KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
03 Mayıs 2026 Pazar
°C

Keneye karşı Sülün ve Keklikli önlemi!

Bingöl'ün Yedisu İlçe Kaymakamı Mehmet Kaya, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) Hastalığı bilgilendirme toplantısında yaptığı konuşmada; 'Doğa Koruma ve Milli Parklar Bingöl Şube Müdürlüğü ile görüşmemiz sonucu Bölgemize hem sülün hem keklik salınımı yapacağız' dedi.

Keneye karşı Sülün ve Keklikli önlemi!
04 AĞUSTOS 2022 PERŞEMBE 16:51
5
5487
0
AA aa

Yedisu ilçesinde son günlerde artan kene vakaları sonrasında halkı bilgilendirme faaliyetlerine de hız verilirken, kene vakalarına karşı vatandaşlarda duyarlılığı artırmak adına, Kabaoluk Köyü Kürdan Mahallesi Taziye Evi'nde vatandaşlara Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı hakkında bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Toplantıya İlçe Kaymakamı Mehmet Kaya, Belediye Başkan Vekili Zeki Sünme, İlçe Jandarma Komutanı J. Yzb. Dr. Emre Cihan Ateş, İlçe Hekimi Dr. Oğuzhan Türktan, İlçe Tarım Müdürü Vekili Muhammed Ali Güneş, diğer kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Bilgilendirme toplantısında konuşan İlçe Kaymakamı Kaya, “İlçe genelinde keneyi basite alma durumu söz konusu. Bilinçlendirme faaliyetlerini ne kadar çok yaparsak bu vakaların olumsuz sonuçlarının sayısının azalacağı kanaatindeyiz. Bugün burada muhtarlarımıza, vatandaşlarımıza doktorumuz tarafından eğitim verildi. Bundan sonrada kene ile mücadeleyi daha etkin bir şekilde sürdüreceğiz. Bu kapsamda ayrıca Doğa Koruma ve Milli Parklar Bingöl Şube Müdürlüğü ile görüşmemiz sonucu Bölgemize hem sülün hem keklik salınımı yapacağız. Bunun yanında da MAK Kararlarına alınması için bölgemizde avın yasaklanması için teklifte bulunduk” dedi.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
01.05.2026
16:28
Psikolog Aydın:
Psikolog Aydın: 'Akran Zorbalığı Bir Çocukluk Değil, Ruh Sağlığı Sorunudur'
Klinik Psikolog Sercan Aydın, son dönemde artış gösteren akran zorbalığına dikkat çekerek, erken müdahale ile bu sorunun önlenebileceğini vurguladı.
01.05.2026
16:14
Öğrenciler için artık zorunlu oldu, müfredata girdi!
Öğrenciler için artık zorunlu oldu, müfredata girdi!
Akran zorbalığına karşı yeni adım atıldı. TBMM komisyonunun raporuna göre okullarda akran zorbalığına karşı müfredata zorunlu bir ders ekleniyor.
01.05.2026
16:03
Altunbay:
Altunbay: 'Emeğin Değeri Korunmalı, Çalışanların Koşulları İyileştirilmeli'
Türk-İş Bingöl İl Başkanı Şeyhmus Altunbay, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, artan hayat pahalılığı, gelir adaletsizliği ve çalışma hayatındaki sorunlara dikkat çekti.
01.05.2026
15:43
Bingöllü Öğrencilerden TÜBİTAK Finallerinde Büyük Başarı
Bingöllü Öğrencilerden TÜBİTAK Finallerinde Büyük Başarı
TÜBİTAK 2204-A Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Türkiye finallerinde Bingöllü öğrenciler, yapay zekâ destekli 'RoboFeeder-AI' projeleriyle Türkiye ikincisi oldu.
01.05.2026
15:17
15 yaş altına sosyal medya yasağı Resmî Gazete`de yayımlandı
15 yaş altına sosyal medya yasağı Resmî Gazete'de yayımlandı
Resmî Gazete'de yayımlanan kanuna göre sosyal medya platformları 15 yaşını doldurmamış çocuklara hizmet sunamayacak ve bu hizmetin sunulmaması konusunda yaş doğrulama dahil gerekli tedbirleri almakla yükümlü olacak.
01.05.2026
15:13
İsrail`in alıkoyduğu Sumud aktivistleri Girit Adası`na bırakıldı
İsrail'in alıkoyduğu Sumud aktivistleri Girit Adası'na bırakıldı
Gazze'ye yönelik işgal ve ablukasını sürdüren İsrail'in Yunanistan açıklarında müdahale ettiği Küresel Sumud Filosu aktivistleri Yunanistan'ın Girit Adası'na bırakıldı. Aralarında Bingöllü isimlerinde bulunduğu 20 Türk aktivistinin bugün 17.00-18.00 aralığında İstanbul Havalimanı'nda olması bekleniyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın