KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
08 Haziran 2025 Pazar
°C

Kendini kobay olarak kullanan nobelli profesör ankara'da

Bulduğu ilacı kendi üzerinde deneyerek ülsere çare bulan ve bunun için 2005 yılında Nobel Tıp Ödülü'ne layık görülen Prof. Dr. Barr Marshall, Hacettepe Üniversitesi'nde "onursal dok-tora" unvanı aldı.

Kendini kobay olarak kullanan nobelli profesör ankara`da
20 EYLÜL 2007 PERŞEMBE 12:05
0
1016
0
AA aa
HACETTEPE Üniversitesi Senatosu, mide ülserine bakterilerin neden olduğunu bularak 2005 Nobel Tıp Ödülü'ne layık görülen Avustralyalı Prof. Dr. Barry Marshall'a, "Onursal Doktora" unvanı verdi.

Hacettepe Üniversitesi Kültür Merkezi'nde "Tıpta Araştırma: Nobel Ödülü'ne Giden Yol" başlıklı bir konferans veren Prof. Dr. Marshall, tecrübelerini Türk bilim adamlarına ve öğrencilere aktardı. Prof. Dr. Marshall, Nobel ödülünü paylaştığı Robin Warren ile yaptıkları çalışma sonucu ülserin "helicobacter pylori" adlı bir bakteri yüzünden oluştuğunu ve antibiyotiklerle tedavisinin mümkün olduğunu kanıtladıklarını söyledi.

Elde ettikleri sonucun inanılır hale gelmesi için bir deneye ihtiyaç duyulduğunu, kendisinin de gönüllü denek olduğunu belirten Prof. Marshall, "Bize Nobel Tıp Ödülü'nü kazandıran araştırma için ülserli bir hastanın mide suyunu içtim. Deney sonucunda da mikroplardan etkilenip hastalandım. Midemde daha önce olmayan sorunlarla karşı karşıya kaldım. Çalışma çerçevesinde kusma ve mide ağrılarım antibiyotiklerle tedavi edildi. Böylece ülsere çare bulduk" diye konuştu.


Hürriyet

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
07.06.2025
21:59
Binler Çaytepe`de buluştu!
Binler Çaytepe'de buluştu!
Zıkte Aşireti'nin merhum lideri Eski Milletvekili Kazım Ataoğlu, Çaytepe Köyü'nde düzenlenen Mevlid-i Şerif programıyla anıldı. 2 bini aşkın kişinin katıldığı anlamlı buluşmada Aşiretin yeni lideri olarak ilan edilen İbrahim Ataoğlu, Zikte Aşireti'nin yüzyıllardır süregelen bir gönül bağı olduğunu vurguladı: 'Toprağa, mala, menfaate değil; sevgiye, sadakate, saygıya ve gönül birliğine dayanan bir yapımız var. En büyük gücümüz birbirimize olan bağlılığımızdır. Bu bayramla birlikte geleceğe daha umutla bakmak, bu birlikteliği kalıcı bir bayrama dönüştürmek istiyoruz.'
07.06.2025
21:58
Bingöl`de uyuşturucu operasyonu! Takibe alınan otobüste yakalandı!
Bingöl'de uyuşturucu operasyonu! Takibe alınan otobüste yakalandı!
Bingöl'de polis ekipleri tarafından yapılan çalışmada, 156 gram kokain ile yakalanan şüpheli, tutuklanarak cezaevine gönderildi.
07.06.2025
21:57
Kazayı telefon uygulaması 112`ye bildirdi
Kazayı telefon uygulaması 112'ye bildirdi
Bingöl-Diyarbakır karayolunda yoldan çıkan bir araç, takla attı. Araçta bulunan bir cep telefonunun kaza algılama programından 112'ye ihbar düşmesi sonucu bölgeye giden ekipler, ilk müdahalelerin ardından yaralıları hastanelere sevk etti.
07.06.2025
21:55
Bingöl-Elâzığ yolunda kaza! 2`si ağır 4 yaralı
Bingöl-Elâzığ yolunda kaza! 2'si ağır 4 yaralı
Kazayı gören diğer sürücülerin haber vermesi üzerine olay yerine sağlık, polis ve jandarma ekipleri sevk edildi.
06.06.2025
00:45
Bingöl Basın Konseyi kuruldu
Bingöl Basın Konseyi kuruldu
Bingöl'de gazetecilerin öncülüğünde 'Bingöl Basın Konseyi' kuruldu. Basının birleştirici gücünü ortaya koymayı hedefleyen konsey, yerel ve ulusal basın temsilcileriyle iş birliği içinde çalışarak kentin sosyal, kültürel ve ekonomik dinamiklerine katkı sunmayı planlıyor.
06.06.2025
00:43
Kazım Ataoğlu için Mevlid okutulacak
Kazım Ataoğlu için Mevlid okutulacak
Bingöl siyasetinde iz bırakanlar arasında yer alan Zıkte Aşireti Merhum Lideri Bingöl Eski Milletvekili Kazım Ataoğlu için 7 Haziran 2025 Cumartesi günü Çaytepe Köyü'nde Mevlid-i Şerif okutulacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın