KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
03 Ekim 2026 Cumartesi

Kılıçdaroğlu'na ilk tepki demirtaş'tan

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, CHP Genel Başkanlığına seçilen Kemal Kılıçdaroğlu'nun kendilerine rakip olamayacağını belirtirken Kılıçdaroğlu'nu Kürtlerle ilgili hiçbir şey anlamamakla suçladı.

Kılıçdaroğlu`na ilk tepki demirtaş`tan
22 MAYIS 2010 CUMARTESİ 23:03
0
1691
0
AA aa

CHP'de öncelikle bir zihniyet değişikliği olması gerektiğini belirten Demirtaş, 'Kürt sorununu 'işsizlik ve yoksulluk' şeklinde tanımlayan bir Kılıçdaroğlu demek ki bu ülkeden hiçbir şey anlamamış.' dedi.

Demirtaş, Iğdır Milletvekili Pervin Buldan ile birlikte BDP Bursa İl Örgütünce Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu'nda düzenlenen programa katıldı.

Program öncesi gazetecilerin sorularını yanıtlayan Demirtaş, CHP Genel Başkanı olan Kemal Kılıçdaroğlu'nun başarılı olup olamayacağıyla ilgili bir soruya, şu yanıtı verdi;

'CHP'de öncelikle bir zihniyet değişikliği bekliyoruz. AKP gibi bir iktidar partisi bile bizim oylarımıza göz diktiği halde alamadı. AKP gibi egemen bir zihniyet arkasına holdingleri, medya gücünü almış bir AKP bile bizimle baş edemedi. CHP şu anda bizim rakibimiz değil. Ama umut ediyoruz ki Sayın Kılıçdaroğlu ile CHP'de bir zihniyet değişikliği olur ve Türkiye hak ettiği sosyal demokrat bir çizgiye sahip ana muhalefet partisine kavuşur. O zaman belki Türkiye'deki değişimin dönüşümün önü biraz daha açılmış olur. Ama şu anda Kılıçdaroğlu'nun söylemi bu umudu bize vermiyor. Örneğin Kürt sorununu 'işsizlik ve yoksulluk' şeklinde tanımlayan bir Kılıçdaroğlu demek ki bu ülkeden hiçbir şey anlamamış. Bundan sonra ne kadar anlar bakacağız.'

Adaylık sürecinde Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmediklerini dile getiren Demirtaş, 'Bundan sonra da gelişmeleri izleyeceğiz. Umut ediyoruz ki öyle bir çizgiye gelir. Biz CHP ile sosyal demokrat çizgiye kavuşmuş, Türkiye'nin temel demokratik sorunları, Kürt sorunuyla ilgili gerçeçi bir bakış açısına sahip CHP ile diyalog kurmayı isteriz.' şeklinde konuştu.

Demirtaş, bir gazetecinin, '2011 seçimlerinde nasıl bir strateji izleyeceksiniz, bağımsız mı gireceksiniz, yoksa parti olarak mı?' şeklindeki sorusuna ise, 'Biz parti olarak gireceğiz, barajı da aşacağız.' yanıtını verdi.

Bu arada, Demirtaş, Açıkhava Tiyatrosu'na girişi sırasında partililerin yoğun ilgisi ile karşılaştı. Sanatçı Rojda'nın da konser verdiği programda, zaman zaman terörist başı Abdullah Öcalan lehine slogan atıldı. Partililer, organizasyonu düzenleyenlerce belirlenen sloganlar dışında slogan atılmaması konusunda uyarıldı.

(CİHAN)

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
02.10.2026
15:55
Çelik:
Çelik: 'Yeni Nesil Üniversite' vizyonu sürecek
Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Çelik, basın mensuplarıyla buluşmasında üniversitenin son iki yıllık çalışmalarını ve yeni dönem hedeflerini anlattı. Çelik; 30 milyon TL destekle kurulan Milli Teknoloji Atölyesi'nden Dijital Diş Hekimliği Hastanesi'ne, Teknopark'tan öğrencilere yönelik yeni merkezlere kadar hayata geçirilen çalışmaları aktarırken, 'Yeni Nesil Üniversite' vizyonunun önümüzdeki dönemde de sürdürüleceğini söyledi.
02.10.2026
15:33
12Bingölspor`da Adana 01 mesaisi: Hedef 3 puan
12Bingölspor'da Adana 01 mesaisi: Hedef 3 puan
Nesine 2. Lig Kırmızı Grup'ta mücadele eden 12Bingölspor, KCT 1461 Trabzon FK karşısında aldığı mağlubiyeti Adana 01 deplasmanında telafi etmek istiyor. Yeşil-beyazlı ekip, zorlu mücadele öncesi hazırlıklarını yoğun tempoda tamamladı.
02.10.2026
15:15
Genç Umut Kervanı`ndan 113 aileye destek
Genç Umut Kervanı'ndan 113 aileye destek
İhtiyaç sahibi ailelerin yalnız olmadığını hissettirmeyi ve temel ihtiyaçlarına katkı sunmayı amaçladıklarını ifade eden Kalabalık, çalışmalara katkı sunan hayırseverlere teşekkür etti.
02.10.2026
14:45
Bingöl İHH`dan ihtiyaç sahibi öğrencilere eğitim desteği
Bingöl İHH'dan ihtiyaç sahibi öğrencilere eğitim desteği
Bingöl İHH, yeni eğitim-öğretim yılı öncesinde yetim ve ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarına kırtasiye desteğinde bulundu. Öğrencilere okul çantası, beslenme çantası ve çeşitli kırtasiye malzemelerinden oluşan eğitim setleri ulaştırıldı.
02.10.2026
14:32
Bingöl`de uyuşturucu operasyonu: 1 tutuklama
Bingöl'de uyuşturucu operasyonu: 1 tutuklama
Bingöl'de polis ekiplerinin düzenlediği uyuşturucu operasyonunda 76,12 gram skunk ele geçirildi. Gözaltına alınan 1 şüpheli, 'uyuşturucu madde ticareti yapmak' suçundan tutuklandı.
02.10.2026
13:29
BİNTSO seçimi için geri sayım! Bingöl`de gözler yarın sandıkta
BİNTSO seçimi için geri sayım! Bingöl'de gözler yarın sandıkta
Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası'nın 2026 yılı olağan organ seçimleri yarın gerçekleştirilecek. 10 meslek grubunda yapılacak seçimlerde 27 asıl meclis üyesi belirlenecek. BİNTSO'nun yeni Yönetim Kurulu Başkanı ve üyeleri ise 7 Ekim Çarşamba günü yapılacak seçimle belli olacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın