KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
23 Nisan 2026 Perşembe
°C

Kimsesizlerin kimsesi mehmetçik

Yerel basında çıkan, kimsesiz ve yardıma muhtaç Küle ve Kaya ailelerinin feryadını ve yardım taleplerini içeren haberler üzerine harekete geçen İl Jandarma Komutanlığı, her iki aileye de yakacak ve gıda yardımında bulundu.

Kimsesizlerin kimsesi mehmetçik
28 OCAK 2008 PAZARTESİ 09:44
0
1643
0
AA aa
Okul tamiratlarından öğrencilerin kırtasiye malzemelerinin karşılanmasına, yolda kalanların kurtarılmasından terörle mücadeleye kadar önemli çalışmalar yapan Bingöl İl Jandarma Komutanlığı, bu kez kimsesizlerin kimsesi oldu ve yardıma muhtaç iki ailenin kışlık yakacak ve gıda ihtiyaçlarını karşıladı. İşte ailelerin durumu ve yapılan yardımlar.
Hediye Küle'nin feryadı duyuldu
Eylül 2007'de, Karşıyaka Mahallesi'nde Lütfü Küle'ye ait evde çıkan yangında evin kullanılmaz hale gelmesi sonucu tüm aile fertleri sokakta yatıp kalkmaya başladılar. Yatalak olan bir çocukları ile birlikte yürek parçalayan bir şekilde sokakta kalan aile, yetkilerden yardım bekledi ancak el uzatan olmadı. Çıkan yangında eşinin ağır yaralandığını ve çalışamaz durumda olduğunu belirten anne Hediye Küle, evde çalışabilecek kimsenin bulunmadığını, askerden gelen çocuğunun ise işsiz olduğunu söyleyerek, çok zor şartlar altında yaşam savaşı verdiklerini kaydetti.
Kanser teşhisi konulan 43 yaşındaki yatalak evladını kaybettiğini ve onun maaşıyla geçimlerini sağlamaya çalıştıklarını anlatan Hediye Küle, ekmek tekneleri olan motosikletlerinin de yangında yanarak kullanılmaz hale geldiğini söyledi.
7 kişilik aile fertleri ile dışarıda yatıp kalktıklarını söyleyen anne Küle "Yangın düştüğü yeri yakar. Biz yanmakla kalmadık, aynı zamanda sahipsiz kaldık. Hiçbir maddi gelirimiz yok. Her şeyimizi kaybettik. Yine de canımızı kurtardığımıza şükrediyoruz" dedi.
Bodrum katındaki Kaya ailesine ulaşıldı
Bahçelievler Mahallesi'nde ikamet eden yatalak baba ve 3 özürlü çocuktan oluşan 5 nüfuslu Kaya Ailesi, Bahçelievler Mahallesi'nde bir binanın zemin katında 75 YTL kira ile oturuyor.
Karakoçan'ın Sarıcan Köyü Nüfusuna kayıtlı olan ve 1 yıl önce Bingöl'e gelen Mehmet ve Gülnaz Kaya, komşularının yardımı ile yaşam mücadelesi veriyor. Yeşil kart dışında hiçbir sosyal güvenceleri olmadığını belirten Gülnaz Kaya: ''Eşim çalışamaz durumda. 4 çocuğumun 3'ü özürlü. Buraya geldiğimizden beri komşularımız yardım ediyordu. Bazı geceler kuru ekmek bile bulamıyorduk. Çok sıkıntılar yaşadık. Çok şükür komşularımız bize her zaman yardımcı oluyor. Hiçbir gelirimiz yok. Bizi yalnız bırakmayın'' dedi.
Gülnaz Kaya,  çocuklarının tedavisi için yetkililerin desteğini istedi.
Mehmetçik, yardım elini uzattı
Yerel basında çıkan, kimsesiz ve yardıma muhtaç Küle ve Kaya ailelerinin feryadını ve yardım taleplerini içeren haberler üzerine harekete geçen İl Jandarma Komutanlığı, her iki aileye de yakacak ve gıda yardımında bulundu.
Hazırlanan yardım paketleri, İl Jandarma Komutanlığında görevli bayan astsubaylar ve askerler tarafından ailelere teslim edildi. Her 2 aileye de 500'er kilogram odun ve 500 kilogram kömür yardımı yapılarak ısınma problemleri çözüldü.
Yakacak ihtiyaçlarının yanında ailelere yağ, pirinç, un, çay şekeri, nohut, fasulye, salça, bulgur, kahvaltı çeşitleri ile birlikte çocuklara da çeşitli yiyecekler verildi. Yapılan bu anlamlı yardımdan dolayı çok sevindiklerini söyleyen aileler, kendilerini unutmayan Mehmetçiğe, yaptıkları yardımlardan ötürü teşekkür ettiler.
Çok zor günler geçirdiklerini anlatan aileler: “Valilik, hayırsever vatandaşlar ve bazı dernekler tarafından bize yardım yapıldı. Kış mevsiminden dolayı yakacak konusunda sıkıntılarımız oldu. Maddi olarak zor durumdaydık. Bugün Mehmetçiğin güzel ve çok anlamlı yardım yapıldı. Bize desteği olan herkese teşekkür ediyoruz” dedi. İ
Her zaman her yerde vatandaşların yardımına koşan Mehmetçik, son olarak yoksul iki aileye yaptığı yardımdan dolayı kimsesizlerin kimsesi olduğunu bir daha gösterdi.
 
 

 



BingolOnline/Bingöl Kent Haber

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
22.04.2026
15:48
‘Yerel Kalkınma Hamlesi`yle Bingöl`e Yatırım Fırsatı
'Yerel Kalkınma Hamlesi'yle Bingöl'e Yatırım Fırsatı
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın Yerel Kalkınma Hamlesi Teşvik Programı kapsamında TRB1 Bölgesi'nde yatırımcılara 301 milyon TL'ye kadar destek sağlanacak. Programda Bingöl için hayvancılık, arı ürünleri, su ürünleri ve termal turizm yatırımları öncelikli alanlar arasında yer aldı.
22.04.2026
15:07
Bingöl, Efrayim Bebek İçin Buluşuyor
Bingöl, Efrayim Bebek İçin Buluşuyor
Büyük bir fedakârlık gösteren Bingöl kamuoyu, bu kez geniş kapsamlı organizasyonda buluşuyor. Siyasetten bürokrasiye, iş dünyasından sivil toplum örgütlerine, esnaflardan sivil vatandaşlara, herkesin bu gecede yer alması bekleniyor. Hedef, Efrayim bebeğin geleceğine umut olmak!
22.04.2026
12:35
Güveçli`de Öğrenci Güvenliği İçin Okul-Aile Buluşması
Güveçli'de Öğrenci Güvenliği İçin Okul-Aile Buluşması
Bingöl'de Güveçli İlkokulu ve Ortaokulu tarafından düzenlenen Aile Eğitimi Programı'nda veliler ve öğretmenler bir araya geldi. Programda öğrencilerin güvenliği, sağlıklı gelişimi ve okul-aile iş birliğinin güçlendirilmesi ele alındı.
22.04.2026
11:04
ÖTV`siz araç düzenlemesi Resmî Gazete`de
ÖTV'siz araç düzenlemesi Resmî Gazete'de
Engeli olan bireylerin Özel Tüketim Vergisi'nden muaf olarak araç alımına yönelik düzenleme Resmî Gazete'de yayımlandı. Yeni düzenleme, engelli bireylerin taşıt alımlarındaki istisna şartlarını ve kapsamını yeniden belirliyor.
22.04.2026
10:40
Jeotermalde Doğu Anadolu Vurgusu:
Jeotermalde Doğu Anadolu Vurgusu: 'Yatırımlar İçin Seferberlik İlan Edilmeli'
Jeotermal Enerji Derneği Başkanı Ali Kındap, Bingöl ve çevresinin de yer aldığı Doğu Anadolu'nun zengin jeotermal kaynaklara sahip olduğunu belirterek, yatırımların Ege Bölgesi'nden ülke geneline yayılması için seferberlik çağrısı yaptı.
22.04.2026
10:32
Hak Sahipleri;
Hak Sahipleri; 'Bu Bir Ayrıcalık Değil, Gecikmiş Hak'
Bingöl'ün Genç ilçesinde Şehit Ahmet Boz Caddesi'nde planlanan kentsel dönüşüm projesiyle ilgili 36 hak sahibi kamuoyuna açıklama yaptı. Yaklaşık 10 yıldır çözüm beklediklerini belirten hak sahipleri, 6 kat imar düzenlemesinin mağduriyeti gidermeye yönelik olduğunu vurguladı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın