KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Nisan 2024 Cuma
16 °C Çoğunlukla açık

Kendi yazılımlarıyla okul kapısını otomatik hale getirdiler

Bingöl'de eğitim veren bir meslek lisesinde öğretmen ve öğrenciler güneş enerjisi kullanıp, kendi yazılımlarını geliştirerek okul giriş kapısını telefon aracılığıyla ile otomatik hale getirdi.

Kendi yazılımlarıyla okul kapısını otomatik hale getirdiler
17 HAZİRAN 2021 PERŞEMBE 17:20
3
1425
4
AA aa

Bingöl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri, Yenilenebilir Enerji Sistemleri kapsamında tasarruf hamlesi yaptı. Güneş enerjisinden faydalanmak için okul giriş kapısına 4 adet panel yerleştiren okul idaresi, yine öğretmen ve öğrencilerinin geliştirdikleri yazılım ile cep telefonu aracılığıyla okulun kapısının açılmasını sağlayarak kullanmaya başladı. Hem elektrikten hem de insan gücünden tasarruf eden meslek lisesinin, yenilenebilir enerji sistemlerinin yaygınlaştırılması için bu çalışmayı farkındalık oluşturmak adına yaptığı ve çalışmalarının süreceği belirtildi. Yine aynı meslek lisesi, önceki yıllarda Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesindeki okulların masa ve sıralarını yaparak hem öğrencilere ekonomik kazanç sağlamasına hem de döner sermaye işletmesine katkı sunarak cirosunu 2 Milyon TL'ye kadar ulaştırmıştı. Bu yıl da pandemi nedeniyle okulların otomatik dezenfektan standı ihtiyacını karşılamak için kolları sıvayan öğretmen ve öğrenciler, pandemiye rağmen cirolarını 700 bin TL'nin üzerine çıkarmayı başardı.

Bacasız fabrika gibi çalışan eğitim kurumu olduklarını belirten Okul Müdürü Ahmet Aşar, “Okulumuz 1969 yılında faaliyete girdi. Özellikle 2002 yılından itibaren döner sermaye işletmesinde tabiri caizse bacasız fabrika işlevini görmeye başladı. Bu noktada öğretmen, öğrenci, teknisyenlerimizim çalışmalarıyla 2018 yıllarında 2 milyon TL'lik ciroya kadar çıkmıştı. Son olarak pandemi döneminde okulumuzda yaptığımız çalışmalarla 2020-2021 Eğitim ve Öğretim yılında 700 bin TL'nin üzerine çıktı” dedi.

Aşar, “Yenilebilir Enerji Sistemleri içerisinde okulumuzdaki öğrencilere bu alanda uygulamalı eğitimleri nasıl verebiliriz düşüncesiyle okulumuzun giriş kapısını güneş enerjisi sistemiyle çalışan, otomatik ve yazılımı tamamen okulumuza ait olan bir sistem geliştirdik. Amacımız burada öğrencilerimizin uygulamalı olarak bu kazanımları elde etmesiydi. Bir başka amacımız ise Bingöl'de yenilebilir enerji sistemleri hakkında farkındalık oluşturmak. Bu noktada ülkemizin dışa bağımlılığını azaltıp yenilebilir enerji sistemlerinde yeni sistemler geliştirip, farkındalığı arttırmaktır” dedi.

Aşar, diğer kamu ve kurumların talep etmesi durumunda aynı sistemi yapmalarının mümkün olacağını aktardı.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_83861)
18 Haziran 2021 Cuma 10:24
Tebrikler sayın hocalarım ve sevgili öğrenciler.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_83860)
18 Haziran 2021 Cuma 10:07
Tek kelime ile helal olsun.Ama üretim yapmamızı istemiyorlar bu ülke iş becerisi yüksek olan gençler istiyor ama ne yazıkki hergün imamhatip lisesi açıyoruz ve eğitimsiz bi toplum bilinçsiz bi toplum yetiştirmek istiyorlar burda sorun imam hatiplerde değil ülkenin imama da hocaya da ihtiyacı var ama bu kadarı fazla bu ülke üretimle ilimle bilimle yükselir kör olmayın realist ve gerçekçi düşünün yarını düşünmeyin sadece geleceğe uzun vadede bakın.bütün refah seviyesine ulaşmış topluluklar üretimde çok iyiler.ama güzel ülkemde ATATÜRK DÜŞMANLARI yetiştirmeye devam etsin güzelgünler yakındır.....
Misafir Kullanıcı (@Misafir_83857)
18 Haziran 2021 Cuma 00:31
2018 de ciro 2 milyon 2020-2021 de 700 bin yani demişsin bu iş bana göre değil Ke-Mal abi gibi yönetici vasfim yok bence istifa et Müdür bey pandemi döneminde korkunç kazançlar elde eden okullar var... Anlaşılan siz eski Müdürün mirasına konmuşsunuz...
Misafir Kullanıcı (@Misafir_83855)
17 Haziran 2021 Perşembe 19:31
Çok güzel... Bu güzel hizmetlerin artarak devamını diliyorum.
18.04.2024
15:19
Karahan`a TRT`de yöneticilik görevi
Karahan'a TRT'de yöneticilik görevi
Uzun süreden beri TRT'de programcılık yapan, ekranlardan tanınan ve herkesin beğenisini kazanan hemşerimiz Faysal Karahan'a TRT'de yöneticilik görevine verildi.
18.04.2024
15:02
BİŞHAK`tan Şehitler Haftası Anması
BİŞHAK'tan Şehitler Haftası Anması
Bingöl Şehit Aileleri Gazileri ve İnsan Hakları (BİŞHAK) Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Vahap Baysal, şehitleri andı.
18.04.2024
12:59
AYM`den kamu işçilerini ilgilendiren kritik karar
AYM'den kamu işçilerini ilgilendiren kritik karar
Anayasa Mahkemesi, sendika konfederasyonları ile hükümet tarafından imzalanan ve kamu işçilerinin mali-sosyal haklarını belirleyen 'çerçeve anlaşma protokolleri'nin bağlayıcı olacağına dair düzenlemeyi anayasaya aykırı olduğu gerekçesiyle iptal etti.
18.04.2024
12:14
Bingöl`de ‘Hüzün Çiçeği` kartpostallık görüntüler oluşturdu
Bingöl'de 'Hüzün Çiçeği' kartpostallık görüntüler oluşturdu
Bingöl dağlarında 'ağlayan gelin' veya 'hüzün çiçeği' olarak bilinen ters laleler, bahar ayının gelişiyle kendini göstermeye başladı. Açan çiçekler kartpostallık görüntüler oluşturdu.
18.04.2024
11:53
Bingöl`de ayı sürüsü görüntülendi
Bingöl'de ayı sürüsü görüntülendi
Bingöl'de karların erimesiyle kış uykusundan uyanan ayılar cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.
18.04.2024
11:27
Bingöl ekibi sunduğu lezzetler birinciliği kaptı!
Bingöl ekibi sunduğu lezzetler birinciliği kaptı!
Bitlis'in Tatvan ilçesinde düzenlenen 'MEB Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması'nda Bingöl Karşıyaka Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi birinci oldu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın