KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Ağustos 2025 Salı
°C

Kılıç'ın sergisi yoğun ilgi gördü

Bingöllü ressam Ali Rıza Kılıç'ın Bingöl Üniversitesinde açtığı sergi yoğun ilgi gördü.

Kılıç`ın sergisi yoğun ilgi gördü
04 KASIM 2021 PERŞEMBE 15:35
0
1329
0
AA aa

Ali Rıza Kılıç, Bingöl'ün merkeze bağlı Kuruca köyünde kurduğu atölyede taş tekniğiyle yaptığı eserleri Bingöl Üniversitesinde sanatseverlerin beğenisine sundu. On günden fazla süren sergi birçok sanatsever Kılıç'ın taş tekniğiyle yaptığı eserleri yakından görme imkânı buldu.

Bingöl Üniversitesi çatısı altında sergi açmanın kendisi için çok önemli ve anlamlı olduğunu söyleyen Kılıç, Bingöl Valisi Kadir Ekinci ve Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak'a desteklerinden ötürü teşekkür etti.

Öğrencilerin ve vatandaşların akınına uğrayan sergiye il dışından da birçok ziyaretçi katıldı. Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, sanatçı Kılıç'ı en kısa zamanda Ümraniye'de görmek istediklerini söyleyerek twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Üniversitede taş tozlarını sanatsal yeteneğiyle buluşturan sanatçı Ali Rıza Kılıç Bey'in sergisine de konuk olduk. En kısa zamanda bu güzide eserleri Ümraniye'mizde de görmeyi bekliyoruz.” dedi.

Kuruca köyünde yaşayan Ali Rıza Kılıç, 7 yaşındayken eski 20 lira üzerindeki Mehmet Akif Ersoy'un fotoğrafına bakarak resme başladı. Renkli taşları toz haline getirip, boya kullanmadan tabloya dönüştürdü. Kekeme olduğu için okuyamayan ve ortaokula kadar eğitim gören Kılıç, daha sonra yurtdışına çalışmaya gitti.

Tablo çalışmalarına yurtdışında da devam eden Kılıç, yaptığı sanata olan ilgiyi görünce 4 elle işine sarıldı. Askerlik yapmak için tekrar yurda dönen Kılıç, 40 yılda 29 sergi açtı. Likit, ditsen, serpandit, pirit, manganez, safir, hematit, lamatit gibi 100 çeşit taşı, çekiçle toz haline getiren Kılıç, daha sonra bunları resme dönüştürüyor. Köyüne dönen Kılıç, burada kurduğu resim atölyesinde sanatını yapmaya devam ediyor.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
19.08.2025
01:26
Bingöl`de kaza! Otomobilin çarptığı yaya hayatını kaybetti
Bingöl'de kaza! Otomobilin çarptığı yaya hayatını kaybetti
Hayatını kaybeden 65 yaşındaki Kadriye Korkulu'nun, Belediye Başkanı Erdal Başkan Arıkan'ın teyzesi olduğu öğrenildi.
18.08.2025
23:46
Bingöl`de piknik yapan aile ölümden döndü
Bingöl'de piknik yapan aile ölümden döndü
Baraj sularının aniden yükselmesiyle piknik yapan aile mahsur kaldı. Ağaç dallarına tutunarak hayatta kalan ve güçlükle kurtarılan aile, siren uyarı sesinin duyulmadığını vurguladı.
18.08.2025
23:43
Bingöl Umut Kervanı`ndan Kırtasiye Yardımı Çağrısı
Bingöl Umut Kervanı'ndan Kırtasiye Yardımı Çağrısı
Bingöl Umut Kervanı, Eylül ayında başlayacak olan 2025-2026 yılı eğitim ve öğretim yılında yetim ve ihtiyaç sahibi öğrencilerin kırtasiye ihtiyaçlarını karşılamak için hayırseverlere yardım çağrısında bulundu.
18.08.2025
20:45
Bingöl`de aranan 29 firari yakalandı
Bingöl'de aranan 29 firari yakalandı
Bingöl'de aranan şahıslara yönelik gerçekleştirilen operasyonlarda, firari olan 29 şahıs yakalandı. Vali Usta: 'Aranması olup da hiçbir şey olmamışçasına aramızda dolaşanlara karşı mücadelemiz kararlılıkla sürüyor. Bingöl'ümüzün huzuru için onlara asla yer vermeyeceğiz' dedi.
18.08.2025
20:12
12 Bingölspor, bilet fiyatlarını açıkladı
12 Bingölspor, bilet fiyatlarını açıkladı
2025-2026 sezonunda 3. Lig'de mücadele edecek olan yeşil beyazlı temsilcimiz 12 Bingölspor, iç saha maçlarına dair bilet ve kombine fiyatlarını duyurdu ve 'Bu sezon sen de yerini al, şehrinin takımına omuz ver' çağrısında bulundu.
18.08.2025
19:44
Körtewliler yaylada şenlendi
Körtewliler yaylada şenlendi
Bingöl merkeze bağlı Çukurca köyü (Körtew) sakinleri, ikincisi bu yıl düzenlenen yayla şenliğinde bir araya geldi. Çeşitli ikramların yapıldığı şenlikte, sanatçıların söylediği şarkılar eşliğinde coşan yöre halkı, halaylar çekerek gönüllerince eğlendi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın