KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
30 Haziran 2026 Salı
°C

Kınandı, telin edildi ve de ayıplandı

Sık sık kürsüye gelerek itirazlarda bulunan Kamer Genç, Meclis Genel Kurulu'nu gerdi. İlk uyarı TBMM Başkanvekili Pakdil'den geldi. Sonra Beşir Atalay'dan..

Kınandı, telin edildi ve de ayıplandı
07 MART 2008 CUMA 11:30
0
1096
0
AA aa
TBMM Başkanvekili Nevzat Pakdil, TBMM Genel Kurulu'nda sık sık kürsüye gelerek itirazlarda bulunan Tunceli Bağımsız Milletvekili Kamer Genç'i, "Meclis'i tek başınıza teslim almanıza izin verilmeyecektir" sözleriyle uyardı. İçişleri Bakanı Beşir Atalay ise, Genç'in sözlerine, "Kınıyorum, ayıplıyorum, telin ediyorum" karşılığını verdi.

TBMM Genel Kurulu, nüfusu 2 binin altına düşen belde belediyelerinin kapatılması, ilk kademe belediyelerinin bir kısmının mahalleye dönüştürülmesi ve 43 yeni ilçe kurulmasını öngören Büyükşehir Belediyesi Sınırları İçerisinde İlçe Kurulması ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Tasarısı'nın görüşmelerine devam ediyor. Tasarının görüşmelerinin üçüncü gününe de tartışmalar damga vuruyor. Görüşmeler sırasında sık sık kürsünün önüne gelerek itirazlarda bulunan Tunceli Bağımsız Milletvekili
Genç, oturumu yöneten TBMM Başkanvekili Pakdil tarafından uyarıldı.

Pakdil, "Bu Meclis, bir kişinin yüzünden çalışmasına halel getiremez. Yerinize oturunuz. Sizin tek başınıza Meclis'i teslim almaya niyetiniz varsa, buna kesinlikle müsaade edilmeyecektir" dedi.

Tasarıya geçici bir madde eklenmesi için önerge veren Genç, önerge lehine konuşma yapmak için kürsüye geldiğinde kullandığı ifadelerle de gerginliğe neden oldu. Türkiye'yi yönetenlerin birşeyler elde etmek için Amerikaya'ya yalvardığını iddia eden Genç, sağlıklı bir yönetim için birilerinin önce kendi milletine güvenmesi gerektiğini ifade etti.

Önergenin oylanmasından sonra söz alan İçişleri Bakanı Atalay, Genç'in sözlerini kınadığını ifade etti. Atalay, "Türkiye Cumhuriyeti'nin bir bakanı olarak bir başka ülkeye yalvarma gibi bir kelimeyi kullandığı için kınıyorum, ayıplıyorum, telin ediyorum. Türkiye Cumhuriyeti'nin hiçbir hükümeti bir başka devlete yalvarmaz. Tıynetinde böyle şeyler olanlar ancak bunu ifade eder" diye konuştu.

TBMM Başkanvekili Pakdil ise, Türkiye Cumhuriyeti'nin Başbakanı ile ilgili bu tip ifadelerin, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak kendisini rencide ettiğini, tüm insanları da rencide ettiğine inandığını söyledi. Pakdil, "Meclis kürsüsünden Başbakan'la ilgili böyle bir ifadeyi söyleyek uygun değil. Lütfen bu hususu tekerrür ettirmeyin" dedi.

İHA
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
30.06.2026
00:09
Berdibek`in ziyareti umutlandırdı, Özturan son noktayı koydu:
Berdibek'in ziyareti umutlandırdı, Özturan son noktayı koydu: 'Artık yokum'
AK Parti Bingöl Milletvekili Feyzi Berdibek'in, 12Bingölspor'un eski Kulüp Başkanı Mehmet Engin Özturan'ı yeniden göreve dönmesi için ziyaret etmesi, spor camiasında umut oluşturdu. Ancak Bingöl Online'a konuşan Özturan, dönüş ihtimalini kesin ifadelerle reddetti.
30.06.2026
00:08
Bingöl`de iki yılanın dişi mücadelesi kamerada
Bingöl'de iki yılanın dişi mücadelesi kamerada
Bingöl Fotoğraf ve Sinema Derneği Başkanı Kenan Nihat Elçi, halk arasında 'Çukurbaşlı kara yılanı' olarak bilinen iki erkek yılanın dişi için verdiği mücadeleyi görüntüledi. Elçi, mücadele sırasında her iki yılanın da boyun kısmında yaralanmalar oluştuğuna dikkat çekti ve vatandaşları uyardı!
30.06.2026
00:07
Bingöl`de uyuşturucu operasyonu: 1 kişi tutuklandı
Bingöl'de uyuşturucu operasyonu: 1 kişi tutuklandı
Bingöl'de narkotik ekiplerinin düzenlediği operasyonda 54 gramdan fazla esrar ile 9 kök kenevir ele geçirildi. Gözaltına alınan 2 şüpheliden biri tutuklanırken, diğeri adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
30.06.2026
00:05
Genç`te Etüt Merkezi ve Halk Kütüphanesi için ilk kazma vuruldu
Genç'te Etüt Merkezi ve Halk Kütüphanesi için ilk kazma vuruldu
Genç Belediyesi'nin ilçeye kazandıracağı Etüt Merkezi ve Halk Kütüphanesi Projesi'nde yapım çalışmaları başladı. Yaklaşık 400 öğrenci kapasiteli merkezin, 2026-2027 eğitim öğretim dönemine yetiştirilmesi hedefleniyor.
30.06.2026
00:04
Trafik sigortasında yeni dönem yarın başlıyor!
Trafik sigortasında yeni dönem yarın başlıyor!
Zorunlu trafik sigortasında hasar, onarım ve tazminat süreçlerini baştan sona değiştirecek yeni düzenleme 1 Temmuz itibarıyla yürürlüğe giriyor. Araç değer kaybı başvuruları otomatik yapılacak, orijinal parça kullanımına yeni kurallar getirilecek, ağır hasarlı araçlar ve kaza yerini terk eden sürücüler için daha sıkı uygulamalar devreye alınacak.
30.06.2026
00:02
Bingöl dahil 69 ilde uyuşturucu operasyonu
Bingöl dahil 69 ilde uyuşturucu operasyonu
İçişleri Bakanlığı koordinesinde Bingöl dahil 69 ilde düzenlenen uyuşturucu operasyonlarında 708 kilo uyuşturucu madde ile yaklaşık 3 milyon uyuşturucu hap ele geçirildi. Operasyonlarda 1.005 şüpheli yakalandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın