KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
17 Şubat 2026 Salı
°C

Kendini 'kukla' gibi hissediyormuş!

Geçtiğimiz yıl Danıştay'a gerçekleştirilen kanlı saldırının tetikçisi Alparslan Arslan cezaevinden yazdığı mektupta kendisini kukla olarak tanımladı.

Kendini `kukla` gibi hissediyormuş!
12 TEMMUZ 2007 PERŞEMBE 09:40
0
972
0
AA aa
Arslan tutuklu olarak bulunduğu Sincan F Tipi Cezaevi'nden Salih Kunter'e göndediği mektupta , içinde bulunduğu durum hakkındaki sıkıntılarını dile getirip “Sanki kuklayım” ifadelerine yer verdi.

Geçtiğimiz yıl Danıştay'a gerçekleştirilen kanlı saldırının tetikçisi Alparslan Arslan, cezaevinden yazdığı mektupta kullanıldığını itiraf etti.

Kendisini kukla gibi gördüğünü dile getiren Alparslan Arslan tutuklu olarak bulunduğu Sincan F Tipi Cezaevi'nden Salih Kunter'e gönderdiği mektupta , “Sanki kuklayım” dedi.

Mektupla şu satırlar dile getirildi: "Yaşananları halen anlamlandırmaya çalışıyorum. Kendimi bu günlerde dalından kopmuş yaprak gibi hissediyorum. Bazen aşırı huzur, mutluluk ve neşe oluşuyor. Bazen korku, karamsarlık ve ardından bunalım. Bu günler de geçer tabi. Çoğu zaman kim olduğumu karıştırıyorum. Sanki kuklayım veya yokum. Cehdet diz boyu da değil cehalete de diğer pislikler gibi batmışım.”

BU İTİRAF ANLAMLI,

ÜZERİNDE DURULMALI

Alparslan Arslan'ın kendisine tutuklanmasının ardından iki ayrı mektup gönderdiğini dile getiren Salih Kunter, Alparslan'ın mektuplarında sürekli pişmanlığını dile getirdiğini anlatıyor. Kendisini de böyle bir işin içine çektiği için kendisinden özürler dileğini söyleyen Kunter, son mektubunda kendisini kukla gibi hissettiğini itiraf ettiğini kaydediyor. Kunter, son gelişen olayların ardından bu itirafın dikkate alınması gerektiğini söylüyor.

Alparslan Arslan'ı, Danıştay saldırısında kesinlikle azmettirmediğini dile getiren Kunter, “Ben kendisini iki senedir tanırım. Ne Cumhuriyet Gazetesi'ne atılan bombalardan ne de Danıştay'a yapacağı saldırıdan haberdar idim. Bu gibi işler içersinde olduğunu bilsem kesinlikle yanıma yanaştırmazdım" diye konuştu.

Bilindiği gibi geçtiğimiz günlerde İstanbul ve Ankara Polisi tarafından gerçekleştirilen Ümraniye ve Girdap operasyonlarında yakalanan sanıkların Danıştay saldırısı ile bağlantıları tesbit edilmişti.

12 Haziran 2007 günü Ümraniye'de bir gecekonduda ele geçirilen ve Kuvay-ı Milliye İstanbul Şubesi Başkanı Emekli Astsubay Oktay Yıldırım'a ait olduğu tespit edilen bombaların Cumhuriyet Gazetesi'ne Alparslan Arslan ve arkadaşları tarafından yapılan saldırıda kullanılan bombalarla aynı olduğu ifade edilmişti.

(Vakit)

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
17.02.2026
02:22
JTI Grubu Sigara Fiyatlarına Zam
JTI Grubu Sigara Fiyatlarına Zam
JTI grubu sigara fiyatlarına 17 Şubat 2026'dan itibaren geçerli yaklaşık 10 TL zam geldi. Güncel listede en ucuz sigara 100 TL, en pahalısı ise 115 TL oldu.
17.02.2026
01:55
Otomobil aydınlatma direğine çarptı: 2 yaralı
Otomobil aydınlatma direğine çarptı: 2 yaralı
Yaralılar, olay yerinde yapılan ilk müdahalelerin ardından ambulanslarla hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.
16.02.2026
19:46
Bingöl`de Çaya Yüzde 30 Zam
Bingöl'de Çaya Yüzde 30 Zam
Artan maliyetler nedeniyle Bingöl'de çay fiyatına yüzde 30 zam yapıldı. 13 TL'lik yeni rayiç sonrası esnaf temsilcileri, düzenlemenin zorunlu olduğunu vurguladı.
16.02.2026
19:25
Bingöl`de yakalanan iki şahsın vücudundan çıkanlar şok etti!
Bingöl'de yakalanan iki şahsın vücudundan çıkanlar şok etti!
Kapsül halinde 88 parça uyuşturucu yutan şüpheliler, Bingöl Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin ardından sevk edildiği adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.
16.02.2026
19:24
Hesarek`te Bağımlılığa Karşı Farkındalık Etkinliği
Hesarek'te Bağımlılığa Karşı Farkındalık Etkinliği
Yeşilay ve Narkotik'ten Bingöl Hesarek Kayak Merkezinde farkındalık etkinliği düzenlendi. Karaca; 'Bağımlılıkla mücadelede en güçlü yöntem, sorun ortaya çıkmadan önce önlemektir. Bu nedenle özellikle gençlerimize ve ailelerimize ulaşarak koruyucu ve önleyici çalışmalarımızı anlatıyoruz' dedi.
16.02.2026
19:23
Hesarek`e ziyaretçi akını
Hesarek'e ziyaretçi akını
Bingöl'de kış turizminin önemli merkezlerinden biri olan Hesarek Kayak Merkezi, ziyaretçi akınına uğradı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın