KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
16 Ağustos 2026 Pazar
°C

Kesk: 'demokrasi büyük yara aldı

KESK Bingöl Şubeler Platformu, DTP'nin kapatılmasına ilişkin yaptığı yazılı basın açıklamasında “DTP'nin kapatılması kararı demokrasiye, halkların kardeşliğine ve bir arada yaşama iradesine zarar vermiştir.

Kesk: `demokrasi büyük yara aldı
16 ARALIK 2009 ÇARŞAMBA 08:03
0
1434
0
AA aa
TBMM'de grup kurmuş bir partinin kapatılması demokrasi tarihimize kara bir leke olarak geçecektir” denildi.
 
Anayasa Mahkemesinin DTP'nin kapatılması, bazı üye ve yöneticilerine, milletvekillerine siyasi yasak getirmesini kınayan KESK Bingöl Şubeler Platformu, kararın sadece bir parti kapatma olarak da ele alınamayacağına dikkat çekti. KESK Bingöl Şubeler Platformu açıklamada:“Bu karar farklı kimliklerin kendi özgünlüklerini de kapsayacak şekilde siyaset yapmasının ve örgütlenmesinin engellenmesidir. Buna duyulan tahammülsüzlüktür...” denildi.

KESK Bingöl Şubeler Platformu 'un açıklamaları şöyle: “
 
'SORUNLU DEMOKRASİMİZ YENİ VE BÜYÜK BİR YARA ALDI'

"DTP'nin kapatılması kararı demokrasiye, halkların kardeşliğine ve bir arada yaşama iradesine zarar vermiştir. Şimdiye kadarki parti kapatma kararlarının demokrasi, barış ve kardeşliğe hizmet etmediği, aksine sorunları daha da derinleştirdiği ortadayken seçimle TBMM'de grup kurmuş bir partinin kapatılması demokrasi tarihimize kara bir leke olarak geçecektir.

DTP'nin kapatılmasının diğer parti kapatma davalarından farklı sonuçlar doğuracağı kaygısı taşıyoruz.

Özellikle de Kürt sorununun çözümünün artık kaçınılmaz olduğu ve bu eksende tartışmaların yoğunlaştığı bir süreçte hem partinin kapatılması, hem çok sayıda yöneticisine siyaset yasağı getirilmesi hem de Eşbaşkan Ahmet TÜRK ve Diyarbakır milletvekili Aysel TUĞLUK'un milletvekilliklerinin düşürülmesi ruhsuz ve çağdışı kanun maddeleriyle açıklanmayacak kadar önemli bir karardır.

Davanın iki yıldan sonra çok kritik günlerde birden ele alınması ve kararın kısa sürede açıklanması soru işaretleri oluşturmuştur. Her ne kadar Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim KILIÇ, davanın ele alınma zamanlamasının siyasal bir boyutunun olmadığını açıklasa da kamuoyunu ikna etmediği görülmektedir.

AKP'nin tek başına parti kapatmalarına yaklaşımı bile demokrasiden ne anladığını ele vermektedir. “Parti kapatmalarına karşıyız” dedikten hemen sonra “ama” ile başlayan açıklamalar çok açık bir samimiyetsizliği göstermektedir.

Dava iki yıldır Anayasa Mahkemesi'nde beklemesine ve demokratik güçlerin tüm ısrarlarına rağmen başta siyasal partiler yasası olmak üzere temel hak ve özgürlüklere ilişkin herhangi bir yasal düzenleme yapmamakla bu sürecin alt yapısını hazırlamıştır.

AKP işine geldiği zaman 12 Eylül Anayasası'na sığınmakta, sıra ne zaman kendisine gelse hemen yeni bir anayasadan bahsetmektedir.

Bu takiyyeci zihniyet ve Meclis'teki muhalefet partilerinin milliyetçi, şovenist politikaları ülkemizi oldukça tehlikeli ve gergin bir sürece getirmiştir.

DTP'nin kapatılması sadece bir parti kapatma olarak da ele alınamaz. Bu karar farklı kimliklerin kendi özgünlüklerini de kapsayacak şekilde siyaset yapmasının ve örgütlenmesinin engellenmesidir. Buna duyulan tahammülsüzlüktür.

Bu ateşin hepimizi yakacağı, kardeşlik duygularının büyük yaralar alacağı endişesi taşıyoruz. Siyasal atmosferin hızla sağduyulu bir yöne çevrilmesi gerekmektedir. Sözler anlamını yitirmiş, vaatlere güven kalmamıştır. Yeni bir anayasa da dâhil çok acil yasal değişiklikler, güven artırıcı yaklaşımlar ve barış sürecini başlatacak somut adımlar atılmalıdır.”
 
 
Mehmet Ali YILDIRIM
Bingöl Online Haber Servisi  
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
14.08.2026
02:27
Yeni hastaneye 617 metrelik altyapı
Yeni hastaneye 617 metrelik altyapı
Bingöl Belediyesi, 500 yataklı yeni devlet hastanesinin kanalizasyon ve yağmur suyu hatlarını tamamladı. Hastane yerleşkesine toplam 617 metrelik altyapı hattı döşendi.
14.08.2026
02:26
Bingöl`de yerel basına İŞKUR`dan 9 aya kadar istihdam desteği
Bingöl'de yerel basına İŞKUR'dan 9 aya kadar istihdam desteği
Bingöl'de basın sektörüne İŞKUR'dan 9 aya kadar destek sağlanırken, program sonrasında en az 9 ay da istihdam şartı getirildi.
14.08.2026
02:25
Kadim Aşiretler Federasyonu`ndan çerçeve yasasına destek açıklaması
Kadim Aşiretler Federasyonu'ndan çerçeve yasasına destek açıklaması
Kadim Aşiretler Federasyonu Bingöl İl Temsilcisi Erkan İŞERİ 'Milli Dayanışma ve Toplumsal Bütünleşmenin Güçlendirilmesine Dair Kanun Teklifi'ni olumlu, stratejik ve hayırlı bir adım olarak gördüklerini açıkladılar.
13.08.2026
10:43
Bingöl`de nesli tehlike altındaki su samurları görüntülendi
Bingöl'de nesli tehlike altındaki su samurları görüntülendi
Göynük Çayı'nda görülen iki su samuru, dron kamerasına yansıdı. IUCN'nin 'nesli tükenme tehlikesine yakın' kategorisinde yer alan türün görüntülenmesi, bölgedeki doğal yaşam açısından dikkat çekici bir gelişme olarak değerlendirildi.
13.08.2026
10:17
Motorinde ÖTV sıfırlandı: Akaryakıtta indirim beklentisi
Motorinde ÖTV sıfırlandı: Akaryakıtta indirim beklentisi
Resmî Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile motorinden alınan ÖTV ağustos ayının kalan dönemi için sıfırlandı. Düzenlemenin pompaya yansıması halinde litre fiyatında yaklaşık 9,25-9,30 lira arasında indirim oluşabileceği belirtiliyor. Sonraki aylarda ise yıl sonuna kadar her ay 3'er lira artırılarak belirlenecek.
13.08.2026
10:01
Yedisu hattı için dikkat çeken araştırma: Fayın altında iki magma sistemi
Yedisu hattı için dikkat çeken araştırma: Fayın altında iki magma sistemi
Uluslararası bilim insanlarının yürüttüğü araştırmada, Erzincan Havzası ile Bingöl'ün Yedisu ilçesini kapsayan Karlıova Üçlü Eklem bölgesinin altında iki ayrı sığ magma rezervuarı tespit edildi. Çalışma, deprem ve volkanik risklere ilişkin önemli veriler ortaya koydu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın