KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Nisan 2026 Cumartesi
°C

Kewell sağ bek, baros ön libero!

Süper Lig'in henüz 2. haftası geride kaldı. Önümüzde uzun bir maraton var. Ancak Galatasaray'da kazan şimdiden kaynamaya başladı. Şampiyonlar Ligi'ne erken vedanın üstüne, Kayseri'de 2 puan bırakılması ve devam eden kötü futbol eklenince, fatura her kötü günde olduğu gibi yine aynı adrese kesildi. Sert eleştirilerin hedefinde teknik direktör Michael Skibbe var.

Kewell sağ bek, baros ön libero!
03 EYLÜL 2008 ÇARŞAMBA 11:52
0
1250
0
AA aa
İplerin gerildiği ve gönderileceği yorumları bir yana, Alman çalıştırıcının yerine gelebilecek hoca isimleri bile gündemde. İlk günlerde 'Karizması yok', 'Tecrübesiz' diye başlayan yorumlar, yerine 'Suyu ısındı', '5. haftayı bile zor görür' şeklindeki net ifadelere bıraktı.
Evet, Galatasaray yeni sezona Avrupa'da yaşanan hayal kırıklığı ve kötü futbolla başladı. Buraya kadar tamam da, aklımıza gelen bazı sorular var; Başarısızlıkta sadece teknik direktör mü suçludur? Teknik direktör ne yaptığında ya da neyi yapmadığında eleştirilir? 2-3 kötü sonuçtan sonra 'gönderilsin' düşüncesi ne kadar doğrudur?

Teknik direktör, formda futbolcusunu oynatmadığında suçludur. Geçen sezon Feldkamp'la şahit olduğumuz gibi ilginç tercihler yaptığında; mesela Kewell'ı sağ bek, Meira'yı forvet arkası, Baros'u ön libero oynattığında yine suçludur. Eleştiri böyle durumlarda doğal olarak haktır. Ancak Kayserispor karşısına çıkarılan kadroda yanlışlık göremedik. 3 değişiklik yapmıştı Skibbe. Lincoln haftalardır eleştiriliyor, De Sanctis'in ilk 11'de olmadığı için teknik ekip yerden yere vuruluyordu. Üstelik Everton'ın almak için kesenin ağzını açtığı Mehmet Topal'ın grafiği düşüyor ve Başkan Adnan Polat, genç Aydın'dan 'Yeni Arda' olacak' diye bahsediyordu.

"Galatasaray taraftarı Ali Sami Yen Stadı'nı doldurmuyor, takımına gerekli desteği vermiyor. EURO 2008'de piyasa değerini 15-20 milyon eurolara kadar çıkaran Arda, ilk Steaua Bükreş maçı dışında eski performansını mumla aratıyor. Mehmet Topal ve Servet bilinen futbollarının çok uzağında. 'Bugün, yarın patlama yapacak' diye beklenen Lincoln sınırları zorluyor. Orkun, Uğur, Hasan, Emre, Serkan, Sabri, Nonda ve Barış sakat. Ve her geçen gün eksiklere yenileri ekleniyor. Belli ki takımda uyum sorunu var. Futbolcular birbirinin ne zaman, ne yapacağından habersiz. Ve en önemlisi ligin daha 2. haftası geride kalmış."
Böylesine bir tablodan sırf genç ve karizmatik değil diye, sadece Skibbe'yi eleştiri oklarının hedefine koymak doğru gelmiyor.

11 Mayıs 2007 akşamı şampiyonluk kutlamasında 'Kewell, Baros, Sanctis ve Meira Galatasaray'a gelecek' deseniz kim inanırdı? Herkes tebessüm ederdi bu iddiaya. Dünyanın tanıdığı isimler sarı-kırmızılı forma altında buluştu. Nokta yerli transferler de yapıldı. Denizlispor karşısında alınan farklı galibiyet kimseyi şaşırtmasın. Galatasaray geçtiğimiz sezon yığınla soruna rağmen göze hoş gelen futbol oynuyordu. Şimdi elde muhteşem bir kadro olmasına rağmen ne hızlı, ne zevkli, ne de hücum futbolu var ortada.

Daha ilk baştan Skibbe ismi kimseyi memnun etmedi. Bu kadronun daha tecrübeli ve tanınmış bir teknik direktöre verilmesi görüşünde birleşti herkes. Yönetimin elinde çok daha iyi alternatifler varken, Skibbe'yle anlaşması kafaları karıştırdı. Bu eleştiriye katılmamak elde değil, ama Alman hocaya olan güven (!), 1+1 yıllık sözleşmeden belliydi.

Başkan Adnan Polat, Steau Bükreş şoku sonrası basının karşısına çıkıp, "Hocamızın arkasındayız" dedi. Bu sözler, Skibbe'nin suyunun ısındığını gösterdi. Türkiye'de ne zaman 'Hocamızın arkasındayız' mesajı verilse, kısa süre sonra takımın başına yeni bir isim getirilir.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
18.04.2026
02:59
Rektör Çelik:
Rektör Çelik: 'Diş Hekimliği Fakültemiz aynı zamanda üretim merkezi olacak'
IDEX Ağız ve Diş Sağlığı Fuarı'nı ziyaret ederek sektördeki son gelişmeleri yerinde inceleyen Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Çelik, Bingöl Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Hastanesi'nin yalnızca ileri teknolojik donanıma sahip bir sağlık merkezi olmayacağını, aynı zamanda dental malzeme üretim süreçlerinin yürütüldüğü bir merkez haline geleceğini belirtti.
18.04.2026
01:57
Bingöl`de Kavşakta Kaza: 5 Kişi Yaralandı
Bingöl'de Kavşakta Kaza: 5 Kişi Yaralandı
Bingöl'de Şehit Mustafa Gündoğdu Kavşağı'nda iki aracın çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 5 kişi yaralandı. Yaralılardan 2'si ambulansla hastaneye kaldırıldı.
18.04.2026
01:43
Fırıncılardan zam savunması:
Fırıncılardan zam savunması: 'Sadece Fiyat Değil, Gramaj da Arttı'
Bingöl'de ekmek fiyatlarına ilişkin tartışmalar sürerken fırıncılar, 25 TL'ye satılan ekmeğin 310 gram değil 350 gram olduğunu belirterek, kamuoyuna yansıyan bazı bilgilerin eksik olduğunu savundu.
17.04.2026
20:16
Bingöl`de Çiftçiye 102 Milyon TL`lik Yem Desteği
Bingöl'de Çiftçiye 102 Milyon TL'lik Yem Desteği
Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, 2025 yılı tarımsal destek ödemeleri kapsamında 6 bin 41 çiftçiye toplam 102 milyon 615 bin TL'nin üzerinde destekleme ödemesinin hesaplara aktarıldığını duyurdu.
17.04.2026
19:51
Bayırlı Grup Yolunda Tehlike! Dev Kaya Bir Aydır Kaldırılmayı Bekliyor
Bayırlı Grup Yolunda Tehlike! Dev Kaya Bir Aydır Kaldırılmayı Bekliyor
Bingöl'ün Genç ilçesine bağlı Bayırlı Köyü grup yoluna düşen dev kaya bir ayı aşkın süredir kaldırılmadı. Yağışlarla birlikte yola biriken taşlar ulaşımı zorlaştırırken, vatandaşlar yetkililere 'Acil müdahale' çağrısı yaptı.
17.04.2026
19:27
Bingöl için kuvvetli yağış uyarısı
Bingöl için kuvvetli yağış uyarısı
Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü, Bingöl çevrelerinde cumartesi sabah saatlerinden itibaren yerel olarak kuvvetli sağanak beklendiğini duyurdu. Ani sel, su baskını ve ulaşımda aksamalara karşı vatandaşların dikkatli olması istendi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın