KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
27 Nisan 2026 Pazartesi
°C

Kentsel dönüşüm'e bakanlar kurulu onayı

Kentsel Dönüşüm kararı ile ilgili Bakanlar Kurulu kararı çıktı. Hak sahipleri ile görüşmelerde şu ana kadar yüzde 80 imzaya ulaştıklarını belirten Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay, Bakanlar Kurulu kararının çıkması ile birlikte projelerinin önünde herhangi bir yasal engelin kalmadığına dikkat çekerek, hak sahiplerine son bir tebligat göndereceklerini söyledi.

Kentsel dönüşüm`e bakanlar kurulu onayı
04 MAYIS 2012 CUMA 20:47
0
2904
1
AA aa

Bingöl Belediyesi tarafından İnönü Mahallesi'nde yapılacak olan 1. Etap Kentsel Dönüşüm Projesi ve Kültür Mahallesi'nde yapılacak 2. Etap Kentsel Dönüşüm Projesi ile Çapakçur Vadisi (Aşağı Çarşı)'nde yapılacak rekreasyon ve Kentsel Dönüşüm Projeleri kapsamında Bingöl Belediyesi tarafından kamulaştırılacak. Bingöl Belediyesi'nin taşınmazların kamulaştırmasına ilişkin Bakanlar Kurulu kararı Resmi Gazete 'de yayımlandı.

Buna göre, Bingöl Belediyesi tarafından yürütülen kentsel dönüşüm ve gelişim projeleri kapsamında Kültür, İnönü ve Saray Mahallelerindeki 254 farklı adadaki taşınmazlar Bingöl Belediyesi tarafından acele kamulaştırılacak.

Projelerin önünde yasal bir engel kalmadı

Bakanlar Kurulu kararının çıkması ile birlikte kentsel dönüşüm projelerinin önünde yasal bir engelin kalmadığına vurgu yapan Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay, “İnönü Mahallesi'nde yapacağımız 1. Etap Kentsel Dönüşüm Projesi'nde ve Kültür Mahallesi'nde yapacağımız 2. Etap Kentsel Dönüşüm Projesi ile Çapakçur Vadisi (Aşağı Çarşı)'nde yapacağımız rekreasyon ve Kentsel Dönüşüm Projeleri kapsamında anlaşma yaptığımız hemşerilerimizin dışında kalan mülkiyetlerde uzlaşmaya yanaşmayan hak sahiplerinin mülkleri Bakanlar Kurulu kararına istinaden kamulaştırılacak. Bu vesileyle Kentsel Dönüşüm Projelerimizin önünde herhangi bir yasal engelde kalmamış olacak. Bu karar, hak sahiplerinden daire almak istemeyenlerin mahkemece belirlenecek arazi arsa değerlerinin kendi hesaplarına aktarılması imkanını sağlayacak. Bu şekilde bu projenin de yasa gereği herhangi bir engeli kalmamış oluyor. Şahıslar kanunen, ancak mahkeme tarafından belirlenecek fiyata itiraz edebilecekler. Çünkü acele kamulaştırma kararı alınan bölgelerde idari işlemler hiçbir şekilde durdurulamaz. Yasal olarak sadece bedele itiraz edilebilir. Ancak işlemler kesintiye uğramaksızın idare tarafından devam ettirilir” dedi.

Hak sahiplerine son tebligat gönderilecek

Bingöl Belediyesi ve Toplu Konut İdaresi(TOKİ) arasında imzalanan protokol kapsamında İnönü Mahallesi'nde yapılacak olan Kentsel Dönüşüm Projesi'ne ilişkin hak sahipleri ile görüşmelerde şuana kadar yüzde 80 imzaya ulaştıklarını dile getiren Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay, Bakanlar Kurulu kararı ile birlikte ihale işlemlerinin ve yıkım işlemlerinin de önünün açıldığını söyleyerek, “Bu kararla birlikte ihale işlemlerinin ve yıkım işlemlerinin önü açılmış oldu. Kararın çıkmasına müteakip hemşerilerimize son bir tebligat göndereceğiz. Bu tebligatı müteakip kendilerine belirlenecek süre içerisinde gelmeyecek ile ilgili kamulaştırma işlemleri başlatılmış olacak. Burada hemşerilerimden özellikle talebim şudur; Daire almak suretiyle daha karlı durumda olacaklar. Belki bedel, verilecek dairenin daha da altında olabilir. Onu riske sokmama adına bu imkan ellerindeyken gelip yüzde 80 imza atan hemşerilerimiz gibi kendilerinin de imza atmaları talebimiz vardır. Kentsel Dönüşümde de 1. Etapta hak sahiplerinin yüzde 80'i sözleşmeyi imzalamış bulunmaktadırlar. Geri kalan yüzde 20'nin önemli bir kısmı da veraset ilamından dolayı henüz imzalayamadı. Onlarda en kısa sürede imzalayacaklardır. Geri kalan kısmının da çıkan Bakanlar Kurulu kararına istinaden kamulaştırmaları tarafımızdan yapılacaktır. Bu kararın çıkmasında büyük destekleri olan Kalkınma Bakanımız Sayın Dr. Cevdet Yılmaz'a ve Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın şahsında tüm kabine üyelerimize ve bu kararı onaylayan Cumhurbaşkanımız Sayın Abdullah Gül'e teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum. Bu kararın Bingöl için hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” şeklinde konuştu. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
murat taş (@Misafir_8483)
06 Mayıs 2012 Pazar 10:02
inşallah bir gün bingöllüler olarak biz gözü kara bir belediye başkanına sahip oluruz. İşte ozaman görün siz şahlanan bingölü. Bingölün en büyük problemi hatır gönül işi problemidir. Henüz bir türlü profesyonelleşemedik malesef. İnşallah o da olur...
26.04.2026
22:47
DEVA Partili Baraç, vekilleri işaret eti:
DEVA Partili Baraç, vekilleri işaret eti: 'Belediye başkanına baskı uygulanıyor'
Milletvekillerinin bazı taleplerinin karşılık bulmaması halinde belediye başkanını kamuoyu önünde yıpratmaya yönelik girişimlerde bulunduğunu vurgulayan DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Nihat Baraç, bu sürecin siyasi hesaplaşmaya dönüştürülmemesi gerektiğini vurguladı.
26.04.2026
20:27
Gökyüzü deliniyor! Bingöl için sağanak uyarısı!
Gökyüzü deliniyor! Bingöl için sağanak uyarısı!
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Bingöl için uyardı! Pazartesi gök gürültülü sağanak uyarısı yapılan Bingöl için hafta içinde sağanak etkisinin süreceği vurgulanırken, sel ve yüksek kesimlerdeki çığ riskine karşı da tedbirli olunması çağrısında bulundu.
26.04.2026
20:23
Bingöl`de Soğuk Hava Yayla Sezonunu Geciktirdi
Bingöl'de Soğuk Hava Yayla Sezonunu Geciktirdi
Bingöl'de mevsim normallerinin altına düşen hava sıcaklıkları ve yüksek kesimlerde erimeyen kar nedeniyle besiciler yaylalara çıkamadı. Hayvanlar bu yıl ahırlarda besiye alındı.
26.04.2026
20:22
Yedisu Depremi Sonrası Uzmanlar İkiye Bölündü
Yedisu Depremi Sonrası Uzmanlar İkiye Bölündü
Bingöl'ün Yedisu ilçesinde meydana gelen 4,4 büyüklüğündeki depremin ardından uzman isimlerden dikkat çeken açıklamalar geldi. Prof. Dr. Naci Görür 'büyük depremi tetikleyebilir' derken, Prof. Dr. Osman Bektaş daha temkinli konuştu.
26.04.2026
20:15
Bingöl`de Deprem! Olumsuzluk yok, tarama sürüyor
Bingöl'de Deprem! Olumsuzluk yok, tarama sürüyor
Sabah saatlerinde Bingöl'ün Yedisu ilçesinde meydana gelen 4.4 büyüklüğündeki deprem paniğe neden olurken, ilk belirlemelere göre can ve mal kaybı yaşanmadı. Valilik, saha tarama çalışmalarının sürdüğünü açıkladı.
26.04.2026
20:12
Genç Muratspor`dan 5 Gollü Galibiyet
Genç Muratspor'dan 5 Gollü Galibiyet
Ligde kalma mücadelesi veren Genç Muratspor, deplasmanda Bulanık Kopspor'u 5-2 mağlup ederek kaderini son haftaya taşıdı. Kritik Doğubeyazıt maçı öncesi kentte birlik çağrısı yapıldı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın