KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
05 Mayıs 2024 Pazar
°C

Kılıçdaroğlu, bingöl'de halka seslendi

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, partisinin Bingöl'de düzenlediği mitinge katılmak üzere dün Bingöl'e geldi.

Kılıçdaroğlu, bingöl`de halka seslendi
27 MAYIS 2011 CUMA 08:50
0
3409
5
AA aa

Helikopterinin arıza yapması üzerine uçak ile Elazığ'a oradan da karayolu ile Bingöl'e gelen Kılıçdaroğlu, PTT kavşağında halka seslendi.

 
Kılıçdaroğlu, konuşmasında sürekli Başbakan Erdoğan'ı ve AK Parti'nin yaptığı hizmetleri eleştirdi.
 
“Kimse yatağına aç girmeyecek”
Çocukluğunun Genç ilçesinde geçtiğini, ilk ve ortaokulu Genç'te okuduğunu belirten Kılıçdaroğlu, “Bingöl her zaman bizim için önemlidir. Gururla söylüyorum ben Bingöllüyüm, ben Gençliyim. Bingöl, yaylaları turizmi ile göz alıcı bir kentimizdir. Ama şu sorunu yaratanların halen anlamış değiliz. Bu kadar güzel kentimiz nasıl olur kan kaybına uğrar. Doğru dürüst fabrikaları ve yolları olmaz. Bingöl, AK Parti'ye 3 vekil verdi. Bingöl hizmet ister. Bingöl'ün hizmet isteme hakkı vardır. Bir fabrika bile kurmadı mı? Siz hiçbir Bingöl milletvekilinin mecliste kürsüye çıkıp Bingöl'ün derdini anlattığını gördünüz mü? Ben görmedim. Bingöl'de yoksulluk, işsizlik, yatağa aç giren çocuklar var. Yoksulluğu bitirmemiz lazım. Sefaleti bitirmemiz lazım. Akşam hanımların tencereleri kaynayacak ki çocukların karnını doyurabilsin. Bu ülkede resmi rakamlara göre 15 milyon yoksulumuz var. Yoksulluğu tarihe gömeceğim. Yoksulluk kalmayacak. Tek bir çocuk yatağa aç girmeyecek. Her hanede geliri olmayan veya asgari ücretin altında olan kadının banka hesabına en az 600 lira para yatıracağız. Kimseye muhtaç olmayacak, kimseye yalvarmayacak. Gelirim yok. Çocuğum açtır demeyecek. Yoksulluğu arka bahçemiz haline getirmeyeceğiz. Parayı nerden bulacaksın diyorlar. Haramilerde para çok halkta para yok. Haramilerin yıkıp halkın iktidarını kuracağız. Halk zenginleşirse bu ülkede huzur ve barış olur” dedi.
 
“Yerel yönetimleri güçlendireceğiz”
Yerel yönetimleri güçlendireceklerini, yerel yönetimler için kaynak oluşturacaklarını belirten Kılıçdaroğlu, “Bunun yolu halkın iktidarından geçiyor. Yolu size hizmet eden CHP'den geçiyor. Hizmet veren AKP'den memnunsanız oyunuzu AKP'ye verin. Hayır, razı değiliz herkes iş ve aş sahibi olsun istiyorsanız sırtınızı AKP'ye verin gelin 6 ok'a oyunuzu CHP'ye verin. Orada huzuru, barış ve kardeşliği bulacaksınız. Bingöl'ün yaylaları meşhurdur. Yaylaları, suları, bereketli yağmurları ve çalışkan insanları var. Yeniden ayağa kalkıp ülkeye sahip çıkmalıyız. Barış ve huzuru sağlamamız gerekir” dedi.
 
“Çatışmayı bitireceğim, kardeşliği egemen kılacağım”
“Çatışmayı bitireceğim, kardeşliği egemen kılacağım” diyen Kılıçdaroğlu, konuşmasına şöyle devam etti:“Bunun sözünü veriyorum. Kim ne derse desin bu ülkede herkes ama herkes huzur ve barış içinde yaşamalıdır. Bir pankart var. Erdoğan Hakkari Belediyesi'ne laf atıyor, gelsin Bingöl Belediyesi'ni görsün diye. Ama Bingöl Belediyesi'ni görmez. Ben ona Kayseri Belediye Başkanının rüşvet defterini gönderdim. Diyor ki rüşvet defterini aldım ama toplayan adamın imzası yok, imzası olsa parmak izi yok diyecek, parmak izi olsa ıslak imzayı isteyecek. Sizden yetki istiyorum, yetki verin güç verin. Türkiye'ye ayağı kaldıracağız. Türkiye'ye özgürlüğü getireceğiz. Yandaşa para çok, vatandaşa gelince para yok. Para ödenmiyorsa vatandaşın hakkı teslim edilmiyor, bunu yolu iktidarı değiştirmekten geçer. Ben gözümü merkez bankasının parasına dikmedim, Diyarbakır'da çocuklarına sabah kahvaltısı veremediği için intihar eden anneye diktim. Alın parayı başına çal diyorum. Oylarınız çantada keklik olmasın, AKP'ye oylarınız ile ders verin. Yeter deyin artık. Bingöl'ün ne günahı var. Emeklilerin durumu iyi değil mi? 9 milyon emeklinin tamamının oyunu bekliyorum. Size milli gelir artışından pay vermek ve sahip çıkmak için sizden destek bekliyorum.”
 
“Yoksulluğu teşhir etmek günahtır”
Yoksulluğun teşhir edilmesinin günah olduğuna dikkat çeken Kılıçdaroğlu, “Bunlar tam tersine yoksulluğu teşhir ediyorlar. O aileden kadının yoksulluğunu kimse bilmeyecek. Ben söz veriyorum. Bedava yemek dağıtımına son vereceğim. Sadece muhtar çifti ve emeklinin derdi yok, bu ülkede dertli bir toplum yarattılar. Huzur yok, barış yok bu toplumda. Biz bunları sağlayacağız. Benim için yandaş yok sadece vatandaş var” şeklinde konuştu.
 
 
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Bingölüm (@Misafir_4853)
09 Haziran 2011 Perşembe 15:19
Kılıçdaroğlu dürüst ve samimi bir adam, söylediklerinde hiç bir yapmacıklık yok, seçimi kazandığı günden bu yana CHP bam başka bir şey oldu.Hantal yapısından kurtuldu, halkı kucakladı, özleneni yaptı, 81 ili ayırmadan dolaştı.Dert dinledi, çözüm üretti.Yarattığı aile sigortası, askerliğin kısalması , ve yöksüz üniversite gibi projeler çok ilgi çekti, şimdi AKP taklitlerini geliştirmeye çalışıyor. Kürt sorunu konusunda da mantığa uygun olanları söyledi.Herkes eğri otursun doğru konuşsun, bir kez olsun bu adama şans tanısın derim.Selamlar.
zaza kemal (@Misafir_4703)
29 Mayıs 2011 Pazar 18:07
erdal can yüzde yüz size katiliyorum.kilicdar oglu söledikleri yerden göge kadar dogru.dogruya dogru ama biliyoruzki.kürdinde kendi kader tayin haklari elerinde olmadigi sürece. bu esitsizlikler hep devam edecek.bu nedenle.Oyumuz bloka verilecektir
.............. (@Misafir_4690)
28 Mayıs 2011 Cumartesi 04:42
ya bi tane sarıklı adam vardı tv de kemalin kılıçdaroğlunun elini öpmeye çalışan o neydi hiçbir anlam veremedim
Erdal can (@Misafir_4686)
27 Mayıs 2011 Cuma 17:19
ne yazıkki boşuna anlatıyorsun bizim halkımıza 2 tane hadis oku 2 tane peygamber efendimiz ( sav ) den örnek ver iradelerini teslim ederler, ondan sonra ne varsa akrabana yandaşına çal çırp. Hiç birşey demiyorum imkanı olan gitsin muş'a sadece nüfusuda bizden 12 bin kadar daha az. Gidin yollarını görün gidin alparslan ünv. görün havaalanı var şeker fabrikası var iş var tarım var. bingöl %72 ile rekor kırdı ama o kadar övündükleri ünv. bile muştan geride. haaaa Elazığ, Diyarbakır, Erzurum, karşılaştırılmaz bile muşa bakın sadece
Bahattin (@Misafir_4683)
27 Mayıs 2011 Cuma 11:27
Siz hiçbir Bingöl milletvekilinin mecliste kürsüye çıkıp Bingöl’ün derdini anlattığını gördünüz mü?

bu söze karsi cikacak bingölli var mi?
04.05.2024
14:17
'Bingöl ovası acilen kurtarılmalıdır'
Bingöl'ün birçok konudaki sorun ve çözüm bekleyen problemlerini gündeme getirmesiyle tanınan eğitimci Doğan Karasu, Bingöl Ovası'nın son durumunu paylaştı ve hem siyasilere hem de bürokrasiye 'Bingöl Ovasının acilen kurtarılması gerekiyor' çağrısında bulundu.
04.05.2024
14:16
'İslam Dünyası İmtihanı Maalesef Kaybetti'
Bingöl Üniversitesi tarafından düzenlenen panelde konuşan Prof. Dr. Mustafa Karataş, 'Gazze imtihan olmuyor. İslam dünyası imtihan oluyor. İslam dünyası imtihanı maalesef kaybetti. Özellikle devletler, hükümetler bu imtihanı kaybetti' dedi.
04.05.2024
14:15
'Böyle devam ettiğimiz sürece biz her gün ölmeye mahkûmuz'
Bingöl Üniversitesi'nce düzenlenen 'Tarihe Yolculuk' panelinde konuşan Prof. Dr. İhsan Süreyya Sırma; 'Nüfusunun üçte birinin Müslüman olduğu dünyada her gün Müslümanlar ölüyor! Bugün bu hale gelmemizin sebebi okumuyoruz, araştırmıyoruz, arşivleri incelemiyoruz. Böyle devam ettiğimiz sürece biz her gün ölmeye mahkûmuz. Biz tarihi doğru okumazsak, tarihi iyi öğrenmezsek bunlara yaşamaya mahkûm kalacağız.'
04.05.2024
14:13
Vali Usta:
Vali Usta: 'Huzura bozanlara göz açtırmayacağız'
2024 Mart-Nisan dönemi asayiş raporunu açıklayan ve işlenen suçlar ile uygulanan yaptırımların detaylarını aktaran Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta; 'Bingöl'ümüz, asayiş bakımından ülkemizin en güvenli şehirleri arasında yer almaktadır. Bu, siz değerli hemşehrilerimizin bizlere verdiği destek ve güvenlerinin sonucudur. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da ilimiz genelinde alacağımız tedbirlerle suç işleyenlere, halkımızın huzurunu ve sükûnunu bozanlara göz açtırmayacağız inşallah' dedi.
04.05.2024
14:11
Bingöl`ün `Kayıp şehir` Pargasur şelalesi
Bingöl'ün 'Kayıp şehir' Pargasur şelalesi
Bingöl'ün Yayladere ilçesindeki tarihi kalıntı ve mağaralar ile 'kayıp şehir' olarak adlandırılan Pargasur şelalesi dron ile görüntülendi.
03.05.2024
18:21
Yangınları önlemek için ormandaki çöpler toplandı
Yangınları önlemek için ormandaki çöpler toplandı
Tarım ve Orman Bakanlığı'nca orman yangınlarının önlenmesi amacıyla başlatılan 'Orman Benim' kampanyası çerçevesinde Bingöl'de öğrencilerin de katılımıyla ormanlık alandaki çöpler toplandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın