KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
02 Şubat 2026 Pazartesi
°C

Kılıçdaroğlu'na ilk tepki demirtaş'tan

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, CHP Genel Başkanlığına seçilen Kemal Kılıçdaroğlu'nun kendilerine rakip olamayacağını belirtirken Kılıçdaroğlu'nu Kürtlerle ilgili hiçbir şey anlamamakla suçladı.

Kılıçdaroğlu`na ilk tepki demirtaş`tan
22 MAYIS 2010 CUMARTESİ 23:03
0
1560
0
AA aa

CHP'de öncelikle bir zihniyet değişikliği olması gerektiğini belirten Demirtaş, 'Kürt sorununu 'işsizlik ve yoksulluk' şeklinde tanımlayan bir Kılıçdaroğlu demek ki bu ülkeden hiçbir şey anlamamış.' dedi.

Demirtaş, Iğdır Milletvekili Pervin Buldan ile birlikte BDP Bursa İl Örgütünce Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu'nda düzenlenen programa katıldı.

Program öncesi gazetecilerin sorularını yanıtlayan Demirtaş, CHP Genel Başkanı olan Kemal Kılıçdaroğlu'nun başarılı olup olamayacağıyla ilgili bir soruya, şu yanıtı verdi;

'CHP'de öncelikle bir zihniyet değişikliği bekliyoruz. AKP gibi bir iktidar partisi bile bizim oylarımıza göz diktiği halde alamadı. AKP gibi egemen bir zihniyet arkasına holdingleri, medya gücünü almış bir AKP bile bizimle baş edemedi. CHP şu anda bizim rakibimiz değil. Ama umut ediyoruz ki Sayın Kılıçdaroğlu ile CHP'de bir zihniyet değişikliği olur ve Türkiye hak ettiği sosyal demokrat bir çizgiye sahip ana muhalefet partisine kavuşur. O zaman belki Türkiye'deki değişimin dönüşümün önü biraz daha açılmış olur. Ama şu anda Kılıçdaroğlu'nun söylemi bu umudu bize vermiyor. Örneğin Kürt sorununu 'işsizlik ve yoksulluk' şeklinde tanımlayan bir Kılıçdaroğlu demek ki bu ülkeden hiçbir şey anlamamış. Bundan sonra ne kadar anlar bakacağız.'

Adaylık sürecinde Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmediklerini dile getiren Demirtaş, 'Bundan sonra da gelişmeleri izleyeceğiz. Umut ediyoruz ki öyle bir çizgiye gelir. Biz CHP ile sosyal demokrat çizgiye kavuşmuş, Türkiye'nin temel demokratik sorunları, Kürt sorunuyla ilgili gerçeçi bir bakış açısına sahip CHP ile diyalog kurmayı isteriz.' şeklinde konuştu.

Demirtaş, bir gazetecinin, '2011 seçimlerinde nasıl bir strateji izleyeceksiniz, bağımsız mı gireceksiniz, yoksa parti olarak mı?' şeklindeki sorusuna ise, 'Biz parti olarak gireceğiz, barajı da aşacağız.' yanıtını verdi.

Bu arada, Demirtaş, Açıkhava Tiyatrosu'na girişi sırasında partililerin yoğun ilgisi ile karşılaştı. Sanatçı Rojda'nın da konser verdiği programda, zaman zaman terörist başı Abdullah Öcalan lehine slogan atıldı. Partililer, organizasyonu düzenleyenlerce belirlenen sloganlar dışında slogan atılmaması konusunda uyarıldı.

(CİHAN)

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
02.02.2026
17:39
Sigara fiyatları bir kez daha değişiyor!
Sigara fiyatları bir kez daha değişiyor!
Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Dündar, sigaraya bir zam daha geleceğini duyurdu.
02.02.2026
16:58
ÖNDER`den Türkiye Genelinde Kan Bağışı Seferberliği
ÖNDER'den Türkiye Genelinde Kan Bağışı Seferberliği
ÖNDER İmam Hatipliler Derneği, Türk Kızılay iş birliğiyle 'İyilik Kanımızda Var' sloganıyla Türkiye genelinde kan bağışı kampanyası başlatırken, Bingöl'deki bağış etkinliğinin 03–04 Şubat 2026 tarihlerinde Rabia Hatun Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi bahçesinde yapılacağını duyurdu.
02.02.2026
15:08
Bingöl Belediyesi`nden
Bingöl Belediyesi'nden 'Karla Mücadele' Açıklaması
Bingöl Belediyesi, DEM Parti Belediye Meclis Gurubunun, 'Belediyenin karla mücadelede yetersiz kaldığı' iddialarına yanıt verdi. Çalışmaların kesintisiz sürdürüldüğünü ve tüm imkânların sahaya yansıtıldığının vurgulandığı açıklamada 'çatı ve saçakların bina sorumluluğunda olduğu' vurgulanırken, yapılan eleştirilerin çözüm üretmediği ve sahadaki emeği yok saydığı ifade edildi.
02.02.2026
14:43
Emeklilikte ikinci maaş fırsatı detaylar belli oldu! 1999, 2008 sigortalı olanlar...
Emeklilikte ikinci maaş fırsatı detaylar belli oldu! 1999, 2008 sigortalı olanlar...
Tamamlayıcı Emeklilik Sistemi (TES) için geri sayım devam ediyor. Sistemin 2026 yılında hayata geçirilmesi bekleniyor. Tamamlayıcı Emeklilik Sistemi, çalışanlara maaş kesintileriyle ek emeklilik geliri oluşturuyor. İşte tüm detaylar...
02.02.2026
14:42
Prof. Dr. Aydemir: Modern Hayat Kulluğu Unutturuyor
Prof. Dr. Aydemir: Modern Hayat Kulluğu Unutturuyor
Özgür-Der Bingöl Şubesi'nin düzenlediği konferansta konuşan Prof. Dr. Halis Aydemir, modern dünyanın insanı hız, haz ve sürekli meşguliyetle kuşatarak kulluk bilincinden uzaklaştırdığını söyledi.
02.02.2026
01:51
Meteorolojiden Bingöl için kuvvetli yağış uyarısı
Meteorolojiden Bingöl için kuvvetli yağış uyarısı
Bingöl için kuvvetli yağış uyarısı yapan Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü, çığ ve yağış nedeniyle oluşması muhtemel su baskını ve sel riskine karşı dikkatli olunmasını istedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın