KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
09 Nisan 2026 Perşembe
°C

Kiğı festivali' programı açıklandı

Kiğı İlçe Kaymakamlığının katkılarıyla Kiğı Kültürünü Yaşatma ve Dayanışma Derneği tarafından bu yıl birincisi düzenlenecek olan 1. Kiğı Seyit Kasım Doğa Kültür ve Bal festivali programı açıklandı...

Kiğı festivali` programı açıklandı
21 TEMMUZ 2009 SALI 15:39
0
1996
0
AA aa
Kiğı ilçe Kaymakamı Ercan Çiçek'in önderliğinde Kiğı Kültürünü Yaşatma ve Dayanışma Derneği tarafından 7-8 ve 9 Ağustos 2009 tarihlerinde bu yıl birincisi düzenlenecek olan 1. Kiğı Seyit Kasım Doğa Kültür ve Bal festivalinde çok sayıda sanatçı sahne alacak.

1'nci Kiğı Seyit Kasım Doğa Kültür ve Bal festivalinde Abidin, Arzu, Mikail Aslan, Enver Çelik, Avni Polat, Aziz Koç, Coşkun, Murat Güntay, Abdurahman Delen Coşkun Tüzün ve Helin, Grup Yeknaw, Mehmet Metin Barlık, Grup Candostlar, Turgay Dadaş, Grup Zivana ve Yerel Gündem 21 Sanat Topluluğu sahne alacağı açıklandı. Festivalin başlangıç tarihi olan 7 Ağustos 2009 saat 10.00'da açılış, saat 10.20'de konuşmalar, 11.30'da Resim sergisi, 13.30'da Toplu sünnet şöleni, sağlık taraması ve Halk oyunları gösterisi, 16.00'da Şiir dinletisi, saat 17.30'da Halk konserleri ve slâyt gösterimi ile son bulacak.

Festivalin ikinci gününde ise saat 10.00'da Seyitkasım'a hareket, 11.00'da Seyitkasım ziyaret ve yemek ikramı, 14.00'da Halk oyunları, konser ve şiir dinletisi, 18.00'da ilçe merkezine hareket ve saat 19.00'da halk konserleri ile tamamlanacak.

Festivalin son günü olan 9 Ağustos'ta ise Çıngıraklı çeşme ve Tutluk mesire alanı gezilmesi ile başlayacak olan program, saat 10.00'da ilçe sorunları ve festival değerlendirme toplantısı yapılacak. Saat 13.00'da Kerek mesiresinde konserler ve şiir dinletisi, 18.00'da ilçe merkezine hareket ve saat 19.00'da halk konserleri ile festival programı sona erecek.

bingolmedya

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
09.04.2026
03:49
Genç Bilaller Ezan Okuma Yarışması Bölge Finali Bingöl`de Yapıldı
Genç Bilaller Ezan Okuma Yarışması Bölge Finali Bingöl'de Yapıldı
Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen Genç Bilaller Ezan Okuma Yarışması Bölge Finali, 12 ilden 24 öğrencinin katılımıyla Bingöl'de gerçekleştirildi. Ortaokul kategorisinde birinci Bingöl Şehit Hulusi Elçi İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Muhammed Eymen Argundoğan oldu.
08.04.2026
18:18
Bingöl`de Narkotik Suçlarla Mücadele Toplantısı
Bingöl'de Narkotik Suçlarla Mücadele Toplantısı
Bingöl Valisi Cahit Çelik başkanlığında düzenlenen toplantıda, uyuşturucuyla mücadele kapsamında yürütülen çalışmalar değerlendirilerek izlenecek yol haritası ele alındı.
08.04.2026
17:59
Kaymakam Sarı`dan Jandarma Ziyareti
Kaymakam Sarı'dan Jandarma Ziyareti
Adaklı Kaymakamı Abdullah Sarı, İlçe Jandarma Komutanlığı'nı ziyaret ederek yürütülen asayiş çalışmaları hakkında bilgi aldı, kurumlar arası koordinasyonun önemine dikkat çekti.
08.04.2026
17:47
Bingöl`ün İçin Kuvvetli Kar ve Yağış Uyarısı
Bingöl'ün İçin Kuvvetli Kar ve Yağış Uyarısı
Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü, akşam saatlerinden itibaren Bingöl'ün kuzey kesimlerinde kuvvetli karla karışık yağmur ve kar beklendiğini duyurdu. Yetkililer, ulaşımda aksamalar ve çığ riskine karşı dikkatli olunması çağrısı yaptı.
08.04.2026
00:17
Bingöl heyetinden Bakan Kurum`a ziyaret
Bingöl heyetinden Bakan Kurum'a ziyaret
Vali Çelik, Bingöl'ün geleceğine katkı sağlayacak çalışmaların birlik ve beraberlik içerisinde yürütüldüğünü ifade ederek, vatandaşların beklentilerini karşılayacak kalıcı ve etkili hizmetlerin hayata geçirilmesi için çalışmaların sürdürüleceğini kaydetti.
08.04.2026
00:16
Başsavcı Sert, üniversiteli gençlerle buluşacak
Başsavcı Sert, üniversiteli gençlerle buluşacak
Bingöl Üniversitesi'nde 'Siber Alemde İşlenen Suçlar' söyleşisi düzenlenecek. Bingöl Cumhuriyet Başsavcısı Abdullah Sert'in katılımıyla gerçekleştirilecek programda siber suçlar, dijital riskler ve bireysel güvenlik önlemleri ele alınacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın