KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
28 Ağustos 2025 Perşembe
°C

Ketenalp: belediye hayır kurumu değil!

Sorumluluklarını yerine getirmeyenlere ve borcunu ödemeyenlere sert çıkan Bingöl Belediye Başkanı Hacı Ketenalp, belediyenin; bir hayır kurumu olmadığını vurguladı ve ekledi: “Herkes borcunu ödeyecek, sorumluluklarını bilecek”

Ketenalp: belediye hayır kurumu değil!
16 OCAK 2008 ÇARŞAMBA 10:17
0
1324
0
AA aa
İşyeri açıp ruhsat almayanlara, su borcunu ödemeyenlere, kaldırımları işgal edenlere yönelik yaptığı açıklamada sert çıkışlar sergileyen Bingöl Belediye Başkanı Hacı Ketenalp, artık daha sıkı bir çalışma içerisinde olacaklarını, ‘yapacağız, edeceğiz' diyenlere de iyi niyet gösterilmeyeceğini ve gerekli cezai müeyyideleri anında uygulayacaklarını vurguladı.
Herkesin üzerine düşen görev ve sorumlulukları yerine getirmesi durumunda sorunların kendiliğinden çözüleceğini ifade eden Ketenalp: Hacı Ketenalp: “Vatandaşların duyarlı olması gerekir, herkes üzerine düşeni yaparsa sorunlar kendiliğinden çözülür. Ancak bazıları belediyeye olan borçlarını ödemiyor, iş yeri ruhsatı almadan iş yeri açıyor, bazıları da kaldırımları işgal ediyor. Belediye ‘Hayır Kurumu' değildir. Bundan böyle herkes sorumluluğunu yerine getirecek' sözleriyle tepkisini dile getirdi.
Bingöl Belediyesi olarak bugüne kadar hiçbir vatandaşı, hiçbir esnafı cezalandırmaktan yana olmadıklarını söyleyen Ketenalp, her zaman her konuda vatandaşlara ve esnaflara ceza işlemi uygulamadan uyarıda bulunduklarını ifade etti. Yıllardır birçok esnafın işyeri ruhsatı olmadan faaliyet gösterdiklerini belirten Ketenalp: “İşyeri açmak için ruhsat şartı olduğunu herkes biliyor. Belediye olarak defalarca denetimler yaptık ve ruhsatı olmayanlara uyarılarda bulunduk ve ek süre verdik. İşyeri ruhsatı almak o kadar zor değildir. İşyeri ruhsatı almak için beli kurumlardan gerekli işlemler tamamlandıktan sonra Belediyeden iş yeri ruhsatı almaları gerekir. Ancak birçok esnaf diye nitelendirdiğimiz kişi veya kişiler, yıllardır ruhsat almadan faaliyet gösteriyorlar. Su borcu olan binlerce abone, onlarca kurum var. Kimse zamanında su borcunu ödemiyor. Borcu olanları defalarca uyardık. Buna rağmen hala borcunu ödemeyenler var. Elektrik, telefon ve vergi gibi borçlar zamanında ödeniyor. Telefon ve elektrik borcunu ödemeyenlerin elektriği ve telefonu en fazla beş gün içinde kesiliyor. Bu borçlar nasıl ödeniyorsa, su borcuda o şekilde ödensin” dedi.
Herkes borcunu ödesin
Borcu bulunanlara seslenen Ketenalp: “Esnaflarımızın, iş yeri ruhsatlarını almalarını, borcu olanların da borcunu ödemesini bekliyoruz. Belediyeyle karşı karşıya gelmesinler. Herkes sorumluluğunu bilirse, sorunlar kendiliğinden çözülür. Her şey ceza olmadığı gibi belediye de bir hayır kurumu değildir. Belediyeye karşı bir kasıt olmasın. Bizler buraya hizmet yapmak için geldik. En iyi hizmeti sunmak için vatandaşlarında destek vermesi lazım”
Kaldırım işgaline son verilecek
Son olarak kaldırım işgallerine değinen Ketenalp, bu konuda ciddi bir çalışma içerisinde olduklarını ve birkaç güm içerisinde uygulamalara başlayacaklarını ifade etti.
‘Kaldırımları işgal edenlere defalarca uyarıda ulunduk, ceza kestik ancak değişen bir şey olmadı' diyen Ketenalp:  “Bu kaldırımlar esnaflar için yapılmadı. Yayaların hakkını esnaflar gasp edemez. Önümüzdeki hafta pazartesi gününden itibaren emniyet güçleriyle birlikte kaldırım denetimini yapacağız. Kesinlikle bu kaldırımlar işgal edilmeyecek. Kim olursa olsun, uyarı bile yapmayacağız. Kim nerde hangi kaldırımı işgal etmişse anında ceza kesilecek. Cezaların ardından bu uygulama işe yaramazsa, bu defa iş yerini kapatmak için işlem yapacağız. Bu kargaşaya son verilecek. Herkes sorumluluğunun bilincinde olacaktır” diye konuştu.
 



BingolOnline/Bingöl Kent Haber
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
27.08.2025
20:05
Bingöl`de laf, onlarca icraat var! Bitlis`e tıp fakültesi…
Bingöl'de laf, onlarca icraat var! Bitlis'e tıp fakültesi…
Sağlık altyapısındaki yetersizlikle can çekişen ve çevre illere mahkûm olan Bingöl'ün yıllardır dillendirilen 'Tıp Fakültesi' talebi bir türlü karşılık bulmazken, Resmî Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile Bitlis Eren Üniversitesi bünyesinde Tıp Fakültesi kurulması kararlaştırıldı.
27.08.2025
19:11
Bingöl`de uyuşturucu operasyonu: 2 tutuklama
Bingöl'de uyuşturucu operasyonu: 2 tutuklama
Bingöl'de polis ekiplerince yapılan uyuşturucu operasyonunda 2 şüpheli tutuklandı.
27.08.2025
19:03
Bingöl`de kesinleşmiş hapis cezası bulunan zanlı yakalandı
Bingöl'de kesinleşmiş hapis cezası bulunan zanlı yakalandı
Bingöl'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmada, 3 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan zanlı yakalandı.
27.08.2025
18:54
Tırın freni boşaldı, faciaya ramak kaldı
Tırın freni boşaldı, faciaya ramak kaldı
Bingöl-Elâzığ yolunda freni boşalan tır, kilometrelerce ilerlerken sürücünün soğukkanlılığı faciayı önledi. Sürücü tırı refüje sokarak durdurdu, o anlar kameralara yansıdı.
26.08.2025
19:37
Memurlara yeni zam teklifi belli oldu! Sendikalardan grev sinyali!
Memurlara yeni zam teklifi belli oldu! Sendikalardan grev sinyali!
6,5 milyon memur ve memur emeklisinin 2026 ve 2027 yıllarını kapsayan toplu sözleşme zammında 2026 yılı için verilen zam teklifinde değişiklik yapılmazken, 2027 yılının ilk 6 ayı için teklif 1 puan artırılırken diğer 6 ayı için teklif sabit kaldı. Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın: 'Kararı asla kabul etmeyeceğiz, sineye çekmeyeceğiz. Direnmeye, eylemliliğe, bütün demokratik haklarımızı kullanmaya devam edeceğiz.'
26.08.2025
19:33
Koop-İş Sendikası SYDV İşyerlerinde Grev Kararı Aldı
Koop-İş Sendikası SYDV İşyerlerinde Grev Kararı Aldı
sendika, 29 Ağustos 2025 Cuma günü Bingöl dahil ülke genelindeki 1003 SYDV'de greve çıkacaklarını duyurdu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın