KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
25 Nisan 2024 Perşembe
°C

'Kendi eksiklerini kuraklığa bağlamalarını doğru bulmuyoruz'

HDP Bingöl Belediye Meclis Grubu Eş Sözcüleri: 'Bingöl ili dört tarafı sularla kaplı olmasına rağmen su sorunu yaşıyorsak bu mevcut sistem ve 20 yıldır AKP belediye yönetimlerinden kaynaklanmaktadır. AKP Belediyesi kendi eksikliğini kuraklığa bağlamasını doğru bulmuyoruz.'

`Kendi eksiklerini kuraklığa bağlamalarını doğru bulmuyoruz`
14 EYLÜL 2021 SALI 17:06
16
2673
10
AA aa

Bingöl'de yaşanan su sıkıntısıyla ilgili şikâyetler her geçen gün artıyor. Yenimahalle ve Mirzan gibi yüksek rakımlı mahallerin ardından Recep Tayyip Erdoğan Mahallesi TOKİ konutları ve Kültür Mahallesi sakinleri su sıkıntılarını dile getirmiş, Bingöl Belediyesine defalarca durumu iletmelerine rağmen bir sonuç alamadıklarını söylemişlerdi. Son olarak Saray Mahallesi sakinleri de yaşadıkları su sıkıntılarını dile getirmek için Rabia Parkında toplanmıştı.

HDP Bingöl Belediye Meclis Grubu Eş Sözcüleri Hatice Kıtay ve Ferhat Yıldırım, Bingöl'de yaşanan içme suyu sıkıntısını gündeme getirdi. Yaşanan içme suyu sıkıntısının sorumlularını belediye yönetimleri olduğunu söyleyen HDP Grup sözcüleri, Bingöl'ün dört tarafı sularla kaplı olmasına rağmen, su sorunu yaşıyorsak bu mevcut sistem ve 20 yıldır AKP'li belediye yönetimlerinden kaynaklanmaktadır.” diyerek belediye yönetimini sorumlu tuttu.

Su sorunun her geçen büyüyeceğini söyleyen HDP Grup Sözcüleri Kıtay ve Yıldırım, yaşanan su sıkıntılarının iklimsel değişim ve kuraklığa bağlanmasını doğru bulmadıklarını belirterek, yerel kaynakların akılcı bir şekilde kullanılarak, harcamaların doğru bir şekilde yapılıp su sorununun öncelikli olması gerektiğini söylediler.

SORUMLU BELEDİYE YÖNETİMLERİ

HDP Grup sözcüleri, “Sağlıklı suya ulaşmak her şeyden önce temel bir insan hakkı olarak değerlendirilmelidir. Diğer bir değişle su toplumsal bir değer olarak düşünülmelidir. Su talebinin karşılanmasın da yerel kaynaklan akılcı kullanımı ön plana almalıdır. Gelecek bilinmez fakat öngörülür. Bingöl ili dört tarafı sularla kaplı olmasına rağmen su sorunu yaşıyorsak bu mevcut sistem ve 20 yıldır AKP belediye yönetimlerinden kaynaklanmaktadır. AKP Belediyesi kendi eksikliğini kuraklığa bağlamasını doğru bulmuyoruz. Her yerde su sorunu yaşanmaktadır. Bu sorun büyüdü ve yarın daha da büyüyecek bir an önce şehri makyajlamaktan vazgeçip temel sorun olan gündemlerine dönmeye çağırıyoruz.” İfadelerini kullanarak bazı mahallelerin kaderine terk edildiğini söyledi.

MAHALLER KADERİNE TERK EDİLDİ

Su sorununa çözüm önerileri sunan HDP Grup sözcüleri, “Bingöl'ün Yenimahalle, Mirzan Mahallesi, Saray Mahallesi, Bahçelievler Mahallesi, Yeşilyurt Mahalleleriyle birlikte tüm Bingöl kaderine terk edilmiş durumdadır.  Bu temelde AKP Belediyesi mevcut su sorunlarını çözmek için bir an önce; Yeni su kaynaklarının bulması, Yeni su depolarının yapılması, Şebeke hatlarının yenilenmesi, Depo dolum kontrolleri son sistem teknoloji ile yapılmalı ve sistem üzerinden su seviyeleri daha doğru takip edilmelidir. Bu temelde, temel hak olan su sorununu bir an önce çözüme kavuşturmak için gereği yapılmalıdır. Bu sorunların çözümleri için HDP grubu olarak sorunların takipçisiyiz.” ifadelerini kullandı.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_85511)
16 Eylül 2021 Perşembe 08:30
Yeni su kaynakları bulunduktan sonra sizde işbirlikçileriniz pkk ile doğayı mahvediyorlar deyip bombalayın.Kendinize çeki düzen vermekle başlayın bazı şeyleri düzeltmeye.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_85484)
15 Eylül 2021 Çarşamba 12:04
Dört tarafı dediğin sular bile kaynağında kurumuş.Kaynakların mevcut durumunu biliyormusunuz bu yorumu yapıyorsunuz.Bütün kırsal ve köylerde çeşmeler ve kaynaklar da sular kesilmiş.
Ayrıca Belediye başkanının bu konudaki hassasiyetini,mücadelesini ve gayretini sizlerde biliyorsunuz.neden diyeceksiniz Kürük suyuna ilave suyun proje ihalesinin yapıldığını ve yapım ihalesine geldiğini biliyorsunuz.Ayrıca 5-6 tane ayrı noktada sondaj yapıldığınıda biliyorsunuz.Ayrıca kuraklığın olacağı Nisan ayında söylenmişti.vatandaşın tedbir alması için herkesin depo yaptırması konusunda uyarılmıştı.İNSAFFFF...
Misafir Kullanıcı (@Misafir_85483)
15 Eylül 2021 Çarşamba 10:35
mecliste susup gelip burda konuşmanız çok yersiz olmuş.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_85481)
15 Eylül 2021 Çarşamba 08:59
kent parkta sondajı vurdular suyu buldular boru hattı yok diye su halen yok
Misafir Kullanıcı (@Misafir_85479)
15 Eylül 2021 Çarşamba 08:31
Hadi ya bahçeleri sularsınız, kaçak su kullanırsınız, su parasını ödemiyorsunuz gelip açıklama yapıyorsunuz, kimlerin kaçak su kullandığını sen gayet iyi bilirsin
Misafir Kullanıcı (@Misafir_85534)
17 Eylül 2021 Cuma 08:43
@Misafir Kullanıcı Hadi ordan mirzan deresindeki bahçeleri bilmiyormuyuz onları sulamak için neler yaptığınızı görüyoruz sulama hortumlarını kesin evinize su gelir
Misafir Kullanıcı (@Misafir_85525)
16 Eylül 2021 Perşembe 19:32
@Misafir Kullanıcı çünkü diğer yerlerde herkes depo yapmış ondan tamammı........bu kadar net.....
Misafir Kullanıcı (@Misafir_85518)
16 Eylül 2021 Perşembe 12:49
@Misafir Kullanıcı Şu belediye savunuculuğunu ve HDP fobinizi bir kenara bırakıp vicdanınıza şu soruyu sorun neden benim evimde 24 saat su akarken yeni mahalle mirzan mahallesi gibi otekilestirilmis mahallelerde günde 1 saat bile su akmıyor?
Misafir Kullanıcı (@Misafir_85477)
15 Eylül 2021 Çarşamba 01:40
Artık duş dahi alamıyoruz. Bu nasıl belediye biz ışık istemiyoruz sokaklara biz su istiyoruz su Bingöl ün yer altı kaynakları var ama ortada tembel bir belediye yazıklar olsun bir daha oy moy yok size
Misafir Kullanıcı (@Misafir_85467)
14 Eylül 2021 Salı 20:29
Kuraklıktır normaldir
24.04.2024
17:15
Vatandaşlara fidan dağıtımı yapıldı
Vatandaşlara fidan dağıtımı yapıldı
Orman İşletme İl Müdürlüğü koordinesinde vatandaşlara fidan dağıtıldı. Bu hafta içinde toplamda 10 bin fidanın dağıtımının yapılacağı belirtildi.
24.04.2024
17:15
Öğrencilere Siber Suçlarla Mücadele Eğitimi Verildi
Öğrencilere Siber Suçlarla Mücadele Eğitimi Verildi
Bingöl'de İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince, öğrencilere siber suçlarla mücadele eğitimi verildi.
24.04.2024
11:27
Bingöl Emniyet`inden özel çocuklara akülü sandalye hediyesi
Bingöl Emniyet'inden özel çocuklara akülü sandalye hediyesi
Bingöl'de İl Emniyet Müdürlüğü tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda bedensel engelli 1'i çocuk 3 kişiye akülü sandalye hediye edildi.
23.04.2024
18:15
Trafik sigortasında yeni dönem: Zam hesabı değişti
Trafik sigortasında yeni dönem: Zam hesabı değişti
Mayıs ayı itibarıyla trafik sigortalarında yeni dönem başlıyor. Bunda böyle zamda üst sınır maliyet endeksine göre belirlenecek. Peki bu ne demek oluyor? İşte sürücüleri yakından ilgilendiren gelişmenin detayları...
23.04.2024
18:14
Erdoğan`dan kamuda tasarruf mesajı
Erdoğan'dan kamuda tasarruf mesajı
Milletin refahını artırmaya yönelik adımlar atıldığını belirterek gereksiz harcamaların ortadan kaldırılacağının altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, gıdadaki fahiş fiyatlar için de 'Milletimizin fahiş fiyat yükünün altında ezilmesine asla müsaade etmeyeceğiz' yorumunda bulundu.
23.04.2024
18:13
Bingöl`de aranan 19 şahıs yakalandı
Bingöl'de aranan 19 şahıs yakalandı
Bingöl'de aranan 19 şahıs, İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin yapmış olduğu çalışmalar sonucunda yakalanarak cezaevine teslim edildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın