KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
25 Ekim 2026 Pazar

Kiğı'da Siyanürlü Madenciliğe Karşı Buluşma Çağrısı

Çevre örgütleri ve doğa savunucuları, 6 Ağustos'ta Bingöl'ün Kiğı İlçesi'nde düzenlenecek yürüyüş ve basın açıklamasıyla siyanürlü madenciliğe karşı ses yükseltecek.

Kiğı`da Siyanürlü Madenciliğe Karşı Buluşma Çağrısı
26 TEMMUZ 2026 PAZAR 17:13
1
877
0
AA aa

KiğıOnline Bilim Kültür Sanat ve Dayanışma Derneği, Bingöl Çevre Derneği ve KAYDER, 6 Ağustos 2026 Perşembe günü Kiğı ilçe merkezinde siyanürlü madenciliğe karşı kitlesel bir buluşma düzenleyecek.

Saat 13.00'te başlayacak program kapsamında katılımcılar kısa bir yürüyüş gerçekleştirecek, ardından siyanürlü madenciliğe karşı ortak basın açıklaması yapılacak.

Organizasyona İstanbul ve çevre illerden gelecek doğa savunucularının yanı sıra çeşitli çevre aktivistleri ve sivil toplum temsilcileri de katılacak.

Etkinliğe; Esra Işık (Akbelen Direnişçisi ve Doğa Aktivisti), Av. Yılmaz Karaarslan, Cuma Karaarslan (Doğa Aktivisti), Mehmet Kaş (Munzur Çevre Derneği) ile İstanbul ve çevre illerden gelecek iki otobüs dolusu doğa aktivistinin katılması bekleniyor.

"Peri Vadisi'nin geleceği için endişeliyiz"

Etkinliği düzenleyen kurumlar, daha önce kamuoyuyla paylaştıkları açıklamalarda Peri Vadisi'nde madencilik faaliyetlerinin çevresel etkilerine dikkat çekmişti.

Açıklamada, özellikle Selenk-İnak Vadisi'nde faaliyet gösteren bakır, krom ve çinko madenlerinin Peri Suyu'nda kirliliğe neden olduğu iddia edilirken, yeni maden sahalarının açılması halinde kaynak suları ve akarsuların zarar görebileceği, endemik bitki türlerinin yok olma riskiyle karşı karşıya kalabileceği, arıcılık ve tarımsal üretimin olumsuz etkilenebileceği, hafriyat çalışmalarından kaynaklanacak tozun ise tarım arazileri ile yerleşim alanlarını tehdit edebileceği savunuldu.

Düzenleyici kurumlar yaptıkları çağrıda, ulusal ve yerel basın kuruluşlarını, çevre örgütlerini, sivil toplum kuruluşlarını ve tüm vatandaşları etkinliğe davet ederek, Peri Vadisi ve bölgedeki yaşam alanlarının korunmasına yönelik ortak mücadele çağrısında bulundu.

Etkinlik, 6 Ağustos Perşembe günü saat 13.00'te Kiğı ilçe merkezinde gerçekleştirilecek.

 

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
24.10.2026
16:02
Bingöl OSB`de söz sahibi yatırımcılar olacak
Bingöl OSB'de söz sahibi yatırımcılar olacak
Bingöl Organize Sanayi Bölgesi'nde Müteşebbis Heyet yönetiminden genel kurul modeline geçiş kararı alındı. Yeni dönemde özel sektörün ve yatırımcıların yönetimde daha etkin rol üstlenmesi, OSB'nin sorunlarının çözümü ve yeni yatırımların önünün açılması hedefleniyor.
24.10.2026
15:47
Başkan Arıkan Arıkan, muhtarların taleplerini dinledi
Başkan Arıkan Arıkan, muhtarların taleplerini dinledi
Mahalle muhtarlarıyla buluşmasında devam eden belediye hizmetlerini, mahallelerin öncelikli ihtiyaçlarını ve planlanan projeleri değerlendiren Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan; 'Bizim ortak paydamız Bingöl, önceliğimiz ise hemşehrilerimizin huzuru ve mutluluğudur' dedi.
24.10.2026
15:18
ATAKDER`den afetlere karşı güç birliği çağrısı
ATAKDER'den afetlere karşı güç birliği çağrısı
ATAKDER Bingöl İl Başkanı Menderes Güner, afetlere karşı bilinçli ve hazırlıklı bir toplum oluşturmak amacıyla kurumlar, siyasi temsilciler ve esnafla bir araya geldi. Güner, afetlere karşı hazırlıklı bir toplum oluşturmak için risk tespiti, bilinçlendirme ve gönüllülük çalışmalarına ağırlık vereceklerini söyledi.
24.10.2026
14:54
Bingöl bir değerini daha kaybetti: Prof. Dr. Abdülaziz Beki vefat etti
Bingöl bir değerini daha kaybetti: Prof. Dr. Abdülaziz Beki vefat etti
1945'te Bingöl'de başlayan bir ömür, ilme, eğitime ve kültürel mirasa adanmış çalışmalarla iz bıraktı. Bingöl Üniversitesi önceki dönem Rektör Yardımcılarından ve İlahiyat Fakültesi eski dekanlarından Prof. Dr. Abdülaziz Beki'nin vefatı, akademi camiasını ve sevenlerini yasa boğdu.
24.10.2026
14:44
Bingöl`de yakalanan 29 şüpheliden 3`ü tutuklandı
Bingöl'de yakalanan 29 şüpheliden 3'ü tutuklandı
Operasyonlarda 577 paket gümrük kaçağı sigara, uyuşturucu maddeler, ruhsatsız tüfek, 6 kesici alet ve hassas terazi ele geçirildi.
24.10.2026
14:26
Ucuz diye kanınca pahalıya patlıyor!
Ucuz diye kanınca pahalıya patlıyor!
Bingöl dahil 10 ilde düzenlenen 'Patinaj' operasyonunda 15 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerden 12'si tutuklanırken, hesaplarındaki toplam işlem hacminin 226 milyon lirayı aştığı belirlendi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın