KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
23 Temmuz 2025 Çarşamba
°C

Kimsesizlerin kimsesi mehmetçik

Yerel basında çıkan, kimsesiz ve yardıma muhtaç Küle ve Kaya ailelerinin feryadını ve yardım taleplerini içeren haberler üzerine harekete geçen İl Jandarma Komutanlığı, her iki aileye de yakacak ve gıda yardımında bulundu.

Kimsesizlerin kimsesi mehmetçik
28 OCAK 2008 PAZARTESİ 09:44
0
1536
0
AA aa
Okul tamiratlarından öğrencilerin kırtasiye malzemelerinin karşılanmasına, yolda kalanların kurtarılmasından terörle mücadeleye kadar önemli çalışmalar yapan Bingöl İl Jandarma Komutanlığı, bu kez kimsesizlerin kimsesi oldu ve yardıma muhtaç iki ailenin kışlık yakacak ve gıda ihtiyaçlarını karşıladı. İşte ailelerin durumu ve yapılan yardımlar.
Hediye Küle'nin feryadı duyuldu
Eylül 2007'de, Karşıyaka Mahallesi'nde Lütfü Küle'ye ait evde çıkan yangında evin kullanılmaz hale gelmesi sonucu tüm aile fertleri sokakta yatıp kalkmaya başladılar. Yatalak olan bir çocukları ile birlikte yürek parçalayan bir şekilde sokakta kalan aile, yetkilerden yardım bekledi ancak el uzatan olmadı. Çıkan yangında eşinin ağır yaralandığını ve çalışamaz durumda olduğunu belirten anne Hediye Küle, evde çalışabilecek kimsenin bulunmadığını, askerden gelen çocuğunun ise işsiz olduğunu söyleyerek, çok zor şartlar altında yaşam savaşı verdiklerini kaydetti.
Kanser teşhisi konulan 43 yaşındaki yatalak evladını kaybettiğini ve onun maaşıyla geçimlerini sağlamaya çalıştıklarını anlatan Hediye Küle, ekmek tekneleri olan motosikletlerinin de yangında yanarak kullanılmaz hale geldiğini söyledi.
7 kişilik aile fertleri ile dışarıda yatıp kalktıklarını söyleyen anne Küle "Yangın düştüğü yeri yakar. Biz yanmakla kalmadık, aynı zamanda sahipsiz kaldık. Hiçbir maddi gelirimiz yok. Her şeyimizi kaybettik. Yine de canımızı kurtardığımıza şükrediyoruz" dedi.
Bodrum katındaki Kaya ailesine ulaşıldı
Bahçelievler Mahallesi'nde ikamet eden yatalak baba ve 3 özürlü çocuktan oluşan 5 nüfuslu Kaya Ailesi, Bahçelievler Mahallesi'nde bir binanın zemin katında 75 YTL kira ile oturuyor.
Karakoçan'ın Sarıcan Köyü Nüfusuna kayıtlı olan ve 1 yıl önce Bingöl'e gelen Mehmet ve Gülnaz Kaya, komşularının yardımı ile yaşam mücadelesi veriyor. Yeşil kart dışında hiçbir sosyal güvenceleri olmadığını belirten Gülnaz Kaya: ''Eşim çalışamaz durumda. 4 çocuğumun 3'ü özürlü. Buraya geldiğimizden beri komşularımız yardım ediyordu. Bazı geceler kuru ekmek bile bulamıyorduk. Çok sıkıntılar yaşadık. Çok şükür komşularımız bize her zaman yardımcı oluyor. Hiçbir gelirimiz yok. Bizi yalnız bırakmayın'' dedi.
Gülnaz Kaya,  çocuklarının tedavisi için yetkililerin desteğini istedi.
Mehmetçik, yardım elini uzattı
Yerel basında çıkan, kimsesiz ve yardıma muhtaç Küle ve Kaya ailelerinin feryadını ve yardım taleplerini içeren haberler üzerine harekete geçen İl Jandarma Komutanlığı, her iki aileye de yakacak ve gıda yardımında bulundu.
Hazırlanan yardım paketleri, İl Jandarma Komutanlığında görevli bayan astsubaylar ve askerler tarafından ailelere teslim edildi. Her 2 aileye de 500'er kilogram odun ve 500 kilogram kömür yardımı yapılarak ısınma problemleri çözüldü.
Yakacak ihtiyaçlarının yanında ailelere yağ, pirinç, un, çay şekeri, nohut, fasulye, salça, bulgur, kahvaltı çeşitleri ile birlikte çocuklara da çeşitli yiyecekler verildi. Yapılan bu anlamlı yardımdan dolayı çok sevindiklerini söyleyen aileler, kendilerini unutmayan Mehmetçiğe, yaptıkları yardımlardan ötürü teşekkür ettiler.
Çok zor günler geçirdiklerini anlatan aileler: “Valilik, hayırsever vatandaşlar ve bazı dernekler tarafından bize yardım yapıldı. Kış mevsiminden dolayı yakacak konusunda sıkıntılarımız oldu. Maddi olarak zor durumdaydık. Bugün Mehmetçiğin güzel ve çok anlamlı yardım yapıldı. Bize desteği olan herkese teşekkür ediyoruz” dedi. İ
Her zaman her yerde vatandaşların yardımına koşan Mehmetçik, son olarak yoksul iki aileye yaptığı yardımdan dolayı kimsesizlerin kimsesi olduğunu bir daha gösterdi.
 
 

 



BingolOnline/Bingöl Kent Haber

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
22.07.2025
17:34
Stadyumlarda yeni dönem! Valilere talimat verildi
Stadyumlarda yeni dönem! Valilere talimat verildi
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, stadyumlardaki protokol tribünlerine girişlerde Taraftar Kart ve elektronik biletlerin zorunlu olacağını söyledi. Bakan Yerlikaya, 'Protokol tribünlerine de kim giriyor, kim çıkıyor, bileceğiz.' dedi.
22.07.2025
17:32
Bu stadyumla yeni sezon nasıl olacak?
Bu stadyumla yeni sezon nasıl olacak?
Yeni stadyum dendi, tık yok! Yeni sezona giriliyor stadyumun hali içler acısı! Bu gidişle maçları başka ilde oynarsak şaşırmayız! Taraftar ise tepkili!
22.07.2025
17:30
Sağlık Bakanlığı Personel Alımı Eylül`de Başlıyor!
Sağlık Bakanlığı Personel Alımı Eylül'de Başlıyor!
Sağlık Bakanlığı 2025 Yılı 2. Etap Personel Alımı Eylül'de Başlıyor! 18 Bin Kadroda Hangi Branşlar Var? 18 bin yeni personelin istihdam edileceği alımla ilgili başvuru tarihleri, branş dağılımları ve başvuru şartları sağlık sektöründe kariyer hedefleyen binlerce adayın gündeminde. İşte detaylar…
22.07.2025
17:29
Özel öğretim ücretli öğretmenleri dikkat! kurslar başlıyor
Özel öğretim ücretli öğretmenleri dikkat! kurslar başlıyor
Müracaatlar elektronik ortamdan yapılacak. Bu belgeye sahip olamayanlar özel eğitim veremeyecek. Kurs, Bingöl Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü'nce verilecek. Katılımcı şartları ise şöyle;
22.07.2025
17:28
12Bingölspor`da altyapı hazırlığı
12Bingölspor'da altyapı hazırlığı
12 Bingölspor 13 ve 14 yaş altı altyapı takımı seçmeleri gerçekleştirildi. Seçmelere katılan sporcuları ziyaret eden Başkan M. Engin Özturan, 'Asıl hedefimiz alt yapı. 12 Bingölspor şampiyon olur ya da olmaz, bizler kalırız ya da kalmayız ama asıl önceliğimiz bu saatten sonra kendini sürdürebilen ve sürekli oyuncu yetiştiren altyapı' ifadelerini kullandı.
22.07.2025
17:27
Bingöl`de 20 yıllık cinayeti çözen ekibe başarı belgesi verildi
Bingöl'de 20 yıllık cinayeti çözen ekibe başarı belgesi verildi
Bingöl karayolu kenarında 20 yıl önce çanta içinde beze sarılı halde bulunan faili meçhul bebek cesedi olayını aydınlatan Jandarma ekibine, Bingöl Valisi Dr. Ahmet Hamdi Usta tarafından başarı belgesi verildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın