KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
31 Ağustos 2026 Pazartesi
°C

Kimse kimseyi ayrımcılığa tabi tutamayacak

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz: “Artık Türkiye'de kimse kimseyi kimliğinden, inancından, etnik aidiyetindendin dolayı öteleyemeyecek, dışlayamayacak, ayrımcılığa tabi tutamayacak' dedi.

Kimse kimseyi ayrımcılığa tabi tutamayacak
04 EKİM 2013 CUMA 09:01
0
1220
0
AA aa

Kalkınma Bakanı Yılmaz, Bingöl'deki temaslarının ardından Ankara'ya gitmek üzere gittiği Muş Havaalanı'nda gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Demokratikleşme paketinin halk tarafından memnuniyetle karşılandığını söyleyen Bakan Yılmaz, paketin çok önemli bir adım olduğunu ifade ederek, pakette çok önemli unsurların yer aldığını ancak bu unsurların yeterince tartışılmadığını belirtti.

Yılmaz: “Mesela 'nefret suçları', 'ayrımcılıkla mücadele' ilk defa Türkiye'nin gündemine geldi. Bunlar uluslararası hukukta çok önemli kavramlardır. Artık Türkiye'de kimse kimseyi kimliğinden, inancından, etnik aidiyetindendin dolayı öteleyemeyecek, dışlayamayacak, ayrımcılığa tabi tutamayacak. Bunlar insan hakları, temel hak ve özgürlükler anlamında son derece önemli ilerlemelerdir. Anadilde özel okulların açılabilmesi, son derece önemli bir adım. Kamuda başörtüsü konusunda önemli adımlar atıldı. Buna benzer çok sayıda unsuru kapsayan çok önemli bir ilerleme kaydedildi” dedi.

"DEMOKRASİ SABIR REJİMİDİR"

Demokrasinin sonunun olmadığını ifade eden Yılmaz, demokrasinin sabır ve süreç rejimi olduğunu söyledi.

‘Demokrasilerde bir sabah kalkıp her şeyi bir anda halledemezsiniz' diyen Yılmaz: “Tartışırsınız, konuşursunuz ve belirli meselelerinizi çözersiniz. Kalanları da zaman içinde yeniden ele alırsınız, tartışırsınız, onlarla ilgili adımları da yeri ve zamanı gelince atarsınız. Bütün demokratik rejimler böyledir. Demokraside sorun çözmek biraz zaman alır ama çözüldüğü zaman da sağlam çözülür. Demokratik olmayan rejimlerde bir sabah kalkarsınız bir sürü kararlar ilan edilir ama hayata yeterince geçmez. Kalıcı sağlıklı bir çözüm olmaz” ifadelerini kullandı.

Pakete yönelik eleştirileri de cevaplayan Yılmaz, burada halkın değerlendirmesine bakmak gerektiğini söyledi.

Yılmaz: “Siyaset kimin için yapılır? Bütün siyasi partiler halk için siyaset yapmak durumundadır. Ben halkın nabzına baktığım zaman Bingöl'de de Muş'ta da başka vilayetlerde de halk atılan adımlardan, sağlanan ilerlemelerden memnun. Halk bunları takdir ediyor. Bunu sokağa çıktığınız zaman net bir şekilde görüyorsunuz. Ama başka kaygılarla siyaset yapanlar, kendi partilerinin konumunu güçlendirmek için bu yapılanları gölgelemeye, küçümsemeye çalışıyor olabilirler. Onlar o siyasi partilerin sorunudur. Biz halkımızın takdirini görüyoruz. Bundan sonra da demokratik tartışma devam edecek. Varsa bir önerisi olan, 'daha güzel ve şöyle yaparız' diyen, onları mutlaka hükümetimiz dinleyecektir."

"İLERİ DEMOKRASİYE ADIM ADIM İLERLEYECEĞİZ"

Bu konuda tartışılacağını ve konuşulacağını belirten Yılmaz, Türkiye'nin bir hukuk devleti olarak, ileri demokrasiye doğru adım adım ilerleyeceğini söyledi.

"Türkiye bir taraftan ekonomisini büyütecek bir taraftan da demokrasini derinleştirecek" diyen Bakan Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Hükümetimiz 2002 yılından beri demokratikleşmeye büyük önem verdi. AK Parti iktidara geldiği günden bugüne ekonomi ile demokrasiyi, kalkınma ile demokrasiyi hep paralel götürdü. Bir ülkenin kalkınmasının sadece ekonomi ile olmadığına inanıyoruz. Sosyal alanda, demokraside, politikada yaptıklarınızı birleştirdiğiniz zaman, kalkınmış bir ülke haline geliyorsunuz. Demokraside ne kadar ileriye gittiysek, ekonomi ve kalkınmanın da önü açıldı. Kalkınmada ne kadar ileriye gittiysek bu da demokrasiye olumlu yansıdı. Bunu da bu şekilde götürmeye devam ediyoruz."

Bunun ilk demokrasi paketi olmadığını vurgulayan Yılmaz, hükümet olarak bu konuda çok şey yaptıklarını anlattı.

İnanç ve yaşam tarzları önündeki engellerin birer birer ortadan kaldırıldığını aktaran Yılmaz: “Faili meçhullerin üzerine gitmekten tutun, işkencenin, olağanüstü halin ortadan kaldırılmasına, Devlet Güvenlik Mahkemelerinin sistemden çıkartılmasına, Milli Güvenlik Kurulu'na yeni bir rol üstlendirilmesine kadar çok şeyler yapıldı. Dil konusunda da TRT 6'dan tutun, Kürtçe'nin okullarda seçmeli ders haline getirilmesine kadar birçok adım atıldı" şeklinde konuştu. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
31.08.2026
05:25
Bingöl`e 89 hekim atanacak!
Bingöl'e 89 hekim atanacak!
130. Dönem Devlet Hizmeti Yükümlülüğü (DHY) kurası kapsamında Bingöl'deki sağlık tesislerine 20'si uzman, 69'u pratisyen olmak üzere toplam 89 hekimin ataması yapılacak. Kentte ilk kez Algoloji uzmanı görevlendirilirken, Genç Devlet Hastanesi de iki yeni uzmanlık branşına kavuşacak.
31.08.2026
05:24
Kira sözleşmelerinde e-Devlet zorunluluğu geliyor
Kira sözleşmelerinde e-Devlet zorunluluğu geliyor
Ev sahibi ve kiracı arasındaki sözleşmelerin dijital ortamda hazırlanmasına yönelik e-Devlet uygulamasında 72 bin 581 sözleşme onaylandı. Hazine ve Maliye Bakanlığı, uygulamanın kapsamını genişleterek tüm kira sözleşmelerinin e-Devlet üzerinden yapılmasını zorunlu hale getirmek için çalışma yürütüyor.
31.08.2026
05:22
Servi Şehitleri ve Gazileri Anıtı dualarla açıldı
Servi Şehitleri ve Gazileri Anıtı dualarla açıldı
Bingöl'ün Genç ilçesine bağlı Servi bölgesinde yaptırılan Servi Şehitleri ve Gazileri Anıtı, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 104. yıl dönümünde düzenlenen törenle hizmete açıldı.
31.08.2026
05:18
HÜDA PAR Lideri Yapıcıoğlu Bingöl`den seslendi: Ümmetin vahdeti için canımızı taşın altına koymaya hazırız
HÜDA PAR Lideri Yapıcıoğlu Bingöl'den seslendi: Ümmetin vahdeti için canımızı taşın altına koymaya hazırız
HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, partisinin Bingöl 5. Olağan Kongresinde yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İslam âlemine yönelik 'vahdet' çağrısına destek vererek, 'Ümmetin vahdeti için gerekirse canımızı da taşın altına koymaya hazırız.' mesajı verdi.
31.08.2026
05:17
Bingöl`de sağanak ve fırtına! Çatı caddeye savruldu!
Bingöl'de sağanak ve fırtına! Çatı caddeye savruldu!
Meteoroloji uyarısının ardından Bingöl kent merkezinde etkili olan sağanak yağış ve şiddetli fırtına günlük yaşamı olumsuz etkiledi. Genç Caddesi'nde bir apartmanın çatısı fırtınanın etkisiyle caddeye savrulurken, olay sırasında yoldan geçen kimsenin olmaması olası bir faciayı önledi.
31.08.2026
05:15
Bingöllü güreşçiler minderi salladı: 8 derece birden!
Bingöllü güreşçiler minderi salladı: 8 derece birden!
15 ülkeden 1.019 sporcunun katıldığı Malatya Uluslararası Güreş Turnuvası'nda Bingöl rüzgârı esti. Bingöllü sporcular organizasyonu 2 şampiyonluk, 4 ikincilik ve 2 üçüncülük olmak üzere toplam 8 dereceyle tamamladı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın