KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
20 Ağustos 2025 Çarşamba
°C

'Kimse irtica tehlikesi var demesin'

Erdoğan: "Dindar insanların da siyaset yapma hakkı vardır. Yargıda siyasallaşma iddialarını kabul etmek mümkün değildir. Kimse irtica tehlikesi var demesin' dedi

`Kimse irtica tehlikesi var demesin`
15 NİSAN 2006 CUMARTESİ 17:39
0
1127
0
AA aa

MÜSİAD'ın 15. Olağan Genel Kurulu'na katılan Başbakan Erdoğan yaptığı konuşmada isim vermeden Cumhurbaşkanı Sezer'in geçen hafta Harp Akademileri'ndeki konuşmasını anımsattı.

Zaman zaman Türkiye'de laikliğin tehlikede olduğunun konuşulduğunu, bunun neye dayanarak konuşulduğunu anlamakta zorlandığını dile getiren Erdoğan, "Bu ülkede siyasi partiler, hele hele iktidar olmuş bir siyasi parti laiklik karşıtı olarak insanların karşısına çıkmadı ve bu halk iktidar yaptı.

Bazıları çıkıp 'tehlikeli' demek suretiyle havayı bulandırma gayretine girmemeli. İkide bir irtica gündeme getiriliyor, bu da üzücü. Nedir irtica? Eğer irtica dini siyasete alet etmekse, bunu da Türkiye'de kimlerin yaptığı bellidir. Siz dindar insanları siyasetten uzak tutmak için konuşuyorsanız, bu millet sizi affetmez, bunu böyle bilin. Çünkü bu ülkede dindar insanın da siyaset yapmaya hakkı vardır. Kimse kalkıp irtica tehlikesi var demesin. Bunları biliyoruz, mürekkep yaladık, nereden nereye geldi bunları biliyoruz. Bunu soyuttan somuta lütfen taşısınlar da bilelim. Ne anlatmak istiyorlar bilelim" diye konuştu.

 ''KURU KABADAYILIKTAN YANA DEĞİLİZ''

Erdoğan, Türkiye'nin şu anda bir terör belasıyla karşı karşıya bulunduğunu da belirterek, ''Buna karşı mücadelemizi sürdürüyoruz. Biz kuru kabadayılıktan yana değiliz. Herşeyin sindire sindire hallinden yanayız'' dedi.

Tayyip Erdoğan, Türkiye'de ikide bir irtica konusunun gündeme getirildiğini de belirterek, şöyle konuştu: ''Bu da üzücü. Önce irticanın bir tanımını getirelim. Nedir irtica? Eğer irtica dini siyasete alet etmekse, şu anda Türkiye'de dini siyasete alet eden ki bu bir istismardır. İstismar ise yaşamadığı halde dini yaşıyor gibi, yaşayanların yanına gittiğiniz zaman o kılıfa, o hareketin içine girmenizdir. Ve bunu da Türkiye'de kimlerin yaptığı gayet iyi bellidir. Ama siz dindar insanları siyasetten alı koymak için bunu konuşuyorsanız, bu millet sizi affetmez. Bunu böyle bilin. Çünkü bu ülkede dindar insanın da siyaset yapma hakkı vardır. Buna bir mani yoktur.''

Erdoğan, konuşmasında kadrolaşma ve yargıda siyasallaşma konularına ilişkin getirilen eleştirilere de cevap verdi. Hakim ve savcıların atamasının Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu tarafından yapıldığını, bu kurulun 7 kişiden oluştuğunu belirten Erdoğan, ''Bunun bir tanesi siyasidir, Adalet Bakkanı, bir tanesi bürokrattır, Adalet Bakanlığı Müsteşarı. Diğer 5'i Cumhurbaşkanı tarafından atanır. Bunun neresi siyasallaşma? Eğer bir siyasallaşma varsa, buraya bir soru işareti koyuyorum'' dedi.

Erdoğan, yargıya alınan kişilerin KPSS (kamu personeli seçme sınavı) sınavından geçtiğini, bunların o denilen noktalara gelebilmesi için en az 10 yıl geçmesi gerektiğini ifade ederek, eğer böyle bir siyasallaşma varsa bunun önceki yönetimlerin göreve getirdikleri savcı ve hakimlerden kaynaklanabileceğini kaydetti.

-''EHLİYET VE LİYAKATI ARAYACAKSINIZ''-

Başbakan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: ''Bürokraside üst düzey yönetimler... Bunlar bu ülkenin evlatları değil mi Allah aşkına. Az önce söylendi, evlerine varıncaya kadar gidip, evindeki yaşam şekline bakıncaya kadar bu işi... Nezaket kurallarını, vatandaşlık hukukunu çiğneme anlayışı vardır. Bunu kabul etmek mümkün değil. Afedersiniz, marangozlukta gidiyorsunuz bir kalınlık makinesi vardır, oradan geçirirler malzemeyi. İstedikleri ürünü çıkarırlar. İnsanoğlunu da böyle kalınlık makinelerine mi sokacağız? Her insanı olduğu gibi kabul etmeye mecbursunuz. Ehliyeti ve liyakatı arayacaksınız. Ha, başarısız olursa bunun bedelini siyasetçiler ödeyecek. Şimdi bunu konuşanlar halkın karşısına çıkıp bedel ödemiyor ki.'' Erdoğan, halkın yaşamındaki değişime de işaret ederek, ''Temel gıda maddeleri, beyaz eşya... Alın, bakın biz göreve geldiğimiz zaman asgari ücretle o gün alınan ürünler bugün daha az alınıyorsa, kimse AK Parti'ye oy vermesin diyorum. Bu kadar açık. Ama asgari ücretle alınan ürünler bugün çok daha fazlasıyla alınıyorsa, halkımızdan bu oyları istemek hakkımızdır diye düşünüyorum'' dedi.

Tayyip Erdoğan, sosyal güvenlik kurumlarıyla ilgili bir kanun çıkardıklarını, bunun bir devrim niteliğinde olduğunu belirterek, bunu görmek istemeyenler olduğunu kaydetti. Erdoğan, ''O demir perde arkası kalıntılar var ya bunlar onu görmezlikten geliyor ve bunlar sosyal demokratız da diyorlar, aynı zamanda. Bunlardan sosyal demokrat olmaz'' dedi. Bu kişilerin sağlık reformuna da karşı çıkmamalarını dileyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bu reformla bu ülkede 18 yaşına kadar herkesin sosyal güvenlik içinde doğup büyüyeceğini söyledi. Erdoğan, ''Temennimiz, önümüzdeki hafta o yasayı da Meclis'ten çıkarmak'' dedi.


YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
20.08.2025
03:42
Resmî Gazete`de yayımlandı! Bingöl`ün kültür ve tarihine ışık tutacak çalışmalara öncülük edecek
Resmî Gazete'de yayımlandı! Bingöl'ün kültür ve tarihine ışık tutacak çalışmalara öncülük edecek
'Bingöl Üniversitesi Bingöl Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetmeliği' Resmî Gazete yayımlandı. 'Merkezin Görevleri' kısmında, Bingöl'ün tarihi, kültürü, ekonomisi konularında geniş çalışma olanakları yer alıyor.
20.08.2025
03:41
Hastanelerde QR kodla temizlik bildirimi
Hastanelerde QR kodla temizlik bildirimi
Sağlık Bakanlığı, tuvalet ve asansör gibi ortak alanların temizliğini hızlandırmak için QR kodlu 'anında bildirim' uygulamasını tüm hastanelerde yaygınlaştırıyor.
20.08.2025
03:40
Otomobil takla attı: 6 yaralı
Otomobil takla attı: 6 yaralı
Bingöl-Elâzığ yolunda otomobilin takla atması sonucu meydana gelen kazada, 6 kişi yaralandı.
20.08.2025
03:40
MEB`den 13 maddelik yasaklar listesi
MEB'den 13 maddelik yasaklar listesi
Millî Eğitim Bakanlığı (MEB), 2025-2026 eğitim öğretim yılına ilişkin yeni genelgeyi yayımlayarak, okullar ve öğretmenler için uygulanacak yasak ve kısıtlamaları duyurdu. Kayıt ücreti yasağı, Kaynak kitap yasağı, Cep telefonu yasağı, Sınav hazırlık kursları ve dahası…
20.08.2025
03:39
Seçmeli Dersler Bu Kriterlere Göre Tercih Edilecek
Seçmeli Dersler Bu Kriterlere Göre Tercih Edilecek
Millî Eğitim Bakanlığı (MEB), 2025-2026 Eğitim ve Öğretim Yılı İş ve İşlemler Belgesini yayımladı. Yeni eğitim yılı öncesinde hazırlıklar sürerken, öğrencilerin seçeceği seçmeli derslerle ilgili yeni kriterler duyuruldu.
20.08.2025
03:38
Araçlara kamera ve takip sistemi zorunluluğu
Araçlara kamera ve takip sistemi zorunluluğu
Resmî Gazete'de yayımlanan yönetmelik değişikliğiyle, yönetmelik kapsamındaki araçlarda araç takip sistemi, iç ve dış kamera, kayıt cihazı ve acil durum butonu bulundurulması artık zorunlu oldu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın