KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
04 Temmuz 2026 Cumartesi
°C

Kiğı'daki talana dur diyen yok!

‘Kiğı'da talan var' diyen BİN-DER Başkanı Karasu; “Doğa, tarihi ve kültürel değerler ve daha da önemlisi hazine talan ediliyor. Ses çıkaran yok. Herkes susmuş, susturulmuş” dedi.

Kiğı`daki talana dur diyen yok!
01 MAYIS 2007 SALI 10:20
0
2227
0
AA aa
Kiğı'da hazine avcıları tarafından yapılan kazılarla oluşan tahribatın her geçen gün daha da büyüdüğünü bildiren Bingöl Sosyal Kültürel ve Ekonomik Kalkınma Derneği (BİN-DER) Başkanı Doğan Karasu, bunun bir talan olduğunu ancak buna dur diyenin de olmadığını söyledi.
Kiğı Barajı ile alakalı şikâyetlerine ve dile getirdikleri endişelerine seyirci kalındığını ifade eden Karasu; “Kiğı'da talan var, doğa, tarihi ve kültürel değerler ve daha da önemlisi hazine talan ediliyor. Ses çıkaran yok. Herkes susmuş, susturulmuş. Açık söylüyoruz. Bu çağrılarımıza duyarlılık göstermeyenler suç işliyor. Bu feryadımıza cevap verilmezse tüm yasal yollar devreye sokulacaktır” dedi.
Vadinin harap durumda olduğunu aktaran karasu, her tarafın köstebek tarlasına çevrildiğini, mera alanlarının tahrip edildiğini ve ormanlık alanların talan edildiğini kaydetti.
Hiç gerek olmadığı halde birçok yol yapıldığına dikkat çeken Karasu; “Bu yolları kimse babasının hayrına yapmaz, yapmıyor da.  Bütün bu yapılanlara karşılık ne kadar para alınmış? Hiç gerek yokken kiliselere, kaleye yollar açılmış, kiliseye, kaleye dadanılmış. Nedir? Efendim dolgu maddesi alacağız. Yakın bir yerden dolgu maddesini alabilmek mümkün iken bu kadar uzak yoldan dolgu maddesini almanın gerekçesini kim izah edebilir? Bir öneri: Daha fazla para kazanmak için Solhan'dan dolgu maddesi getirsinler. Onlarca yol yapılmış, yapılan her bir yolun bedeli olarak ne kadar ödenek alınmış? Kiğı Barajı parası ülkenin parasıdır, Bingöl'e ayrılan bütçe parasıdır. Bingöl'e yapılmış bir yatırım olarak görülmekte ama Bingöl'e zarar veren bir kalem olmuştur” sözleriyle tepkisini dile getirdi.
“Kiğı Barajına şimdiye kadar ne kadar para harcanmış, yapılmış iş hangi seviyededir? Bu baraj kaç paraya yapılabilirdi?” sorularının ilgili ve yetkililerce yanıtlanmasını isteyen Karasu, açıklamasını şu sözlerle sürdürdü.
“Yukarıda saydığımız hususlar olmadan bu baraj yapılamaz mıydı? Bu ek giderlerle devlet ne kadar zarara uğratılmıştır? Tahrip edilmiş değerlerin bedeli yok mu? Kiğı Barajında alınan Pozlar ve Klâsların durumu ve standardı nedir? Pozlar ve Klâslarda izlenen yolla devlet zarara uğratılmış mıdır? Kiğı Barajı çok can yakacaktır. Bu talana imza atanlar yasalar karşısında er-geç, insanlık vicdanında mutlaka hesap vereceklerdir. Cevap alamadığımız taktirde yazışmalara başlayacak, suç duyurusunda bulunacağız. Kiğı'da bizim, hazinede bizim. Pozlar ve Klâsları çok merak ettiğimizi kamuoyunun bilgisine sunuyoruz”
 

BİNGÖL KENT HABER

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
04.07.2026
01:33
Bingöl`de 1.000 Kişilik İŞKUR Alımı Başlıyor
Bingöl'de 1.000 Kişilik İŞKUR Alımı Başlıyor
Başvurular 6 Temmuz'da başlayacak, 1.000 kişi noter kurasıyla belirlenecek. İşgücü Uyum Programı kapsamında katılımcılara çalıştıkları gün başına 1.375 TL ödeme yapılacak.
04.07.2026
01:17
Kebude: `Yüzde 13,52`lik Zam Geçim Sıkıntısını Hafifletmiyor`
Kebude: 'Yüzde 13,52'lik Zam Geçim Sıkıntısını Hafifletmiyor'
Haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla memur ve memur emeklilerinin maaşlarına yapılacak yüzde 13,52'lik zam netleşti. Şehit Gazi-Sen Eğitim Sendikası Bingöl İl Başkanı Cihat Kebude, açıklanan artışın hayat pahalılığı karşısında yetersiz kaldığını belirterek ek zam ve refah payı çağrısında bulundu.
03.07.2026
14:49
Bingöl`de metruk yapılar bir bir yıkılıyor
Bingöl'de metruk yapılar bir bir yıkılıyor
Bingöl Belediyesi, kent genelinde güvenlik riski oluşturan ve görüntü kirliliğine neden olan metruk yapıların yıkımını sürdürüyor. Son olarak Yeşilyurt Mahallesi'nde tehlike arz eden 2 metruk bina kontrollü şekilde yıkıldı.
03.07.2026
13:40
Bingöl`de 24 Kişilik İUP Başvuruları Başladı
Bingöl'de 24 Kişilik İUP Başvuruları Başladı
Bingöl İŞKUR İl Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde hayata geçirilecek İşgücü Uyum Programı (İUP) kapsamında 24 kişi istihdam edilecek. Başvurular 7 Temmuz'a kadar devam edecek.
03.07.2026
13:30
Bingöl Valiliği`nden orman kesimi tartışmalarına açıklama
Bingöl Valiliği'nden orman kesimi tartışmalarına açıklama
Bingöl'de Dallıtepe (Cafran) köyünde başlayan ve il genelindeki bazı bölgelerde sürdüğü belirtilen planlı orman kesimlerine ilişkin kamuoyunda oluşan tartışmalar üzerine Bingöl Valiliği yazılı bir açıklama yayımladı. Valilik, kesim çalışmalarının bilimsel esaslara göre hazırlanan amenajman planları kapsamında yürütüldüğünü bildirdi.
03.07.2026
13:09
Araç içi aksesuar ve donanımlara yeni kurallar
Araç içi aksesuar ve donanımlara yeni kurallar
Resmi Gazete'de yayımlanan düzenlemeyle Karayolları Trafik Yönetmeliği'nde önemli değişikliklere gidildi. Yeni kurallarla telefon tutucuları, araç kameraları, dikiz aynası aksesuarları ve ses sistemlerinin kullanımına ilişkin esaslar netleştirildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın