KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
29 Temmuz 2026 Çarşamba
°C

Kimseden emir almayız!

Ekmeğe zam yaparken hiçbir siyasi parti veya kişinin etkisinde kalmadıklarını söyleyen ESOB Başkanı Bayram; “Kimseden emir almayız. Kanunları uygularız” dedi.

Kimseden emir almayız!
05 TEMMUZ 2007 PERŞEMBE 09:53
0
2173
0
AA aa
Kent Haber'in dünkü sayısında yer alan “Editör'den” başlıklı yazıda yer alan seçim öncesi ekmek gramajlarında yapılan değişiklikler ve zamların siyasi bir bağlantısının bulunduğu yönündeki kamuoyunda uyanan görüşlere ilişkin bir açıklama yapıldı. Ekmeğe zam yapılmasında hiçbir siyasi parti veya kişinin etkisi bulunmadığını belirten Esnaf ve Sanatkârlar Odalar Birliği (ESOB) Başkanı Ali Bayram, bu zammın tamamen yasal bir hak olduğunu söyledi.
Bingöl'de ekmeğe son zammın 17.08.2006'da yapıldığını aktaran Bayram; “1 sene önce 1 çuval un 26 YTL iken şuanda 36 YTL. Yine 1 Koli maya 16 YTL iken şuanda 25 YTL. Bir ustanın günlük yevmiyesi 25 YTL iken şuanda 50 YTL. Bunlar 1 yıl içerisinde yapılan zamlar. Hükümetin uyguladığı vergi zamları esnafı içinden çıkamayacağı ciddi zorlukların içine sürüklüyor ve bizler buna rağmen Türkiye'de en ucuz ekmeği Bingöl'de sattırıyoruz. Hiçbir dönemde un bu kadar pahallı olmamıştır. Malatya, Gaziantep, Erzincan, Erzurum illerinde son iki ay içerisinde ekmek rayiçleri yenilendi ve zamlı fiyatta satılıyor şuanda. Bu illere göre en ucuz ekmek yine Bingöl'de satılıyor. Hükümet zam yapmasın bizlerde yapmayalım. Hükümet zammı ve vergiyi düşürsün bizlerde düşürelim. Bunca zamma karşı esnaf emeğinin karşılığında hakkı olan bedeli de almalı.” dedi
Ekmek rayicinin ESOB tarafından belirlendiğini, denetimin ise belediye ve tarım müdürlüğü tarafından yapıldığını kaydeden Bayram, bu zammın tamamen yasal bir hak olduğunu ifade etti.
Zammın, hiçbir siyasi parti veya kişinin direktifleri doğrultusunda yapılmadığının altını çizen Bayram “Kimseden emir almayız. Kanunlar neyi gerektiriyorsa onu yaparız. Siyasi partilerin kurumumuz üzerinde hiçbir etkisi yoktur, olamaz da” diye konuştu.
Yapılan zamma Belediye tarafından itiraz edildiğini ancak yasal bir hak olduğu için bu zammın uygulandığını belirten Bayram, talimatla iş yapmayacağını vurguladı.
Kirli oyunları bulunanların, seçim sürecinde insanlara yalan söyleyenler olduğunu ifade eden Bayram; “Kimse kendi oyunlarına bizi alet edemez. Bizler esnafın hakkını korumakla görevliyiz. Kimseden de emir almayız” sözleriyle net tavır sergiledi.
Bayramın açıklamalarının yanı sıra fırıncı esnafından da zamma karşı kamuoyunda uyandırılan spekülasyonlara tepki geldi.
Bingöl'deki 35 fırıncı esnafının yaklaşık 4 milyon YTL borcu bulunduğunu ve esnafın cebinden icra kâğıdının eksik olmadığını vurgulayan Mehmet Bakır adlı fırıncı esnafı, yapılan zammın gecikmiş bir hak olduğunu kaydetti.
Seçim öncesinde yapılan zammın hiçbir siyasiyle bağlantısı bulunmadığını dile getiren Bakır; “Zammın seçim sonrasına ertelenmesini istediler ancak bizler bunu ticaret ahlakına uygun görmedik. Seçimden önce insanlara iyi görünüp seçimden sonra zam yapmak bu halka ihanet etmek olurdu. Bizler böyle bir intiba uyanmaması için geciken zammı yaklaşık 2 hafta önce uygulamaya başladık. Çünkü esnaf her geçen gün daha da zarar ediyor ve işyerini kapatma seviyesine geliyor. Siyaset bizi ilgilendirmez. Bizler işimizi ne kadar iyi yapabileceğimizi düşünürüz. Bunu da yaparken maliyetleri göz önünde bulundurmak zorundayız. Neden zamma karşı çıkanlar Türkiye'de en ucuz ekmeğin Bingöl'de satıldığını söylemiyor. Bunlar tamamen birilerinin oyunlarına ters düştüğü ortaya atılan söylemlerdir” ifadelerini kullandı.





BingolOnline / Bingöl Kent Haber

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
29.07.2026
03:32
Bingöl`de Okullar Yeni Döneme Hazırlanıyor!
Bingöl'de Okullar Yeni Döneme Hazırlanıyor!
Yeni eğitim yılı öncesi eğitim yatırımlarına hız verildi. Bingöl İl Özel İdaresi, merkez ve ilçelerdeki okul ile pansiyon binalarını kapsayan güçlendirme ve onarım çalışmaları için ağustos ayında peş peşe ihaleler gerçekleştirecek.
29.07.2026
03:30
Bingöl`de Zehir Tacirlerine Darbe: 2 Şüpheli Tutuklandı
Bingöl'de Zehir Tacirlerine Darbe: 2 Şüpheli Tutuklandı
Bingöl'de polis ekiplerince düzenlenen uyuşturucu operasyonunda yaklaşık 1,8 kilogram metamfetamin ile uyuşturucu hap ve eroin ele geçirildi. Operasyonda gözaltına alınan 2 şüpheli, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.
29.07.2026
03:30
Bingöl`de Fideler Daha Yeni Çiçek Açtı, Komşuda Hasat Başladı
Bingöl'de Fideler Daha Yeni Çiçek Açtı, Komşuda Hasat Başladı
Bu yıl etkisini uzun süre sürdüren yağışlar ve serin hava, Bingöl'de sebze üretimini haftalarca geciktirdi. Komşu il Muş'ta ise 40 dereceyi bulan sıcaklık altında biber hasadı başladı, ürünler Türkiye'nin dört bir yanına gönderilmeye başlandı.
29.07.2026
03:28
Genç Viyadüğü Giriş ve Çıkışı Yenileniyor
Genç Viyadüğü Giriş ve Çıkışı Yenileniyor
Uzun süredir trafik güvenliği açısından eleştirilen Genç ilçe giriş ve çıkışı yeniden düzenleniyor. AK Parti İl Başkanı Yılmaz Seven, bağlantı yollarının yapılacağını ve TOKİ konutlarını da kapsayan yeni ulaşım düzenlemesi için karar alındığını açıkladı.
29.07.2026
03:27
Canlı:
Canlı: 'Taklit Arttı, Bingöl Kültürü Geriye Düştü'
Düğünlerde Bingöl'e ait türkülerin giderek daha az seslendirildiğini, yöresel oyun ve kıyafetlerin yerini farklı kültürlerin taklidinin aldığını belirten Ses Sanatçısı Veysel Canlı, yerel hafızanın korunması için 'öze dönüş' çağrısında bulundu.
29.07.2026
03:24
Baraj Kapakları Açıldı, Murat Nehri`nde Mahsur Kaldı
Baraj Kapakları Açıldı, Murat Nehri'nde Mahsur Kaldı
Bingöl'ün Genç ilçesinde Murat Nehri kıyısında piknik yapan bir kişi, baraj kapaklarının açılmasıyla su seviyesinin aniden yükselmesi sonucu nehir ortasındaki adacıkta mahsur kaldı. Vatandaş, AFAD ekiplerinin müdahalesiyle kurtarıldı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın