KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
28 Haziran 2026 Pazar
°C

Keneye karşı Sülün ve Keklikli önlemi!

Bingöl'ün Yedisu İlçe Kaymakamı Mehmet Kaya, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) Hastalığı bilgilendirme toplantısında yaptığı konuşmada; 'Doğa Koruma ve Milli Parklar Bingöl Şube Müdürlüğü ile görüşmemiz sonucu Bölgemize hem sülün hem keklik salınımı yapacağız' dedi.

Keneye karşı Sülün ve Keklikli önlemi!
04 AĞUSTOS 2022 PERŞEMBE 16:51
5
5765
0
AA aa

Yedisu ilçesinde son günlerde artan kene vakaları sonrasında halkı bilgilendirme faaliyetlerine de hız verilirken, kene vakalarına karşı vatandaşlarda duyarlılığı artırmak adına, Kabaoluk Köyü Kürdan Mahallesi Taziye Evi'nde vatandaşlara Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı hakkında bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Toplantıya İlçe Kaymakamı Mehmet Kaya, Belediye Başkan Vekili Zeki Sünme, İlçe Jandarma Komutanı J. Yzb. Dr. Emre Cihan Ateş, İlçe Hekimi Dr. Oğuzhan Türktan, İlçe Tarım Müdürü Vekili Muhammed Ali Güneş, diğer kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Bilgilendirme toplantısında konuşan İlçe Kaymakamı Kaya, “İlçe genelinde keneyi basite alma durumu söz konusu. Bilinçlendirme faaliyetlerini ne kadar çok yaparsak bu vakaların olumsuz sonuçlarının sayısının azalacağı kanaatindeyiz. Bugün burada muhtarlarımıza, vatandaşlarımıza doktorumuz tarafından eğitim verildi. Bundan sonrada kene ile mücadeleyi daha etkin bir şekilde sürdüreceğiz. Bu kapsamda ayrıca Doğa Koruma ve Milli Parklar Bingöl Şube Müdürlüğü ile görüşmemiz sonucu Bölgemize hem sülün hem keklik salınımı yapacağız. Bunun yanında da MAK Kararlarına alınması için bölgemizde avın yasaklanması için teklifte bulunduk” dedi.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
27.06.2026
20:40
Çotla Dağı`nda Festival Coşkusu Yaşanacak
Çotla Dağı'nda Festival Coşkusu Yaşanacak
Doğayla iç içe bir gün geçirmek isteyenler, 5 Temmuz Pazar günü Genç ilçesindeki Çotla Dağı'nda buluşacak. Zıkte SÜRKAP tarafından ilk kez düzenlenecek Çotla Festivali'nde konserlerden geleneksel oyunlara, yarışmalardan yöresel ikramlara kadar gün boyu birçok etkinlik gerçekleştirilecek.
27.06.2026
20:39
TİMBİR`de Yeni Dönem Heyecanı
TİMBİR'de Yeni Dönem Heyecanı
Türk İnternet Medya Birliği (TİMBİR), 2. Olağan Genel Kurulu Ankara'da gerçekleşti. Dr. Süleyman Basa'nın yeniden Genel Başkanlığa, Bingöl temsilcisi Hakim Bayraktar'ın da yönetim kuruluna seçildiği Genel Kurulda, TİMBİR'in yeni dönem yol haritası da belirlendi.
27.06.2026
20:38
Rektör Çelik, TÜBA Asli Üyesi Seçildi
Rektör Çelik, TÜBA Asli Üyesi Seçildi
Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Çelik, Türkiye Bilimler Akademisi'nin (TÜBA) 63. Genel Kurulu'nda yapılan seçimlerde asli üyeliğe seçildi.
27.06.2026
20:36
Burkankulu`ndan `çekildi` iddialarına yanıt
Burkankulu'ndan 'çekildi' iddialarına yanıt
12 Bingölspor başkanlığına talip olduğunu açıklayan iş insanı Ahmet Burkankulu, kamuoyunda gündeme gelen 'adaylıktan çekildi' iddialarını yalanladı. Burkankulu, destek çalışmalarını sürdürdüğünü, yeterli desteğin sağlanması halinde ise başkan adaylığını resmen ilan edeceğini söyledi.
27.06.2026
20:36
Bingöl`e 13 hekim atanacak! 4 branşta bir ilk yaşanacak
Bingöl'e 13 hekim atanacak! 4 branşta bir ilk yaşanacak
Sağlık Bakanlığı'nın 129. Dönem Devlet Hizmeti Yükümlülüğü (DHY) kurası kapsamında Bingöl'e 11 uzman ve 2 pratisyen hekim atanacak. Yapılan atamalarla birlikte kentte ilk kez Çocuk Kardiyolojisi branşında uzman görev yapacak, üç ilçe de ilk kez yeni uzmanlık alanlarına kavuşacak.
27.06.2026
20:35
Bingöl Belediyesi`nden Orman Yangını Uyarısı
Bingöl Belediyesi'nden Orman Yangını Uyarısı
Bingöl Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, yaz sıcaklıklarıyla birlikte artan orman yangını riskine karşı vatandaşları uyardı. Açıklamada, küçük bir ihmalin büyük felaketlere yol açabileceği belirtilerek, yangınlara neden olanlar hakkında ağır yaptırımlar uygulandığı hatırlatıldı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın