KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
28 Ekim 2025 Salı
°C

Kesk'ten davul-zurnalı grev

Eğitim ve sağlık başta olmak üzere, kanun hükmünde kararnamelerle çalışanların temel haklarının gasp edildiğini öne süren KESK Bingöl Platformu, davul zurnalı grev yaptı.

Kesk`ten davul-zurnalı grev
22 ARALIK 2011 PERŞEMBE 04:57
0
2266
1
AA aa

Tüm yurtta olduğu gibi Bingöl'de de KESK Bingöl Şube ve Temsilcilikler, 21 Aralık'ta yapılan genel grev nedeniyle ortak basın açıklaması yaptılar. Dün saat 12.00'da Dörtyol Saat Kulesi önünde yapılan grevde üyeler davul zurna ve sloganlar eşliğinde grev yaptılar.

Yapılan basın açıklamasını KESK üyesi olan Eğitim-Sen Bingöl Şube Başkanı Metin Kılıç tarafından okundu.

“AKP hükümeti sermayenin bütün ihtiyaçlarını eksiksiz karşılamak için gece gündüz demeden çalışıyor. Patronların taleplerini karşılamak için peş peşe yasal düzenlemeler yapılırken, kamu emekçilerini sefalet ücretlerine mahkûm etmekten, kazanılmış haklarımızı elimizden almaktan çekinmiyorlar” diyerek konuşmasına başlayan Kılıç, şu ifadeleri kullandı:

“Yaşadığımız sorunlara çözüm üretmek bir yana, sürekli yeni sorunlarla uğraşmak zorunda kalıyoruz. Kamu emekçilerinin çalışma ve yaşam koşulları giderek kötüleşiyor. Angarya çalışma, performans değerlendirme ve benzeri pek çok uygulama ile yaşamımızı cehenneme çevirdiler. 9 Yıllık AKP iktidarında, kamu hizmetleri adım adım ticarileştirildi. Bugün parası olmayanlar eğitim ve sağlık hakkından tam anlamıyla yararlanamıyorlar. Parasız eğitim, parasız sağlık isteyenler ya polis şiddeti ile karşı karşıya kalıyor ya da tutuklanarak cezaevine konuyor. AKP döneminde, kamuda esnek, güvencesiz ve performansa dayalı çalıştırma daha da yaygınlaştı. Taşeronlaştırma ve özelleştirme uygulamaları ile kamu hizmetleri sermayenin sınırsız talanına açıldı. Esnek, güvencesiz ve kuralsız çalışma tüm kamu istihdamını ve yaşam alanlarımızı kuşatmış durumda. Hükümetin kamu hizmetlerinin ticarileştirilmesi için çıkardığı yasalar yetmezmiş gibi, şimdi de kanun hükmünde kararnameler ile sermayeye hizmette sınır tanımadıklarını gösteriyorlar. Kamu hizmetlerinin ticarileştirilmesi, piyasa mantığıyla yürütülmesi süreci KHK düzenlemeleri ile son aşamaya gelmiştir. GATS anlaşması hükümleri doğrultusunda çıkarılan 35 adet KHK ile gerçekleştirilen değişikliklere baktığımızda kamu hizmetlerinin yürütülmesinde tamamen piyasa dilinin ve özel sektör mantığının egemen kılınmaya çalışıldığı görülmektedir. KHK düzenlemeleri ile eğitim, sağlık gibi geniş kamu hizmeti alanları tamamen piyasaya açılırken, “eşit işe eşit ücret” kandırmacası ile sadece üst düzey yöneticilerin ücretlerinde iyileştirmeler yapılmış, başta eğitim emekçileri olmak üzere, kamu emekçilerinin büyük bir bölümünün mali haklarında herhangi bir değişiklik olmamış, hatta bazı kurum personeli gelir kaybı yaşamıştır. AKP hükümeti, pek çok konuda olduğu gibi, “eşit işe eşit ücret” konusunda da kamuoyunu yanlış bilgilendirmiş, mevcut eşitsizlikleri gidermek yerine, KHK düzenlemeleri ile yeni eşitsizlikler ve adaletsizlikler yaratmıştır. Devletin anayasal sorumlulukları arasında yer alan yeni istihdam alanları yaratma, eğitim, sağlık, sosyal gü¬venlik ile ilgili görevler yerine getirilmiyor. Yurttaşı müşteriye, kamu hizmeti vermesi gereken kurum¬ları ticarethaneye, kamu emekçilerini performansa dayalı çalışan işletme görevlilerine çevirmeye çalışıyorlar. AKP hükümeti geleceğimizi karartmayı amaçlayan emek düşmanı politikalarla, kazanılmış haklarımızı gasp etmeye yönelik hesaplar peşinde koşmaya devam ettikçe, çalışma ve yaşam koşullarımızın daha da kötüleşmesi kaçınılmazdır. Ancak şu çok iyi bilinmelidir ki, kamu emekçileri bu oyunu bozmaya kararlıdır.”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
selahattin ekinci (@Misafir_7656)
22 Aralık 2011 Perşembe 10:26
allah akıl versin
28.10.2025
17:47
TOKİ 500 bin konut için kritik açıklama
TOKİ 500 bin konut için kritik açıklama
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Yüzyılın Konut Projesi'ne ilişkin, '24 Ekim itibarıyla üzerinde tapu varsa o vatandaşlarımız başvuramayacak. Çünkü biz, projeyi 24 Ekim itibarıyla duyurduk, 10 Kasım'da başvuruları alacağız.' dedi.
28.10.2025
17:46
Bingöl`de Cumhuriyet kutlamaları başladı
Bingöl'de Cumhuriyet kutlamaları başladı
Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 102. yıl dönümü etkinlikleri, Bingöl'de Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla başladı.
28.10.2025
17:46
Kızıl tilki kadrajda!
Kızıl tilki kadrajda!
Bingöl'de yiyecek arayan kızıl tilki, doğa fotoğrafçısı tarafından görüntülendi.
28.10.2025
10:24
Kupa ateşi Konya`da yanacak! 12 Bingölspor tarih yazmak istiyor
Kupa ateşi Konya'da yanacak! 12 Bingölspor tarih yazmak istiyor
12Bingölspor, Ziraat Türkiye Kupası 3. turunda Süper Lig temsilcisi Konyaspor ile deplasmanda karşılaşacak. Bugün son hazırlıklarını tamamlayacak 12Bingölspor, yarın Konya'ya gidecek.
28.10.2025
09:47
Bingöl`de iki firari hükümlü yakalandı!
Bingöl'de iki firari hükümlü yakalandı!
Bingöl'ün Genç ilçesinde jandarma ekipleri, huzur ve güven ortamının sağlanması amacıyla yürüttükleri çalışmalar kapsamında haklarında kesinleşmiş hapis cezası bulunan iki firari hükümlüyü yakaladı.
28.10.2025
09:34
Bingöl`de kaç konut yapılacak?
Bingöl'de kaç konut yapılacak?
500 bin sosyal konut projesi kapsamında Bingöl'de yapılacak konut sayısını açıklandı. Konutlar, dar gelirli vatandaşlar için yüzde 10 peşinat ve 240 aya kadar vade seçeneği ile satışa sunulacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın