KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
09 Nisan 2026 Perşembe
°C

Key'de ödeme gecikecek

Yaklaşık 1.5 milyon hak sahibinin durumu netleş-mediği için eylül ayında yapılması planlanan ödemelerin gecike-ceği belirtiliyor...

Key`de ödeme gecikecek
26 TEMMUZ 2009 PAZAR 11:52
0
1208
0
AA aa
Konut Edindirme Yardımı'yla ilgili itirazların süresi içinde sonuçlandırılmaması mağduriyete sebep oldu. Yaklaşık 1,5 milyon hak sahibinin durumu netleş-mediği için eylül ayında yapılması planlanan ödemelerin gecike-ceği belirtiliyor.   
Konut Edindirme Yardımı'na (KEY) ilişkin itirazların değerlendirme sürecinin uzaması, hak sahiplerini zor durumda bıraktı. Kimin ne kadar alacağına yönelik hesaplama, kesin liste belli olmadığı için yapılamıyor. Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) itirazları netleştirip hesaplanması için 28 Haziran'a kadar Tasfiye Halindeki Emlak Bankası'na bildirmesi gerekiyordu. Yaklaşık 1,5 milyon hak sahibinin durumu netleşmediği için de eylül ayında yapılması planlanan ödemelerin gecikeceği belirtiliyor.
Bağ-Kur, Emekli Sandığı ve defterdarlıkların güncellenen listeyi kuruma gönderdiğine dikkat çeken yetkililer, SGK'nın 28 Haziran'a kadar müddet verilmesine rağmen 1,5 milyona yakın itirazın değerlendirme sürecini tamamlayıp ilgili birimlere göndermediğini belirtti. Yetkililer, "Şimdi Tasfiye Halindeki Emlak Bankası, bu tarihten sonra gönderilen belgeyi eline geçse dahi iade edecek. Ancak 28 Haziran'dan önce postaya verilmesi halinde kabul edecek. Bu durumda KEY kapsamında ödeme yapılabilmesi için kanuni bir düzenleme yapılması gerekiyor. Bu da sürecin uzamasına neden olacak." dedi.
SGK şimdiye kadar listeyi alınacak miktarın hesaplanması için göndermezken, çalışanlarına ilişkin KEY tahakkuk belgelerini göndermesi gereken diğer kurum ve kuruluşlar ise evraklarını ulaştırdı. Kurumların ilettiği listeleri KEY birimi inceleyerek son halini verecek ve ödenecek tutarları hesaplayacak. Listeler daha sonra Emlak Konut GYO'ya gönderilecek. Emlak Konut GYO, listeleri düzenleyip yine Resmi Gazete'de yayımlayacak.

KEY hesaplarına ilişkin listelerin işlenmesi sırasında aynı TC vatandaşlık numarasının veya aynı sicil numarasının mükerrer şekilde birkaç kişiye verildiği tespitleri yapılırken, Tasfiye Halindeki Emlak Bankası, bu sorunu kurumlarla görüşerek çözmeye çalışıyor. Tasfiye kanunu gereğince hiçbir şekilde adlarına para yatırılmayanlara ödeme yapılmıyor. Listeler yayımlandıktan sonra hak sahibi olduğunu düşündüğü halde adını listelerde bulamayanlar, doğrudan kurumlarına başvurup, mahkeme yoluyla bu parayı talep edebilecek.

5,3 milyon kişi, 2,5 milyar lira KEY parası aldı
Konut Edindirme Yardımı kapsamında hak sahiplerine geçen yıldan itibaren paraları ödenmeye başlandı. KEY paralarının ödenmesine ilişkin 8,5 milyon kişiyi kapsayan ilk liste 27 Temmuz 2008 tarihli Resmî Gazete'de yayımlanmıştı. Bu kişilere toplam 2,8 milyar lira KEY ödenmesi öngörülüyordu. Verilere göre, Mayıs 2009 sonu itibarıyla listede isimleri yayımlanan 8,5 milyon kişiden 5 milyon 349 bin 686 kişiye, 2 milyar 529 milyon 987,3 bin lira nakit ödeme yapıldı. 270 kişi 67 bin 824 liralık hisse senedi aldı. Böylece 5 milyon 349 bin 956 kişiye toplam 2 milyar 530 milyon 55,2 bin liralık KEY ödemesi yapılırken, bunun 41 milyon 344,1 bin lirasını temettü oluşturdu. Toplam 2,5 milyar liralık KEY ödemelerinin 1 milyar 814 milyon 989,8 bin lirası Emlak Konut GYO kaynaklarından, kalanı Hazine kaynaklarından yapıldı. ZAMAN



YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
09.04.2026
03:49
Genç Bilaller Ezan Okuma Yarışması Bölge Finali Bingöl`de Yapıldı
Genç Bilaller Ezan Okuma Yarışması Bölge Finali Bingöl'de Yapıldı
Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen Genç Bilaller Ezan Okuma Yarışması Bölge Finali, 12 ilden 24 öğrencinin katılımıyla Bingöl'de gerçekleştirildi. Ortaokul kategorisinde birinci Bingöl Şehit Hulusi Elçi İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Muhammed Eymen Argundoğan oldu.
08.04.2026
18:18
Bingöl`de Narkotik Suçlarla Mücadele Toplantısı
Bingöl'de Narkotik Suçlarla Mücadele Toplantısı
Bingöl Valisi Cahit Çelik başkanlığında düzenlenen toplantıda, uyuşturucuyla mücadele kapsamında yürütülen çalışmalar değerlendirilerek izlenecek yol haritası ele alındı.
08.04.2026
17:59
Kaymakam Sarı`dan Jandarma Ziyareti
Kaymakam Sarı'dan Jandarma Ziyareti
Adaklı Kaymakamı Abdullah Sarı, İlçe Jandarma Komutanlığı'nı ziyaret ederek yürütülen asayiş çalışmaları hakkında bilgi aldı, kurumlar arası koordinasyonun önemine dikkat çekti.
08.04.2026
17:47
Bingöl`ün İçin Kuvvetli Kar ve Yağış Uyarısı
Bingöl'ün İçin Kuvvetli Kar ve Yağış Uyarısı
Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü, akşam saatlerinden itibaren Bingöl'ün kuzey kesimlerinde kuvvetli karla karışık yağmur ve kar beklendiğini duyurdu. Yetkililer, ulaşımda aksamalar ve çığ riskine karşı dikkatli olunması çağrısı yaptı.
08.04.2026
00:17
Bingöl heyetinden Bakan Kurum`a ziyaret
Bingöl heyetinden Bakan Kurum'a ziyaret
Vali Çelik, Bingöl'ün geleceğine katkı sağlayacak çalışmaların birlik ve beraberlik içerisinde yürütüldüğünü ifade ederek, vatandaşların beklentilerini karşılayacak kalıcı ve etkili hizmetlerin hayata geçirilmesi için çalışmaların sürdürüleceğini kaydetti.
08.04.2026
00:16
Başsavcı Sert, üniversiteli gençlerle buluşacak
Başsavcı Sert, üniversiteli gençlerle buluşacak
Bingöl Üniversitesi'nde 'Siber Alemde İşlenen Suçlar' söyleşisi düzenlenecek. Bingöl Cumhuriyet Başsavcısı Abdullah Sert'in katılımıyla gerçekleştirilecek programda siber suçlar, dijital riskler ve bireysel güvenlik önlemleri ele alınacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın