KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
20 Ağustos 2025 Çarşamba
°C

Kimlik numarasıyla sağlık hizmeti verilecek

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Bingöl İl Müdürü İbrahim Mehteroğlu, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan personelin kısa bir süre sonra tüm sağlık hizmetlerini T.C kimlik numarasından alabileceği bildirdi.

Kimlik numarasıyla sağlık hizmeti verilecek
18 ARALIK 2009 CUMA 08:12
0
1707
0
AA aa
SGK Bingöl İl Müdürü Mehteroğlu, yaptığı yazılı açıklamada memurların sağlık karnesi uygulamasının kısa bir süre sonra biteceğini kaydetti.
 

Yapılacak uygulamayla tüm memurların karne yerine T.C kimlik numarasını kullanacağını belirten Mehteroğlu, bu uygulama sayesinde sağlık karnesi döneminin son ereceğini kaydederek, “ Sağlık hizmetleri çalıştıkları kurumlarınca karşılanan devlet memurlarına,15 Ocak 2010 tarihinden itibaren bu hizmet kurumumuzca verilecektir.

Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununa (5510 sayılı yasa geçici 12.maddeye) göre sağlık hizmetleri kamu kurumlarınca karşılanmaya devam edilen devlet memurları ve aynı kapsama giren diğer kamu görevlileriyle, bunların bakmakla yükümlü oldukları kişiler, Genel Sağlık Sigortası yönünden 15 Ocak 2010 tarihinden itibaren kurumumuza devredilecektir” dedi.


Yeni sistemle tüm çalışanların T.C kimlik numarasıyla ilaç alacağını belirten Mehtroğlu, bu işlem sayesinde sağlık karnesinin tarihe karışacağını söyleyerek,
“ Bu kapsama; tüm genel bütçeli kamu idareleri, özel bütçeli idareler, düzenleyici ve denetleyici kurumlar, belediyeler, il özel idareleri ile bağlı kuruluşlar, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarında çalışanlar ile bunların bakmakla yükümlü oldukları kişiler girmektedir.

Bu kurum ve kuruluşlarda Mülga-5434 sayılı yasaya tabi olarak çalışan herkes T.C Kimlik numarası ile sağlık hizmeti almaya başlayacak ve sağlık karnesi işlemine son verilecektir.Söz konusu devir işleminin yapılabilmesi için adı geçen kurum ve kuruluşların idarecileri,kurumumuz www.skg.gov.tr web sayfasında “e-sgk” bölümünde bulunan  “ Hak Sahipliğine” girilerek “ (4/c) GSS Tescil ve Sağlık Aktivasyon Programı” aracılığıyla en geç 28 Aralık 2009 tarihine kadar bünyelerinde çalışan personel ile bakmakla yükümlü oldukları kişilerin tescil ve aktivasyon işlemlerini yaptırmaları gerekir” şeklinde konuştu.
 
 
Mehmet Ali YILDIRIM
Bingöl Online Haber Servisi  
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
20.08.2025
14:57
Kalehan Enerji`den 12Bingölspor`a sponsorluk desteği
Kalehan Enerji'den 12Bingölspor'a sponsorluk desteği
Kalehan Enerji, 9 yıl aradan sonra amatör ligden 3. lige yükselen 12 Bingölspor'a 2025-26 sezonunda forma kol sponsoru oldu. 12 Bingölspor Kulübü Başkanı Mehmet Engin Özturan, Erzurum'da devam eden hazırlık kampını ziyaret eden Kalehan Enerji yetkililerine forma hediye edip destekleri için teşekkür etti.
20.08.2025
14:56
Bingöl`de uyuşturucuyla mücadele
Bingöl'de uyuşturucuyla mücadele
Bingöl Valiliği; 'İlimizin huzuru, vatandaşlarımızın can ile mal güvenliğinin sağlanması ve zehir tacirlerine karşı amansız mücadelemiz kararlılıkla devam edecektir' açıklamasında bulundu.
20.08.2025
03:42
Resmî Gazete`de yayımlandı! Bingöl`ün kültür ve tarihine ışık tutacak çalışmalara öncülük edecek
Resmî Gazete'de yayımlandı! Bingöl'ün kültür ve tarihine ışık tutacak çalışmalara öncülük edecek
'Bingöl Üniversitesi Bingöl Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetmeliği' Resmî Gazete yayımlandı. 'Merkezin Görevleri' kısmında, Bingöl'ün tarihi, kültürü, ekonomisi konularında geniş çalışma olanakları yer alıyor.
20.08.2025
03:41
Hastanelerde QR kodla temizlik bildirimi
Hastanelerde QR kodla temizlik bildirimi
Sağlık Bakanlığı, tuvalet ve asansör gibi ortak alanların temizliğini hızlandırmak için QR kodlu 'anında bildirim' uygulamasını tüm hastanelerde yaygınlaştırıyor.
20.08.2025
03:40
Otomobil takla attı: 6 yaralı
Otomobil takla attı: 6 yaralı
Bingöl-Elâzığ yolunda otomobilin takla atması sonucu meydana gelen kazada, 6 kişi yaralandı.
20.08.2025
03:40
MEB`den 13 maddelik yasaklar listesi
MEB'den 13 maddelik yasaklar listesi
Millî Eğitim Bakanlığı (MEB), 2025-2026 eğitim öğretim yılına ilişkin yeni genelgeyi yayımlayarak, okullar ve öğretmenler için uygulanacak yasak ve kısıtlamaları duyurdu. Kayıt ücreti yasağı, Kaynak kitap yasağı, Cep telefonu yasağı, Sınav hazırlık kursları ve dahası…
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın