KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
11 Eylül 2026 Cuma
°C

Kime inanalım?

Halk Sağlığı Müdürlüğü’nce alınan numune sonuçlarına göre Bingöl merkezin suyu kirli. Ancak konunun basına yansımasıyla açıklama yapan Bingöl Belediyesi Basın ve Yayın Koordinatörlüğü, şehir suyu kirli olmadığını beyan etti.

Kime inanalım?
16 EKİM 2012 SALI 22:52
0
1971
1
AA aa

Bingöl Belediyesi Basın ve Yayın Koordinatörlüğü'nden yapılan açıklamada, şehir suyunun kirli olmadığı ve 24 saat esasına göre denetimli olarak klorlandığı kaydedildi.

13 Ekim 2012 tarihinde yerel basında yer alan ve bilgisi Halk Sağlığı Müdürlüğü verilerine dayandırılan haberlerde Bingöl merkezdeki içme suyunun kirli olduğunun belirtilmesi üzerine Bingöl Belediyesi Basın ve Yayın Koordinatörlüğü yazılı bir açıklama yaptı.

Bingöl şehir suyunda bir kirliliğin olmadığı ve şehir suyunun sürekli klorlandığı belirtilen açıklamada, “Gazetelerde yansıyan ‘Bingöl suyu mikrobiyolojik açıdan kirlidir' ibaresi gerçeği yansıtmamaktadır. Sözü geçen numuneler mikrobiyolojik açıdan tehlike yansıtmayıp sadece o tarih itibariyle sınır değere ulaşıldığı görülmektedir. Belediyemiz 24 saat esaslı olarak klorlama işlemlerine devam etmektedir. Bu nedenle yerel gazetelerde çıkan Bingöl Merkez içme suyunun kirli çıktığı bilgisi doğru olarak değerlendirilmemektedir. Belediyemizin içme suyu kaynakları cazibeli doğal kaynaklar olup içme sularımız sürekli olarak dezenfeksiyona tabi tutulmaktadır. Şehir suyunda içme yönünden bahsedildiği gibi bir kirlilik yoktur. Sağlık İl Müdürlüğü'nce Eylül ayı içerinde alınan 89 bakiye klor numunesinde 87'sinin uygun olduğu görülmektedir. Kimyasal analiz olarak 20 numunenin 20'sininde uygun olduğu ancak mikrobiyolojik tahliller sonucunda 20 numuneden 11'inin uygun olmadığı, 9'unun uygun olduğu belirtilmiştir. Mikrobiyolojik açıdan uygun görülmeyen 11 numunenin çok çok düşük oranda bakteri ihtiva ettiği bunun da suyun kirli olduğu anlamına gelmemektedir. Buda, suyun kirli olduğu sonucunu doğurmamaktadır. Aksi halde, kimyasal numunelerinde kötü çıkması gerekirdi. Ayrıca bir hafta sonra alınan numune değerlerinin o noktada temiz olduğu görülmüştür. Bundan önceki yönetmenlikte de 23'e kadar, bakteri sayısı laboratuar hatası olarak kabul edilen değerdir. Bahsedilen değerlerin tümü 23'ün altındadır. İlimizin su ihtiyacını karşılayan kaynaklar doğal kaynak olup, 6 ayda bir Erzurum Hıfzıssıhha Enstitüsü tarafından ilimizde su analizleri yapılmaktadır. Erzurum Hıfzıssıhha Enstitüsü'nde yapılan tahliller sonucu içme suyu kimyasal, mikrobiyolojik parametreler insani tüketim amaçlı sular hakkındaki yönetmelik hükümlerine uygun olduğu tespit edilmiştir. Belirtilen raporlar belediyemizde mevcuttur. Belediyemizce halen tüm içme sularımızın bahsedildiği üzere düzenli klorlanarak şehir şebekesinden vatandaşlarımıza temiz içmesuyu verilmektedir. Mikrobiyolojik verilere yansıyan bazı değerler, su dışında, temizlenmeyen bina depolarından da kaynaklanabilmektedir. Belediyemiz bünyesinde çalıştırdığı bir kimya mühendisi ve bir kimyager nezaretinde tüm kontrolleri düzenli ve sıkı bir şekilde takip etmektedir ” denildi. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
serhat (@Misafir_9948)
17 Ekim 2012 Çarşamba 17:18
Belediye belki SMS ile mesaj gönderip bilgilendirme yapar:) Malum Belediye bu işi güzel yapıyor!!!!
Ama az kaldı birilerinin seçimde hesabı dürülecek.
11.09.2026
02:34
Bingöl Üniversitesi`nden Balkanlar`a akademik açılım
Bingöl Üniversitesi'nden Balkanlar'a akademik açılım
Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Çelik, İskoçya'nın Glasgow kentinde düzenlenen EAIE 2026 kapsamında farklı ülkelerden üniversite temsilcileriyle bir araya gelerek uluslararası akademik iş birlikleri ve öğrenci hareketliliği üzerine temaslarda bulundu. Görüşmelerin yanı sıra Bingöl Üniversitesi ile Arnavutluk'taki University of New York Tirana arasında ikili iş birliği anlaşması imzalandı.
11.09.2026
02:32
Bingöl`de bağımlılıkla mücadelede yeni adım
Bingöl'de bağımlılıkla mücadelede yeni adım
Bingöl Valisi Cahit Çelik, Yeşilay Danışmanlık Merkezi'ni (YEDAM) ziyaret ederek bağımlılıkla mücadele çalışmaları hakkında bilgi aldı. Ziyarette, il genelindeki kamu kurumlarında bağımlılıktan korunmaya yönelik eğitim ve farkındalık çalışmalarının yaygınlaştırılması konusunda görüş birliğine varıldı.
11.09.2026
02:31
Güvenlik Korucusu Yüksel Demir Son Yolculuğuna Uğurlandı
Güvenlik Korucusu Yüksel Demir Son Yolculuğuna Uğurlandı
Kuzey Irak'ta görevi başında kalp krizi geçiren Bingöllü Güvenlik Korucusu Yüksel Demir, hayatını kaybetti. Şehit Demir'in naaşı Bingöl'ün Solhan İlçesi'nde düzenlenen törenin ardından dualarla toprağa verildi.
11.09.2026
02:30
Yer Yalova, rakip MKE Ankaragücü
Yer Yalova, rakip MKE Ankaragücü
2. Lig Kırmızı Grup'ta sezonun ikinci haftasında MKE Ankaragücü'nü konuk edecek 12 Bingölspor, kendi sahasında oynama avantajından yine yararlanamayacak. Şehir Stadyumu'nun yıkılmasıyla sahasız kalan yeşil-beyazlı ekip, kritik mücadelede Yalova Atatürk Stadyumu'nun yolunu tutacak.
11.09.2026
02:28
Bingöl`de yüzlerce öğrenciye umut olacak destek: Kırtasiye paketleri hazır
Bingöl'de yüzlerce öğrenciye umut olacak destek: Kırtasiye paketleri hazır
Umut Kervanı, 2026-2027 eğitim-öğretim yılı öncesinde ihtiyaç sahibi öğrenciler için okul çantasından deftere, boyadan beslenme çantasına kadar temel eğitim malzemelerinden oluşan yardım paketleri hazırladı. Dernek Başkanı Mehmet Refik Gönül, hayırseverlere destek çağrısında bulunarak bir kırtasiye paketinin bedelinin 1.000 TL olduğunu açıkladı.
11.09.2026
02:23
Bingöl`de servis esnafından kritik karar:
Bingöl'de servis esnafından kritik karar: 'Bu yıl çalışmayacağız'
S plakalı servis taşımacıları, güzergâh ücretlerinden taşıma ihalelerine, S plaka uygulamasından okul giriş-çıkış saatlerine kadar birçok konuda yaşadıkları sorunların çözülemediğini belirterek öğrenci ve personel taşımacılığını bu yıl yapmama kararı aldıklarını açıkladı. Esnaf, 'Ayrıcalık değil, kuralların herkes için eşit uygulanmasını istiyoruz' dedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın