosunu muhafaza etme adına her yolu meşru görmektedir dedi.

Kemalist kadrolar her yolu meşru görmektedir
02 MART 2018 CUMA 22:38
1
2861
0
AA aa

Bingöl Özgür-Der ‘En Uzun Şubat: 28 Şubat' konulu panel düzenledi. Panelin moderatörlüğünü Bayram Tunç üstlenirken, panele konuşmacı olarak Hamdullah Dargın ve Ayten Tunç katıldı.

28 Şubat darbesinin hedefinde Müslümanların olduğu gerçeğine değinen Bayram Tunç, 28 Şubat post-modern darbesinde medyanın ciddi bir rol üstlendiğini dile getirdi.

Tunç; “Darbe ‘Bin yıl sürecek' dendi ancak hamdolsun kısa sürede izlerin çoğu silindi. Fakat mağduriyetlerin tam olarak giderilmediğinin farkında olmalıyız çünkü, 28 Şubat'tan bu yana 21 yıllık bir süre geçmiş olmasına rağmen ve darbecilerin yargılanıp cezalandırıldığı bu dönemde Müslüman kardeşlerimiz hala tutsak ve adalet beklemektedir” dedi.

Kemalist kadrolar her yolu meşru görmektedir

28 Şubat darbesinin gayesinde sözde ‘irtica' olduğunu ve bu darbe sürecinin bileşenlerinde bürokrasi ve medyanın da olduğunu vurgulayan konuşmacı Ayten Tunç; “Doğrusu bu süreç toplumsal alanlarda ciddi sorunlara ve işkencelere yol açan bir süreç oldu. 28 Şubat tek tip devlet anlayışının kendi dışında olan herkesi düşman ilan edip hayatın her alanına müdahalesidir. Aslında Türkiye tarihi cumhuriyetten bu yana bir darbeler tarihidir. Kemalist kadrolar kendi ideolojik statikosunu muhafaza etme adına her yolu meşru görmektedir. Darbelerin olduğu ülkelerde uluslararası güçlerin destek ve kışkırtmalarının olduğu bir gerçektir. Bunun temel saiklerinin başında İslam düşmanlığı yattığı görülmektedir. 28 Şubat önce üniversite ve kamusal alanlarda başlarken bilahare hayatın tüm alanlarına yayıldığına tanıklık ettik. Bu yayılmada en çok mağduriyeti yaşayan Müslümanlar olduğunu söyleyebiliriz. Öyle ki dini bir vecibe olan başörtüsü dahi siyasallaştırılmış ve baskıların merkezi haline getirilmiştir” diye konuştu.

Tunç; “Müslümanların hafızası başörtüsü çekilen, törenlerde aşağılanan, okul kapılarından alınmayan, ikna odalarında psikolojik baskılara maruz kalan ve onlarla birlikte mücadele eden Müslümanların anılarıyla doludur. Sonrasında işkenceler, cezaevleri, işten atılanlar, tutuklular, mağdur aileleri, hukuksuz yargılamalarla 21 yıllık bir acıya dönüşmüş bir süreçtir. Ve hala mahkûm edilenlerin acılarıyla bitmeyen bir süreç” dedi.

Program soru cevap faslının ardından sona erdi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
13.03.2026
00:46
Cevdet Yılmaz Bingöl`e geliyor
Cevdet Yılmaz Bingöl'e geliyor
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Dr. Cevdet Yılmaz, bir dizi açılış ve temel atma törenlerine katılmak üzere Bingöl'e geliyor. Programda Bilal Erdoğan da yer alacak.
13.03.2026
00:45
Bingöl`de 50 kişilik TYP programı başvuruları başladı
Bingöl'de 50 kişilik TYP programı başvuruları başladı
Bingöl'de İŞKUR ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü iş birliğinde yürütülecek Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında 50 kişi istihdam edilecek. Başvurular 12–16 Mart 2026 tarihleri arasında yapılacak.
13.03.2026
00:44
Emeklilere ÖTV`siz otomobil için yasa teklifi Meclis`te
Emeklilere ÖTV'siz otomobil için yasa teklifi Meclis'te
Emeklilerin otomobil alırken Özel Tüketim Vergisi'nden muaf olmalarıyla ilgili yasa teklifi Meclis gündemine taşındı. Teklif yasalaşırsa, emeklinin alacağı araçta ÖTV bedeli olmaması büyük bir avantaj sağlayacak.
13.03.2026
00:43
Bingöl Üniversitesi`ne YÖKAK`tan kurumsal akreditasyon
Bingöl Üniversitesi'ne YÖKAK'tan kurumsal akreditasyon
Bingöl Üniversitesi, Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından yapılan değerlendirmeler sonucunda tüm başlıklarda kalite standartlarını karşılayarak kurumsal akreditasyon almaya hak kazandı.
13.03.2026
00:42
Yedisu-Erzincan hattında iki sığ magma rezervuarı tespit edildi
Yedisu-Erzincan hattında iki sığ magma rezervuarı tespit edildi
Uluslararası bir araştırma, Erzincan'ın doğusundan Bingöl'ün Yedisu ilçesine ve Tunceli Ovacık'a uzanan hatta yerin yaklaşık 4–5 kilometre derinliğinde iki ayrı magma rezervuarı bulunduğunu ortaya koydu. Bilim insanları, sistemin dikkatle izlenmesi gerektiğini vurguladı.
13.03.2026
00:41
Bingöl`de uyuşturucu operasyonu: 1 Tutuklama
Bingöl'de uyuşturucu operasyonu: 1 Tutuklama
Bingöl'de polis ekiplerinin uyuşturucuyla mücadele kapsamında yürüttüğü çalışmalarda 4 şüpheli gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen şüphelilerden 1'i tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın