KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
17 Temmuz 2026 Cuma
°C

Kendi ektiği ürünleri, 15 yıldır yol kenarındaki tezgahında satıyor

Bingöl'de 15 yıldır çeşitli yerlerde tarla kiralayarak ekimini yaptığı ürünleri yol kenarına kurduğu tezgahta satan 66 yaşındaki Ahmet Güç, geçimini bu şekilde sağlıyor.

Kendi ektiği ürünleri, 15 yıldır yol kenarındaki tezgahında satıyor
17 AĞUSTOS 2021 SALI 21:01
15
2720
4
AA aa

Bingöl merkez Ilıcalar beldesine bağlı İçpınar Mahallesi'nde yaşayan 66 yaşındaki Ahmet Güç, 15 yıldır çeşitli yerlerde tarla kiralayarak kendi elleriyle ekimini yaptığı sebze, karpuz ve kavunları 'Tarladan halka' sloganıyla yol kenarına kurduğu tezgahta satıyor. Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü (DSİ) tarafından kırsal kesimlerde sulu tarımın gelişmesi, içme ve kullanma suyu ihtiyacının karşılanması amacıyla yaptırılan ve geçen yıl faaliyete geçen Ilıcalar Göletinin gelmesiyle, iki yıldır kendi köyündeki tarlada ekim yapan Güç, kuraklığa rağmen iyi bir verim aldı. Her gün sabah 05.00 sıralarında kuzenleriyle tarlaya giderek taze ürünleri toplayan Güç, yaşına rağmen 35 derece sıcaklığın altında hasat yapıp, yol kenarındaki tezgaha getiriyor.

''Gölet sayesinde kendi köyümde üretim yapıyorum''

Sebze, kavun ve karpuzları piyasanın altında satarak geçimini sağlayan Güç, gölet sayesinde kendi köylerinde üretim yaptıklarını söyledi. Güç, ''15 senedir sebzecilik yapıyorum. Tarla kiralıyorum, ekiyorum. Şimdi devlet bize gölet yapmış kendi köyümüzde sebze üretiyoruz. Sabah saat 05.30'da kalkıyoruz, sulama yapıyoruz. Koparma yapıyoruz ve getirip bu tezgahta yol kenarında satıyoruz. Domatesin kilosu 2,5 lira, biberin kilosu 3 lira, patlıcanın kilosu 2 lira, kavunun kilosu 2,5 lira ve karpuzun kilosu 1,5 liradır” dedi.

15 yıldır kurduğu tezgahtan 10 kişinin ekmek yediğini belirten Güç, kuraklığa rağmen verimin bu yıl iyi olduğunu söyledi. Güç, “Biz en az 10 kişi bu tezgahtan ekmek yiyoruz. Teyze çocuklarım var onlar da benimle beraberdir. 15 senedir ben bu işi yapıyorum. Gerçi bu sene biraz kuraklık oldu ama suyumuz, göletimiz şu anda yeterlidir. Verimimiz de güzeldi, organiktir. Allah razı olsun millet de gelip alıp götürüyor. 35 derece sıcağın altında çok şükür gidip çalışabiliyoruz. Herkese de tavsiye ediyorum" diye konuştu.

Üretim yapılması konusunda da çağrıda bulunan Güç, "Benim 70'e yakın yaşım var, Allah'a çok şükür gidip çalışıyoruz, koparıp burada satıyoruz. Ben herkese tavsiye ediyorum, evinde ve kahvede oturmasın” şeklinde konuştu.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_84932)
19 Ağustos 2021 Perşembe 15:18
Adam kenidine hıyar toplayacak güzel bir işçi de tutmuş. helal olsun.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_84923)
18 Ağustos 2021 Çarşamba 23:05
Esrar ekenler bu adama bakıp utanın
Misafir Kullanıcı (@Misafir_84912)
18 Ağustos 2021 Çarşamba 13:21
Allah emeğine bereket versin.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_84909)
18 Ağustos 2021 Çarşamba 09:20
İmkanın olması halinde vatandaşın neler yapabileceğine güzel bir örnek Huzurun gelmesiyle birlikte ve devletin yaptığı sulama göletlerin sayesinde yıllarca ekilmeyen tarlalar ekilmeye başlandı. Bizler de vatandaş olarak yerli üretime destek vermeliğiz.
16.07.2026
17:31
Üçgül balı Bingöl`de hasat edildi
Üçgül balı Bingöl'de hasat edildi
Yağışlı havalar nedeniyle bu yıl bollaşan üçgül çiçeği balının hasadının gerçekleştirildiğini belirterek, tüketicilere üçgül balını gönül rahatlığıyla tüketebilecekleri tavsiyesinde bulunan Bingöl Bal Üreticileri Birliği Başkanı Bilal Salcı, kaliteli üçgül balının değerinin altında tüccarlara kaptırılmaması çağrısında bulundu.
16.07.2026
16:41
Baraç;
Baraç; '21. yüzyılda bu yollar bu hâlde bırakılamaz'
DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Nihat Baraç, Solhan'a bağlı Elmalı–Mutluca grup yolu ile bağlantılı mezra yollarının durumuna tepki göstererek, bölge halkının özellikle yağışlı ve kış aylarında ulaşımda ciddi mağduriyet yaşadığını söyledi.
16.07.2026
15:54
Taner Balat 9 aydır kayıp! Girişimler Sürüyor
Taner Balat 9 aydır kayıp! Girişimler Sürüyor
Yurtdışına gitmek amacıyla evinden ayrıldıktan sonra Yunanistan'da görüldüğü belirtilen Bingöllü Taner Balat'tan yaklaşık 9 aydır haber alınamıyor. Ailesi oğullarından gelecek bir haberi beklerken, Bingöl Barosu da Taner Balat'ın akıbetinin araştırılması ve diplomatik süreçlerin etkin şekilde yürütülmesi için TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu ile Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu'na başvurdu.
16.07.2026
15:12
Abdulhaluk Çakan, Ağrı İl Millî Eğitim Müdürü oldu
Abdulhaluk Çakan, Ağrı İl Millî Eğitim Müdürü oldu
Millî Eğitim Bakanlığı atama kararnamesiyle 12 ilin milli eğitim müdürü değişti. Kararnameyle Bingöl İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Abdulhaluk Çakan, Ağrı İl Millî Eğitim Müdürü olarak atandı.
16.07.2026
15:08
Tarım ve Orman Bakanlığı 1.874 personel alacak
Tarım ve Orman Bakanlığı 1.874 personel alacak
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Bakanlık bünyesinde 1.874 personel alımı için sürecin başlatılacağını açıkladı. Başvuru takvimi ve alım yapılacak kadrolara ilişkin detaylar resmi ilanla duyurulacak.
16.07.2026
14:32
Bingöl`de topluma dönüşe gönüllü destek
Bingöl'de topluma dönüşe gönüllü destek
Bingöl Denetimli Serbestlik Müdürlüğü tarafından yürütülen gönüllülük çalışmaları kapsamında farklı meslek gruplarından gönüllüler, bilgi ve tecrübelerini yükümlülerle paylaşarak rehabilitasyon süreçlerine katkı sunuyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın