KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
16 Temmuz 2025 Çarşamba
°C

Kira yardımları başlıyor

Kültür Mahallesi’nde uygulanan Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında tapu devri işlemleri tamamlanan hak sahiplerine kira yardımı yapılacak. Barakazi: “Kira yardımlarında gecikme yaşansa da genel itibariyle bir mağduriyet söz konusu olmayacak”

Kira yardımları başlıyor
12 EYLÜL 2017 SALI 02:03
0
2046
0
AA aa

Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, Kültür Mahallesi'nde uygulanan ‘2. Etap Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi' kapsamında kira yardımlarına başlanılacağını bildirdi.

Tapu devri işlemleri tamamlanan hak sahiplerine ait evrakların Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na gönderilmeye başlandığını ifade eden Barakazi, “Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Mehmet Özhaseki ile de görüştük. Tapu işlemleri tamamlanan ve dosyaları bakanlığa iletilen hak sahiplerimizin kira yardımlarını düzenli bir şekilde yapacağız. Kira yardımlarında gecikme yaşansa da genel itibariyle bir mağduriyet söz konusu olmayacak” dedi.

TAPU DEVRİ ÇAĞRISI

Hak sahiplerine tapu devri çağrısı yapan Barakazi; “Henüz işlemlere yapamayan hak sahiplerimizin biran evvel işlemlerini yapması gerekiyor. Tapu devir işlemleri ne kadar çabuk tamamlanırsa, kira yardımları da kadar çabuk yapılır. İl Tapu Müdürlüğünde belediyemiz tarafından yetkilendirilen personelimiz müracaat esnasında hak sahiplerine gereken tüm kolaylığı sağlayacaktır” diye konuştu.

“BİNGÖL'ÜN ÇEHRESİ DEĞİŞECEK”

Proje ile Bingöl'deki depremin izlerini sileceklerini ifade eden Barakazi, projenin tamamlanmasıyla kentin çehresinin değişeceğini vurguladı.

Yıkımı gerçekleştirilen 793 yapının yerine bin 108 konut inşa edileceğini kaydeden Barakazi, şunları söyledi: “Konutların yapım aşamasına geçtiğimizde mümkün olduğunca hızlı bir şekilde projemizi tamamlayacağız. Mevcut halinde cami, ilkokul, sosyal donatı alanları ve yeterince ticari alanı bulunmayan bölgenin dönüştürülmesiyle hem depremin izleri silinecek hem de kentimizin imajı yenilenecek.”

Kentsel dönüşüm projelerini önemsediklerini vurgulayan Barakazi, “Birinci derece deprem bölgesinde bulunan ilimizde, ikinci etap kentsel dönüşüm projemizi uyguluyoruz. Bu projemizin tamamlanmasıyla kentimizin farklı alanlarında bulunan ve depremsellik açısından risk teşkil eden konutları da dönüştürmek için çalışmalar yürüteceğiz. Kentsel dönüşüm projeleriyle hem depreme dayanıklı konutlar inşa edeceğiz hem de çarpık kentleşmenin önüne geçerek daha düzenli bir yapılaşmaya yöneleceğiz” diye konuştu.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
16.07.2025
02:42
Bingöl`de taksi ücretlerine zam!
Bingöl'de taksi ücretlerine zam!
Bingöl'de taksiciler yeni zam tarifesini duyurdu. Bugün itibariyle geçerli olacak tarifeyle nereden nereye kaç liraya gidilecek? İşte yeni tarifenin detayları…
16.07.2025
02:41
Bingöl`de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri
Bingöl'de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Bingöl'de çeşitli programlar düzenlendi. 15 Temmuz demokrasi zaferinin 9'uncu yıl dönümünde şehitlikler ziyaret edilip dua edildi, akşam ise yürüyüş yapılıp demokrasi meydanında çeşitli etkinlikler icra edildi.
16.07.2025
02:38
Gazeteciler direnişin hafızasına tanıklık etti
Gazeteciler direnişin hafızasına tanıklık etti
Türkiye'nin 81 ilinden 81 gazeteci ile 41 ülkeden davet edilen 119 yabancı basın mensubu İletişim Başkanlığı organizasyonunda Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki 15 Temmuz Demokrasi Müzesi'ni ziyaret etti. Sergilenen materyaller aracılığıyla o gece yaşananları yeniden hissettiklerini belirten Hakim Bayraktar; 'Bu müze, milletimizin iradesine sahip çıktığı, destansı bir direnişin hafızasıdır' dedi.
16.07.2025
02:37
Bingöl`de batarya bomba gibi patladı! İşletmeci yaralandı
Bingöl'de batarya bomba gibi patladı! İşletmeci yaralandı
Bingöl'de arızalı telefon bataryası değiştirildiği esnada patlayarak alev aldı. Tamir yapan telefoncu yaralanırken o anlar kameralara yansıdı.
16.07.2025
02:35
Bingöl dahil 64 ilde FETÖ operasyonu! 306 şüpheli yakalandı
Bingöl dahil 64 ilde FETÖ operasyonu! 306 şüpheli yakalandı
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, son 2 günde Bingöl dahil 64 ilde FETÖ'ye yönelik düzenlenen operasyonlarda 306 şüphelinin yakalandığını açıkladı.
14.07.2025
22:25
Serdest Burkay, Vakıfbank`tan İstifa Etti
Serdest Burkay, Vakıfbank'tan İstifa Etti
VakıfBank'ta önemli görevlerde bulunan ve son olarak Ankara Ticari Müdürü olarak görev yapan Serdest (Sabır) Burkay, görevinden istifa etti.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın