KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
21 Mayıs 2025 Çarşamba
°C

Kiğı kalesi fethedilebilecek mi?

Tarihi zenginliği ile önemli bir yere sahip olan Kiğı'da siyasi dengeler değişecek mi? Son olarak katılan 2 isimle elindeki belediye sayısını 12'ye çıkaran AK Parti, CHP'nin Kiğı kalesini fethedebilecek mi? CHP'li Belediye Başkanı Coşkun Güven de AKP'ye geçecek mi?

Kiğı kalesi fethedilebilecek mi?
17 MART 2008 PAZARTESİ 10:25
0
2202
0
AA aa
Mahalli seçimlere doğru ilerleyen Türkiye'de siyaset kızışıyor, aday adaylıkları için hazırlıklar başlıyor. Siyasi hareketliliğin giderek yoğunlaştığı il ise Bingöl. Siyasetin nabzını tutan BingolOnline/Kent Haber, Bingöl'ün yeni gündemini belirliyor ve çok konuşulacak bir habere imza atıyor.
22 Temmuz 2007 milletvekili seçimlerinden yüzde 73'lük bir oranla AK Parti'nin Türkiye'de en fazla oy aldığı Bingöl'de son olarak Solhan ve Ilıcalar Belediye Başkanları ile Solhan Belediye Meclis Üyelerinin katılımıyla gücünü arttıran AK Parti'de gözler bu kez Kiğı'ya çevrildi. 12 belediyesi ile gücünü arttıran AK parti, 13'üncü belediyeyi de kadrosuna dahil edebilecek mi?
2004 seçimlerinde 10 Belediye AKP'li oldu
29 Mart 2004 mahalli seçimlerde Bingöl merkez ve Adaklı, Genç, Karlıova, Yayladere ilçe belediyeleri ile Arakonak,  Servi, Sancak ve Çaytepe belde belediyelerini elde eden AK Parti, kısa süre sonra bağımsız olan Yedisu İlçe Belediyesini de kadrosuna dahil etti. Böylelikle elindeki belediye sayısını 10'a çıkardı. Kiğı'da CHP, Solhan'da DYP, Ilıcalarda ise SP seçimi kazanan partiler oldu.
Solhan ve Ilıcalar da AK Parti'ye katıldı
2007'deki Cumhurbaşkanlığı süreci, Cumhuriyet mitingleri, Referandum ve muhtıra gibi gelişmeler karşısında mensubu olduğu Doğru Yol Partisi (DYP), (şimdiki Demokrat Parti DP)'nin tutumunu benimsemeyip istifasını veren Solhan İlçe Belediye Başkanı Niyazi Çavuşoğlu ile yine aynı süreçlerde mensubu olduğu Saadet Partisi (SP)'nin tutumuna karşı çıkıp istifa eden Ilıcalar Belde Belediye Başkanı Maruf Günerigök, geçtiğimiz haftasonu gerçekleştirilen AK Parti İl İstişare Toplantısı'nda rozetlerini takarak AK Parti'ye geçtiler. Bu katılım ile gücünü arttıran AK Parti, elindeki belediye sayısını 12'ye çıkardı. Geriye ise sadece CHP'li Kiğı Belediyesi kaldı.
Coşkun Güven AK Parti'ye geçiş için ne dedi?
Geçtiğimiz günlerde yapılan İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı'nda AK Partili Belediye Başkanları ile aynı karede bulunan ve AK Partili belediye başkanlarının ‘o da yakında AK Parti'ye katılacak' esprisinin ardından konuyu takibe alan BingolOnline/Kent Haber, CHP'li Kiğı Belediye Başkanı Coşkun Güven ile görüştü.
2004 Mahalli Seçimlerde Kiğı'da 780 oy alan AK Parti adayını 810 oy alarak geride bırakıp ikinci kez CHP'den belediye başkanı seçilen Coşkun Güven, ‘AK Parti'den teklif gelirse cevabınız ne olur?' sorusuna ‘Halkım için varım. Beni buraya onlar getirdiler. Halkım ne derse onu yaparım' yanıtını verdi.
Güven, ‘AK Parti'ye katılma gibi bir niyetiniz var mı yada oldu mu?' sorusuna da “Şuanda birşey söylemek için erken. Bir şey söyleyemem. Ancak teklif gelirse, halkımın görüşleri doğrultusunda hareket ederim” şeklinde yanıtladı.
Muhalefet partisine mensup olup da borcu bulunmayan tek belediye olduklarına dikkat çeken Güven: “Muhalefet bir partiye mensup olduğumuz halde güzel hizmetler yapıp, borçsuz bir belediye olabiliyorsak, iktidar partisine mensup bir belediye olmamız durumunda neler yapabileceğimizi sizler düşünün artık” diyerek önemli sinyaller verdi.
 




BingolOnline/Bingöl Kent Haber

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
21.05.2025
19:28
Bingöl`de lezzet dolu bir program
Bingöl'de lezzet dolu bir program
Bingöl'ün yöresel yemek ve tatlıları, Türk Mutfağı Haftası kapsamında sergilenip ikram edildi. Bingöl mutfağının doğal, ekonomik ve atıksız örnekleriyle haftaya katkı sunduklarını belirten Vali Usta, emeği geçenleri tebrik eti.
21.05.2025
18:39
12 Bingölspor için Ankara`da toplanacaklar
12 Bingölspor için Ankara'da toplanacaklar
12 Bingölspor'un geleceğini yakından ilgilendiren toplantı, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Vali, Milletvekilleri, Belediye Başkanı, şehrin önde gelen isimleri ve kulüp yönetiminin katılımıyla 22 Mayıs 2025 tarihinde Ankara'da gerçekleştirilecek.
21.05.2025
18:07
Bingöl`de havalar aniden ısınacak!
Bingöl'de havalar aniden ısınacak!
Afrika üzerinden gelen sıcak hava dalgasıyla birlikte özellikle perşembe gününden sonra bunaltan sıcaklar etkili olacak. Bingöl'de termometreler bir anda 5-6 derece artacak. Asıl sıcak hava dalgası temmuz ve ağustos ayında gelecek.
21.05.2025
18:06
Jandarma yolcunun üzerinde buldu!
Jandarma yolcunun üzerinde buldu!
Bingöl'de jandarma ekiplerince durdurulan yolcu otobüsünde yapılan aramada, bir şahsın üzerinde 124,84 gram bonzai ele geçirildi.
21.05.2025
18:05
Can ve mal güvenliği için tedbir alındı
Can ve mal güvenliği için tedbir alındı
Bingöl'ün Solhan ve Adaklı ilçelerinde İl Afet Risk Azaltma Planı (İRAP) çerçevesinde vatandaşların can ve mal güvenliği açısından tehdit oluşturan kaya blokları için çalışma başlatıldı.
21.05.2025
18:04
Bingöl`de ruhsatsız silah operasyonu
Bingöl'de ruhsatsız silah operasyonu
Bingöl'ün Genç ilçesinde düzenlenen operasyonlarda 1 adet tabanca ve 1 adet de yivsiz av tüfeği ele geçirildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın