KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
09 Mayıs 2025 Cuma
°C

Kira gelirini gizleyen yandı

2010'da yıllık 2 bin 600 liradan fazla konut kira geliri elde edenler, 25 Mart akşamına kadar beyanname verecek. Kira gelirini gizleyen ceza alacak.

Kira gelirini gizleyen yandı
18 MART 2011 CUMA 08:19
0
2292
0
AA aa

Ev, dükkân, işyeri sahiplerinin 2010'da elde ettikleri kira geliri için en geç 25 Mart akşamına kadar vergi dairesine beyanname vermesi gerekiyor. 2 bin 600 liraya kadar olan kira gelirleri vergiden muaf olacak. Bu tutarı aşanlar ise beyanname verecek. İşyerlerinden de yıllık 22 bin lirayı aşan kira geliri olanlar beyanname verecek. Evini arkadaşına, akrabasına bedelsiz kullandıranların ise 'emsal kira bedeli' üzerinden beyanname vermesi gerekiyor.

Konu ile ilgili yazılı bir açıklama yapan Bingöl Defterdarı İhsan Mintaş, kira elde eden mükellefler için yıllık beyannamenin verilmesi, 1 Mart 2011 tarihinde başlanıldığını ve bu sürenin 25 Mart 2011 tarihinde sona ereceğini bildirdi.

Mintaş, yaptığı yazılı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “193 sayılı Gelir Vergisi Kanunun; 70.nci maddesinde Gayrimenkul Sermaye İradının tarifine yer verilmiş 21. maddesinin 1. fıkrasında ise “Binaların mesken olarak kiraya verilmesinden bir takvim yılı içinde elde edilen hâsılatın (01,01.2010 tarihinden geçerli olmak üzere) 2.600,00 TL'si Gelir Vergisinden müstesnadır. İstisna haddi üzerinden hâsılat elde edilip beyan edilmemesi veya eksik beyan edilmesi halinde, bu istisnadan yararlanılamaz.” hükmüne yer verilmiştir. Bilindiği üzere 2010 takvim yılı içerisinde Gayrimenkul Sermaye İradı (Kira Geliri) elde eden mükelleflerimiz için Yıllık Beyannamenin verilmesi 01 Mart 2011 tarihinde başlamış olup, bu süre 25 Mart 2011 tarihinde sona erecektir. Bu bağlamda istisna haddi (2.600,00 TL) üzerinde mesken kira gelirine sahip mükelleflerimizin mutlak surette gelirlerini beyan etmeleri gerekmektedir. Mükelleflerimiz istisna haddi üzerinde gelir elde edip beyan edilmemesi veya eksik beyanda bulunması durumunda bu istisnadan yararlanamayacak olup mükelleflerimizin vergi cezaları ile muhatap olmaması ve 2.600,00 TL tutarındaki istisna tutarını 2010 takvim yılı mesken kira gelirinden indirebilmesi için süresinde ve doğru beyanda bulunmaları gerekmektedir. Bingöl Defterdarlığı olarak, mükelleflerimizin beyanda bulunması hususunda her türlü yardımda bulunulacaktır. Bu kapsamda; mükelleflerimiz bizzat veya 213 29 97 nolu telefonla Defterdarlığımız Vergi Dairesi Müdürlüğüne başvurmaları halinde beyannamelerinin düzenlenmesi hususunda yardımcı olunacak olup ayrıça, 444 01 89 numaralı Vergi İletişim Merkezinden (VİMER) her türlü bilgiye ulaşabilir, Bakanlığımız Gelir İdaresi Başkanlığının internet sitesinde (www.gib.gov.tr) yayınlanan “Kira Geliri Elde Edenler İçin Düzenleme Rehberi”nden de istifade edebilirler.”

 

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
09.05.2025
15:06
AK Gençlik`ten 3. Geleneksel Liseler Arası Futbol Turnuvası
AK Gençlik'ten 3. Geleneksel Liseler Arası Futbol Turnuvası
AK Parti Bingöl Gençlik Kolları Başkanı Enes Aslan, gençlerin sosyal ve sportif faaliyetlerde daha aktif yer almasını önemsediklerini belirtti.
09.05.2025
14:51
B.Ü Kurumsal İletişimle etkinliğini arttıracak
B.Ü Kurumsal İletişimle etkinliğini arttıracak
Bingöl Üniversitesi'nde düzenlenen 'Kurumsal İletişim Sürecinde İletişim Temsilcilerinin Rolü' seminerde, kurumsal şablon ve formatların standart hale getirileceğini belirten Korkmazcan, atılacak yeni adımlarla hem kurum içi iletişimin güçlendirileceğini hem de kurumsal kimliğin kamuoyundaki etkisinin arttırılacağını vurguladı.
09.05.2025
13:42
Bingöl`de uyuşturucu operasyonu: 1 kişi tutuklandı
Bingöl'de uyuşturucu operasyonu: 1 kişi tutuklandı
Bingöl'de polis ekiplerince düzenlenen operasyonda, 57,29 gram kokain, 20,16 gram metamfetamin ve para ele geçirildi. Operasyonda gözaltına alınan 1 kişi tutuklandı.
08.05.2025
17:07
YKS-LGS`ye hazırlanan adaylara öneri!
YKS-LGS'ye hazırlanan adaylara öneri!
YKS ve LGS için geri sayım başladı. Yoğun hazırlık içindeki adaylara bu süreçteki stresle baş etmeye yönelik tavsiyelerde bulunan Öğrenci Koçu ve Eğitim Danışmanı Hamza Ayan, uygulanmasını tavsiye ettiği yöntemler sayesinde sürecin daha sakin ve kontrollü geçirilmesine yardımcı olacağını vurguladı.
08.05.2025
16:37
Bingöl`de okullar arası münazara yarışması
Bingöl'de okullar arası münazara yarışması
İl Finalinde toplam 8 öğrenci, temsil ettikleri eğitim bölgeleri adına bilgi ve hitabet yeteneklerini ortaya koydu.
08.05.2025
16:36
Bingöl`de 193 tüketici başvurusu karara bağlandı
Bingöl'de 193 tüketici başvurusu karara bağlandı
Bingöl'de nisan 2025'te Tüketici Hakem Heyeti'nce 193 başvuru karara bağladı. Vali Ahmet Hamdi Usta: 'Haksız fiyat artışları, fiyat etiketi, fiyat listeleri, raf- kasa fiyat farkları, aldatıcı, yanıltıcı indirimler ve tüketici mağduriyetlerine karşı her zaman yanınızdayız' dedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın