KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
05 Nisan 2026 Pazar
°C

Key mağdurları için girişimlere başladık

Türk Sağlık-Sen İl Temsilcisi Salih Kızılboğa,  KEY ödemelerindeki mağduriyetlerin giderilmesi için girişimlere başladıklarını söyledi.  

Key mağdurları için girişimlere başladık
24 MART 2010 ÇARŞAMBA 08:44
0
1645
0
AA aa
Türk Sağlık-Sen İl Temsilcisi Salih Kızılboğa, yaptığı basın açıklamasında Çalışanların mağdur olduğu en önemli konulardan birisi olan KEY kesintilerinin ikinci ödemesinin başlatıldığını söyledi. “21 Mart günü Resmi Gazetede yayınlanan bu listelerde ne yazık ki sorunludur” diyen Kızılboğa, “Listelere göre kimi çalışanlara hak ettiklerinden düşük ödemeler yapılacağı görülmektedir. Bazı çalışanlarının isimleri ise listelerde bulunmamaktadır. Kısacası ikinci ödemede KEY'de binlerce çalışan mağdur edilmiştir. KEY ödemeleri ile ilgili kanunda hak sahiplerinin isimlerinin listede olmaması veya eksikliklere karşı sorumluluk kurum ve kuruluşlara aittir denilerek bu konuda kurumların sorumlu olacağı açıkça belirtilmiştir. KEY ödemeleri devletin vatandaşlarına olan borcudur.  Hak sahiplerine yapılacak ödemelerde gecikme zammı gibi verilen haklarında çalışanlara ödenmesi gerekmektedir. KEY'de mağduriyet yaşayan binlerce sağlık ve sosyal hizmet çalışanın hakkını korumak ve hak ettikleri ödemelere ulaşmalarını istemekteyiz. Bu konuda kurum yöneticilerini de sorumlu davranmaya çağırıyoruz” diye konuştu.
Türk Sağlık-Sen olarak kendimize düşen sorumluluk çerçevesinde sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının KEY mağduriyetlerinin giderilmesi için çalışma başlattıklarını belirten Kızılboğa, “KEY mağduru olan çalışma arkadaşlarımız için örnek dilekçeler hazırladık. Şubelerimizden ve temsilcilerimizden temin edilebilecek bu dilekçeler ile çalışanlar kurumlarına başvuru yaparak KEY paralarının ödenmesini isteyebileceklerdir. Buradan kurum yöneticilerine sesleniyoruz. Çalışanların paralarını ödeyin, mağduriyetlere yol açmayın. Bu paralar çalışanın hakkı olan paralardır. Bunları bir an önce ödeyerek çalışanları sevindirin. Türk Sağlık-Sen olarak çalışanların KEY taleplerinin yerine getirilmemesi halinde mağdurların dava açmaları için her türlü hukuki desteği sağlayacağız. Gücünü çalışandan alan sendika olarak çalışanların hakkını savunmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.
 
Bingölonline Haber Servisi
 
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
04.04.2026
04:35
12Bingölspor`a çirkin saldırı!
12Bingölspor'a çirkin saldırı!
U14 Gelişim Ligi Play-Off'ta Diyar İnter'i 2-1 mağlup ederek tur atlayan 12Bingölspor'un altyapı oyuncuları maç sonrası saldırıya uğradı. Yeşil Beyazlı Kulüp, 10 sporcunun hastanelik olduğunu açıklarken, olayın farklı yansıtılmasına tepki gösterdi.
04.04.2026
02:49
Bingöl`de Üreticilere Yüzde 50 Hibeli Sebze Fidesi Desteği
Bingöl'de Üreticilere Yüzde 50 Hibeli Sebze Fidesi Desteği
Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, TAKE Projesi kapsamında sebze üreticilerine yönelik yüzde 50 hibeli fide desteği başvurularının 6 Nisan itibarıyla başlayacağını duyurdu.
04.04.2026
02:36
SP Lideri Arıkan Bingöl`den seslendi;
SP Lideri Arıkan Bingöl'den seslendi; 'Erken Seçim Şart'
Saadet Partisi Genel Başkanı Mahmut Arıkan, Bingöl'de yaptığı açıklamada ekonomik şartlar ve toplumsal kutuplaşmanın yönetilemez noktaya geldiğini savunarak erken seçim çağrısında bulundu.
04.04.2026
02:00
Gençliğin
Gençliğin 'Abisi' Arif Kaya İlçe Müdürü Oldu
Genç ilçesinde uzun yıllar Spor Eğitim Uzmanı olarak görev yapan Arif Kaya, Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü görevine getirildi. Kaya'nın görevlendirmesi spor camiasında memnuniyetle karşılandı.
04.04.2026
01:26
HÜDA PAR`dan İmar Talebine Ret:
HÜDA PAR'dan İmar Talebine Ret: 'Emsal Oluşturur'
HÜDA PAR Genç İlçe Başkanı Yusuf Doğru, Genç Belediye Meclisi'nde gündeme gelen parsele özel imar talebine iki ayrı toplantıda da ret oyu verdiklerini açıkladı. Talebin ise diğer partilerin oylarıyla kabul edildiği belirtildi.
04.04.2026
01:02
Zikte Sürkap Gelecek Yol Haritasını Belirledi
Zikte Sürkap Gelecek Yol Haritasını Belirledi
Zikte Sürkap Platformu'nun 2025–2026 değerlendirme toplantısında hem geride kalan yılın çalışmaları masaya yatırıldı hem de yeni döneme ilişkin hedefler netleştirildi. Toplantıda özellikle eğitim ve sosyal yardımlaşma faaliyetleri öne çıktı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın