KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
11 Şubat 2026 Çarşamba
°C

Kewell sağ bek, baros ön libero!

Süper Lig'in henüz 2. haftası geride kaldı. Önümüzde uzun bir maraton var. Ancak Galatasaray'da kazan şimdiden kaynamaya başladı. Şampiyonlar Ligi'ne erken vedanın üstüne, Kayseri'de 2 puan bırakılması ve devam eden kötü futbol eklenince, fatura her kötü günde olduğu gibi yine aynı adrese kesildi. Sert eleştirilerin hedefinde teknik direktör Michael Skibbe var.

Kewell sağ bek, baros ön libero!
03 EYLÜL 2008 ÇARŞAMBA 11:52
0
1224
0
AA aa
İplerin gerildiği ve gönderileceği yorumları bir yana, Alman çalıştırıcının yerine gelebilecek hoca isimleri bile gündemde. İlk günlerde 'Karizması yok', 'Tecrübesiz' diye başlayan yorumlar, yerine 'Suyu ısındı', '5. haftayı bile zor görür' şeklindeki net ifadelere bıraktı.
Evet, Galatasaray yeni sezona Avrupa'da yaşanan hayal kırıklığı ve kötü futbolla başladı. Buraya kadar tamam da, aklımıza gelen bazı sorular var; Başarısızlıkta sadece teknik direktör mü suçludur? Teknik direktör ne yaptığında ya da neyi yapmadığında eleştirilir? 2-3 kötü sonuçtan sonra 'gönderilsin' düşüncesi ne kadar doğrudur?

Teknik direktör, formda futbolcusunu oynatmadığında suçludur. Geçen sezon Feldkamp'la şahit olduğumuz gibi ilginç tercihler yaptığında; mesela Kewell'ı sağ bek, Meira'yı forvet arkası, Baros'u ön libero oynattığında yine suçludur. Eleştiri böyle durumlarda doğal olarak haktır. Ancak Kayserispor karşısına çıkarılan kadroda yanlışlık göremedik. 3 değişiklik yapmıştı Skibbe. Lincoln haftalardır eleştiriliyor, De Sanctis'in ilk 11'de olmadığı için teknik ekip yerden yere vuruluyordu. Üstelik Everton'ın almak için kesenin ağzını açtığı Mehmet Topal'ın grafiği düşüyor ve Başkan Adnan Polat, genç Aydın'dan 'Yeni Arda' olacak' diye bahsediyordu.

"Galatasaray taraftarı Ali Sami Yen Stadı'nı doldurmuyor, takımına gerekli desteği vermiyor. EURO 2008'de piyasa değerini 15-20 milyon eurolara kadar çıkaran Arda, ilk Steaua Bükreş maçı dışında eski performansını mumla aratıyor. Mehmet Topal ve Servet bilinen futbollarının çok uzağında. 'Bugün, yarın patlama yapacak' diye beklenen Lincoln sınırları zorluyor. Orkun, Uğur, Hasan, Emre, Serkan, Sabri, Nonda ve Barış sakat. Ve her geçen gün eksiklere yenileri ekleniyor. Belli ki takımda uyum sorunu var. Futbolcular birbirinin ne zaman, ne yapacağından habersiz. Ve en önemlisi ligin daha 2. haftası geride kalmış."
Böylesine bir tablodan sırf genç ve karizmatik değil diye, sadece Skibbe'yi eleştiri oklarının hedefine koymak doğru gelmiyor.

11 Mayıs 2007 akşamı şampiyonluk kutlamasında 'Kewell, Baros, Sanctis ve Meira Galatasaray'a gelecek' deseniz kim inanırdı? Herkes tebessüm ederdi bu iddiaya. Dünyanın tanıdığı isimler sarı-kırmızılı forma altında buluştu. Nokta yerli transferler de yapıldı. Denizlispor karşısında alınan farklı galibiyet kimseyi şaşırtmasın. Galatasaray geçtiğimiz sezon yığınla soruna rağmen göze hoş gelen futbol oynuyordu. Şimdi elde muhteşem bir kadro olmasına rağmen ne hızlı, ne zevkli, ne de hücum futbolu var ortada.

Daha ilk baştan Skibbe ismi kimseyi memnun etmedi. Bu kadronun daha tecrübeli ve tanınmış bir teknik direktöre verilmesi görüşünde birleşti herkes. Yönetimin elinde çok daha iyi alternatifler varken, Skibbe'yle anlaşması kafaları karıştırdı. Bu eleştiriye katılmamak elde değil, ama Alman hocaya olan güven (!), 1+1 yıllık sözleşmeden belliydi.

Başkan Adnan Polat, Steau Bükreş şoku sonrası basının karşısına çıkıp, "Hocamızın arkasındayız" dedi. Bu sözler, Skibbe'nin suyunun ısındığını gösterdi. Türkiye'de ne zaman 'Hocamızın arkasındayız' mesajı verilse, kısa süre sonra takımın başına yeni bir isim getirilir.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
10.02.2026
13:05
Bingöl boşanma oranında kaçıncı sırada?
Bingöl boşanma oranında kaçıncı sırada?
Türkiye genelinde boşanma oranlarının en düşük ve en yüksek olduğu iller belli oldu. Boşanmanın en yaygın görüldüğü il İzmir olurken, en düşük oran Hakkâri'de kaydedildi. Bingöl'ün listedeki yeri ise şöyle;
10.02.2026
12:43
Meteoroloji`den Bingöl için kar ve sağanak uyarısı!
Meteoroloji'den Bingöl için kar ve sağanak uyarısı!
Yoğun kar ve sağanak uyarısı yapılan Bingöl için çığ tehlikesi ve su baskınlarına karşı dikkatli olunması çağrısı yapıldı.
10.02.2026
12:11
Bingöl`de eTwinning Çalıştayı Ödül Töreniyle Sona Erdi
Bingöl'de eTwinning Çalıştayı Ödül Töreniyle Sona Erdi
Bingöl'de düzenlenen eTwinning Çalıştayı, ödül töreni ve proje sunumlarıyla sona erdi.
10.02.2026
12:01
Bingöl`de Eğitim Sendikalarından Promosyon Tepkisi: `Kabul Etmiyoruz`
Bingöl'de Eğitim Sendikalarından Promosyon Tepkisi: 'Kabul Etmiyoruz'
Bingöl'de faaliyet gösteren eğitim sendikaları, İl Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen maaş promosyon ihalesinde bankaların sunduğu tekliflerin yetersiz olduğunu belirterek ortak açıklama yaptı. Sendikalar, tekliflerin yeniden değerlendirilmesini isterken, talepler karşılanmazsa kitlesel ekonomik boykot çağrısında bulunabileceklerini duyurdu.
09.02.2026
21:52
Bingöl`de Hükümlülerin Topluma Kazandırılması İçin İş Birliği Protokolü İmzalandı
Bingöl'de Hükümlülerin Topluma Kazandırılması İçin İş Birliği Protokolü İmzalandı
Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığı ile Bingöl İl Özel İdaresi arasında imzalanan protokol, hükümlülerin üretim süreçlerine katılarak toplumsal uyumlarının güçlendirilmesini ve yeniden topluma kazandırılmalarını hedefliyor.
09.02.2026
14:23
Aracını başkasına kullandıranlara büyük ceza!
Aracını başkasına kullandıranlara büyük ceza!
Emniyet Genel Müdürlüğü ve SGK arasındaki koordinasyon, trafikte kayıt dışı istihdama geçit vermiyor. Yol kontrollerinde tespit edilen sigortasız şoförler, araç sahibi şirketlere asgari ücretin katları oranında ağır idari para cezaları olarak geri dönüyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın