KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
05 Ekim 2026 Pazartesi

Kılıçdaroğlu, türbanlı liseliyle türbanı tartıştı

"Türban tamamen çıkarılsın mı yani?"

Kılıçdaroğlu, türbanlı liseliyle türbanı tartıştı
22 HAZİRAN 2009 PAZARTESİ 09:09
0
1586
0
AA aa
Konya'nın Akşehir ilçesine bağlı Cankurtaran köyü Deveboynu Yaylası'nda düzenlenen 13. Yörük Türkmen Kültür Şöleni'ne katılan CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, bir lise öğrencisiyle ''başörtüsü'' konusunda tartıştı.

Akşehir ve Yöresi Yörükleri Yardımlaşma Dayanışma Kültür Derneği ile Cankurtaran köyü muhtarlığının Akşehir'e bağlı Cankurtaran köyü Deveboynu Yaylası'nda düzenlediği şölene katılan Kılıçdaroğlu, yörük çadırlarını gezerek vatandaşlarla sohbet etti.

Bu sırada Konya Fen Lisesi 2'nci sınıf öğrencisi olduğu öğrenilen Şeymanur Örs, Kılıçdaroğlu'nun yanına gelerek, başörtüsü sorununun çözümü noktasında partisinin neler yapacağını sordu.

CHP iktidar olduktan sonra böyle bir sorunun kalmayacağını ifade eden Kılıçdaroğlu, inançların ve ırkların siyasete alet edilmesini istemediklerini söyledi.

Bu defa lise öğrencisi Örs'ün ''Yani tamamen çıkarılsın mı istiyorsunuz?'' diye soru yönelttiği Kılıçdaroğlu, ''Hayır öyle bir şey demedim. Bakın, siyaset inancın konusu değildir. Biz, dini ne olarak algılarız? Dini olduğu gibi kabul ederiz. Tartışmayız dinimizi değil mi?'' şeklinde cevap verdi.

Bunun üzerine Örs, Kılıçdaroğlu'na ''Yani iş konuşmaya gelince ne güzel konuşuluyor. Ama iş icraata gelince, nedense benim başörtüm birçok şeye engel oluyor gibi davranılıyor. Bu da bana çok ilginç geliyor açıkçası'' dedi.

Kılıçdaroğlu, lise öğrencisi Örs'e düşüncelerinin doğru olmadığını, insanların dini değerleri ile yargılanamayacaklarını söyledi.

''Kul ile Allah'ın arasında kimsenin giremeyeceğini'' ifade eden Kılıçdaroğlu, ''Bu olmamalıdır da, olamaz da. Siz üniversiteye gitmekle sadece üniversitede mi ibadet ediyorsunuz? Hayatın her alanında her yerinde insanlar Tanrı'ya, Allah'a ibadet ederler. Allah ile birlikte olurlar. Sizin ne zaman ibadet ettiğinizi yine biz bilemeyiz'' diye konuştu.

Örs'ün, ''Yani taviz tavizi doğruyor. Sonra biz başımızı açıyoruz. Daha sonra başka tavizler geliyor. Ben mahal verilmesini istemiyorum. Bir tane ibadetimize engel olunduğu zaman, diğerleri peşinden geliyor'' şeklinde karşılık vermesine üzerine Kılıçdaroğlu, ''Şunu yapmalıyız. Devlet iki alanda kör olmak zorundadır. Bir din, iki ırk alanında. Cumhuriyet Halk Partisi iktidar olduğunda bu sorunun da kendiliğinden ortadan kalktığını göreceksiniz'' dedi.

''Size saygı duyuyorum, sizin de bizim inançlarımıza saygı duymanızı istiyorum'' diyen Örs, daha sonra Kılıçdaroğlu ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
05.10.2026
00:25
Karlıova`da atlar yarıştı, Vali Çelik de piste çıktı
Karlıova'da atlar yarıştı, Vali Çelik de piste çıktı
Bingöl'ün Karlıova ilçesinde düzenlenen 4. Geleneksel Toklular At Yarışları, farklı illerden gelen 40 yarışmacının mücadelesine sahne oldu. Yarışların ardından Bingöl Valisi Cahit Çelik ata binerek yarış alanında tur atarken, etkinlik renkli görüntüler oluşturdu.
05.10.2026
00:23
Bingöllü öğrenciler TEKNOFEST`te Türkiye birincisi oldu
Bingöllü öğrenciler TEKNOFEST'te Türkiye birincisi oldu
TEKNOFEST Güneydoğu için Şanlıurfa'da bulunan Bingöllü öğrenciler, Yer Bilimleri alanında hazırladıkları projeyle Türkiye birinciliği elde etti. Hasan Fırat Kaçmaz ve Muhammed Server Bekil'in birincilik ödülü, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından takdim edildi.
05.10.2026
00:22
Hızar kazasında iki parmağını kaybetti! Aileden `13 saatlik bekleme` iddiası
Hızar kazasında iki parmağını kaybetti! Aileden '13 saatlik bekleme' iddiası
Bingöl'ün Genç ilçesinde odun keserken ayağını hızar testeresine kaptıran 39 yaşındaki Mustafa Pirinci'nin iki parmağı koptu. Ailesi, yaralının farklı sağlık kuruluşları arasındaki sevk sürecinde yaklaşık 13 saat ameliyat beklediğini ve bu nedenle parmaklarının kurtarılamadığını ileri sürdü.
05.10.2026
00:20
12 Bingölspor Adana`da son bölümde yıkıldı: 1-0
12 Bingölspor Adana'da son bölümde yıkıldı: 1-0
2. Lig Kırmızı Grup'ta mücadele eden 12 Bingölspor, Adana 01 FK deplasmanında uzun süre golsüz eşitliği korudu ancak maçın son bölümünde kalesinde gördüğü golle sahadan 1-0 mağlup ayrıldı. Yeşil beyazlı temsilcimiz, sezonun 5. haftasını puansız tamamladı.
05.10.2026
00:18
Ölen gencin ailesi:
Ölen gencin ailesi: 'İhmali olanlar hesap vermeli!'
Solhan'da okul pansiyonundaki yük asansöründe başının sıkışması sonucu yaşamını yitiren 15 yaşındaki Abdülkerim Demir'in ölümüyle ilgili gözler yürütülen adli ve idari soruşturmaya çevrildi. Aile, kazada ihmali bulunanların ortaya çıkarılmasını ve sorumluların hesap vermesini istiyor.
05.10.2026
00:17
Gözyaşları arasında hüzünlü veda!
Gözyaşları arasında hüzünlü veda!
Bingöl'ün Solhan ilçesinde okulun mutfağındaki yük asansöründe başının sıkışması sonucu ağır yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren 15 yaşındaki Abdulkerim Demir, gözyaşları arasında toprağa verildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın