KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
20 Mayıs 2025 Salı
°C

Key parasını kolayca almanın yolu

Hayatını kaybedenin KEY'i mirascıya kaldı

Key parasını kolayca almanın yolu
20 HAZİRAN 2008 CUMA 10:41
0
1136
0
AA aa
Kesin olmamakla birlikle 7 Temmuz'dan sonra ödenmesi beklenen KEY paralarını almak için yapmanız gereken tek şey TC kimlik numarası ile bir Ziraat Bankası şubesine gitmek olacak.
Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Genel Müdürü Feyzullah Yetgin, Konut Edindirme Yardımı (KEY) ödemelerine ilişkin, ''Ödeme takvimi noktasında kesin bir şey yok. Temmuz ayının 7'sinden sonra ödeme planlanıyor'' dedi.

Yetgin, kurumun, TBMM Kit komisyonunda 2006 yılı hesaplarının görüşülmesinin ardından gazetecilerin, KEY ödemeleriyle ilgili sorusunu yanıtladı. Feyzullah Yetgin, 8 milyon 400 bin hak sahibine yaklaşık 2.9 milyar YTL'lik ödenmesinin söz konusu olduğunu anımsatarak, şunları kaydetti:''Vatandaş Ziraat Bankası şubesine gittiğinde TC kimlik numarası ile ödemesini veya hisse senedi almak istediğini beyan edecek. Ödeme takvimi noktasında kesin bir şey yok. İlk konuştuğumuz Temmuz ayının 7'sinden sonra ödeme planlanıyor. Temmuz'u şunun için diyorum? Ziraat Bankasının ödeme takvimi açısından 7 Temmuz ile 20 Temmuz arası çok müsaitmiş. 7 Temmuz itibariyle başlayabilir.'' Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Genel Müdürü Yetgin, 7 Temmuzdan önce vatandaşın hiç bir işlem yapmasına gerek bulunmadığını da ifade ederek, ''Vatandaş fırsatı varsa web sitemize girip TC kimlik numarasıyla sorgulayabilir. Ziraat Bankasına 7 Temmuzdan önce gitmelerine gerek yok'' dedi. Öte yandan KEY ödemelerinin hak sahibi vatandaşlara defaten yapılacağı öğrenildi.
 
Hayatını kaybedenin KEY'i mirascıya kaldı 
 
 
KEY'de hayatını kaybeden hak sahiplerinin ödemeleri mirasçılarına yapılacak. Ödemelerde, mirasta uygulanan oranlar dikkate alınacak ve KEY hesabından ‘hayatta kalan eş ve çocuklar' hak kazanabilecek. YAKLAŞIK 9 milyon vatandaşı ilgilendiren Konut Edindirme Yardımı (KEY) hesaplarının nasıl ödeneceğine ilişkin ayrıntılar da netleşti. Buna göre, halen hayatta olanların, Ziraat Bankası şubelerine kendileri başvurması gerekirken, hayatını kaybetmiş hak sahiplerinin payını almak için ise mirasçılar başvuracak. 1987-1995 yılları arasında tahsil edilen KEY paylarıyla ilgili yapılan çalışmalar sırasında, bir çok hak sahibinin hayatını kaybettiği belirlendi. Bu kişilerin payları ise mirasçılarına ödenecek. Ancak burada, mirasçılar arasında tartışmalara neden olabileceği için, ödemelerde veraset ilamı aranması kararlaştırıldı. Örneğin hayatını kaybeden bir hak sahibinin KEY ödemeleri, mirasçılarına veraset ilamına göre ödenecek. Hak sahipleri, KEY hesabından mirastan aldıkları pay oranında yararlanabilecekler. KEY'den eş ve çocuklar yararlanabilecek.

STAR

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
20.05.2025
16:19
Şehir içinde şehir; yepyeni bir yaşam modeli! Ataşehir Ankara!
Şehir içinde şehir; yepyeni bir yaşam modeli! Ataşehir Ankara!
Başkentte modern yaşam, estetik mimari ve yüksek yatırım değerini bir araya getiren Ataşehir Ankara Projesi, Ankara'nın parlayan yıldızı olmaya hazırlanıyor.
20.05.2025
14:56
Bingöl Orman Spor Türkiye Şampiyonu oldu
Bingöl Orman Spor Türkiye Şampiyonu oldu
Yakın zamanda kurulan ve kısa sürede elde ettiği başarılar ile dikkatleri üzerine çeken Bingöl Orman Spor Hentbol Takımı, Antalya'da katıldığı Türkiye Finallerinde rakiplerini eleyerek Türkiye Şampiyonu oldu.
20.05.2025
14:43
Bingöl`de Toplu Taşımaya Zam!
Bingöl'de Toplu Taşımaya Zam!
Bingöl'de kent merkezinde toplu taşımacılık yapan özel halk otobüslerinde yolcu bilet ücretlerine zam geldi. Vatandaş tepkili! Kooperatif ise çevre il emsali ile Bingöl'ün en uygun taşımacılık yapılan il olduğu savunmasında!
20.05.2025
14:21
Bingöl`de yeşil dönüşüm!
Bingöl'de yeşil dönüşüm!
Budancamak: 'SoGreen Projesi ile bölgemizde çevreye duyarlı, dirençli ve kapsayıcı bir ekonomik yapının temellerini atıyoruz. Kadınların ve gençlerin bu sürece liderlik etmelerini sağlayacak mekanizmalar oluşturuyoruz. Yeşil dönüşüm sadece çevre politikası değil, aynı zamanda sosyal adaletin ve sürdürülebilir kalkınmanın temelidir' dedi.
20.05.2025
14:02
Sebze ve meyve fiyatlarını hizaya getirecek düzenleme!
Sebze ve meyve fiyatlarını hizaya getirecek düzenleme!
İktidar, meyve-sebze fiyatlarını düşürmek için hal yasasını yeniliyor. Yeni taslağa göre üreticiye vergi muafiyeti sağlanacak. Kooperatiflere hallerde yüzde 75 indirim yapılacak. Marketlere ise doğrudan üreticiden mal alma şartı getiriliyor. Bu şart ile aracı devreden çıkacak ve meyve sebze daha ucuza gelecek.
19.05.2025
22:22
Ormangören: `Erişilebilir yaşam haktır, lütuf değil!`
Ormangören: 'Erişilebilir yaşam haktır, lütuf değil!'
Engelliler Haftası sebebiyle beraberindeki heyetle Bingöl Altı Nokta Körler Derneği ve Engelliler Platformunu ziyaret eden DEM Parti Bingöl İl Eş Başkanı Sedat Ormangören, engellilerin sorunlarına dikkat çekip kamuya seslendi; 'Erişilebilir yaşam haktır, lütuf değil!'
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın