KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
26 Mart 2026 Perşembe
°C

Ketem'e 10 ayda bin 548 başvuru

KETEM’e 2013 yılında bin 548 başvurunun olduğunu belirten Halk Sağlığı Müdürü Dr. Söyiler, KETEM’de daha önce bayanlara yönelik meme ve rahim tetkiklerinin yapıldığını hatırlatarak: “2 yıl boyunca erkeklerde Gaitada (dışkıda) Gizli Kan taramalarını yapmayı planlıyoruz” dedi.

Ketem`e 10 ayda bin 548 başvuru
20 KASIM 2013 ÇARŞAMBA 06:20
0
2354
0
AA aa

Halk Sağlığı Müdürü Dr. Vedat Söyiler, Kanser Erken Teşhis Merkezi (KETEM)'in çalışmalarıyla ilgili bilgilendirme yaptı.

KETEM'de 2 hekim, 4 hemşire ve 1'de röntgen teknisyeninin görev yaptığını belirten Dr. Söyiler: “Kanser Erken Teşhis Merkezi (KETEM)'ni açalı 3 yıl oldu. KETEM'de 2 hekimiz, 4 hemşire ve 1'de röntgen teknisyenimiz görev yapıyor. KETEM'de daha önce meme kanseri ve rahim kanseriyle ilgili tetkikler yapılıyordu. Yeni yapılan ihaleyle erkeklerde tarama programına alındı. 2 yıl boyunca erkeklerde Gaitada (dışkıda) Gizli Kan taramalarını yapmayı planlıyoruz. Bu taramalar KETEM'in yanında tüm aile hekimlerince daha çok 40 yaş üstü erkeklerde yapılacak” dedi.

Yapılan işlemlerin ücretsiz olduğunu vurgulayan Dr. Söyiler, hastalara her konuda yardımcı olduklarını belirterek: “Bingöl KETEM olarak, hastalarımıza her konuda yardımcı oluyoruz. KETEM'de mamografi cihazımız var. . Yapılan işlemlerin tamamı ücretsizdir. Bir sıkıntı yaşandığı zaman hastaya randevuyu biz alıyoruz. Kadınlarda sıklıkla görülen kanser meme kanseridir” ifadelerini kullandı.

Yeni bir birim kuracaklarını aktaran Dr. Söyiler: “Aktif Kanser Kayıtçılığı adı altında bir birim kuruyoruz. Aktif Kanser Kayıtçılığı Bingöl'de yaşayan kanserli hastaların dosyalarını tek merkez altında tutacağız. Hepsinin dosyasını oluşturup takibini yapacağız. Bu Türkiye'de ilk oluyor. Diğer illerde de kurulunca bütün hastaların dosyaları taramadan geçirilip tek bir merkezde toplanıyor. Bu merkezde gizlilik esastır. Haliyle Türkiye'nin kanser haritası ortaya çıkacak. Bizde önümüze 6 ay- 1 yıl gibi bir hedef koyduk. Her gelen kanserli hastanın dosyası bize ulaştırılacak, bizde istatistiki verilerini oluşturacağız. O dosyaları kurum başkanlığına sunacağız. Göreve geldiğimizde çok az hastamızın dosyası vardı, hemen dosyaları oluşturduk. Şuan KETEM'de 2 bin 100 ile 2 bin 200 arasında bir dosya oluştu. Bakmış olduğumuz tüm hastaların verilerini dosyaladık” diye konuştu.

Dr. Söyiler: “KETEM binası yıkılacak, KETEM'i 1 nolu sağlık ocağının üst katında ana çocuk sağlığı var, oraya taşıyacağız. Artık hizmeti orada vereceğiz. Daha merkezi bir yer vatandaş daha çabuk ulaşacak. Arkadaşlarımız mektupla, telefonla ve son zamanlarda köylerde dâhil olmak üzere mahalle mahalle, ev ev dolaşıyorlar. Yaptığımız eğitimlerde ilgilileri taramalara alıyoruz. Sayı yeterli olduğunda köylere araç gönderip vatandaşları kendimiz getiriyoruz. Tarama programını uyguluyoruz” dedi.

Bingöl KETEM'in kuruluşundan bugüne başvuru sayısını açıklayan Dr. Söyiler: “KETEM kurulalı 3 yıl oldu. 2011 yılında 466, 2012 yılında 410 ve 2013 yılında ise bin 548 başvuru oldu. Vatandaşlarımızı KETEM'e bekliyoruz. Tüm taramalar ücretsiz yapılıyor, birçok ilde KETEM 2-3 ay sonrasına gün veriyor. Bizde öyle bir sıkıntı yok, her gelen vatandaşı tarama programına alıyoruz. 10 ayda 2 bin 425 eğitim verdik” şeklinde konuştu. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
25.03.2026
17:07
Rakip takılmasa halimiz duman!
Rakip takılmasa halimiz duman!
Lider 12 Bingölspor, sahasında konuk ettiği Kahramanmaraşspor'la 1-1 berabere kaldı. Yeşil beyazlı temsilcimiz, en yakın takipçisi Silifke Belediyespor'un yenilgisiyle puan farkını bir arttırarak korudu.
25.03.2026
16:56
Bingöl İHH`den Ramazan`da 10 Milyon TL`lik Yardım
Bingöl İHH'den Ramazan'da 10 Milyon TL'lik Yardım
Bingöl İHH, 2026 Ramazan ayında yurt içi ve yurt dışında toplam 9 milyon 810 bin TL'yi aşkın ayni ve nakdi yardım ulaştırdı. Yardımların önemli bölümü Gazze başta olmak üzere ihtiyaç sahiplerine gönderildi.
25.03.2026
14:09
Sınıfta gaz paniği! Bingöl`de 30 Öğrenci Hastaneye Kaldırıldı
Sınıfta gaz paniği! Bingöl'de 30 Öğrenci Hastaneye Kaldırıldı
Bingöl merkezde bir ilkokulda öğrencinin sınıfta kar spreyi sıkması sonucu gazdan etkilenen ve nefes darlığı, baş dönmesi, mide bulantısı ve halsizlik şikayetleri görülen 30 öğrenci hastaneye kaldırıldı.
25.03.2026
13:22
Bingöl`de 2026`ın ilk Yelıng satışı başladı
Bingöl'de 2026'ın ilk Yelıng satışı başladı
C Vitamini açısından da oldukça zengin olan ve kokusuyla bilinen Yelıng, düşük gelirli vatandaşların ve seyyar satıcıların geçim kaynağı olurken, ilk mahsuller de tezgâhlardaki yerini aldı.
25.03.2026
12:46
Park Halindeki Otomobil Kundaklandı
Park Halindeki Otomobil Kundaklandı
Bingöl'ün Genç ilçesinde gece saatlerinde park halindeki bir otomobil kundaklandı. Mahalle sakinlerinin erken müdahalesi, yangının büyümesini önledi. Otomobil, kullanılamaz hale geldi.
25.03.2026
12:35
Türkiye`nin bir ucundan diğerine 40 yıllık vefa
Türkiye'nin bir ucundan diğerine 40 yıllık vefa
Bingöl'ün Karlıova ilçesinde 1980-1985 yılları arasında görev yapan emekli okul müdürü Kazım Germiyanoğlu, bayram ziyareti için bulunduğu Manisa'nın Gördes ilçesindeki baba ocağında, kırk yıl öncesine dayanan kadim dostunu ağırladı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın