KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
07 Ocak 2026 Çarşamba
°C

Kiracıların adres değişikliği çilesi

Adres değişikliğini bildirme zorunluluğu devamlı ev değiştirmek zorunda kalan kiracılar için adeta çileye dönüştü.

Kiracıların adres değişikliği çilesi
28 KASIM 2011 PAZARTESİ 01:37
0
2873
1
AA aa

 5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanununun ilgili maddesine göre, ikametgah adresini değiştirip adres değişikliğini 20 gün içerisinde bildirmeyenler para cezası ile cezalandırılıyor.

Söz konusu kanun maddesi, devamlı adres değiştirmek zorunda kalan kiracılar için çile ve içinden çıkılmaz bir sorun olmaya başladı. Birçok kiracı, ikametgah adresini değiştirdikten sonra gittiği yeni adresten çıkan kiracılar adres değişikliğini bildirmemesinden dolayı adres değişikliği işlemlerini gerçekleştiremiyorlar. Çünkü bu durumda oturdukları adresler, evrak üstünde dolu görünüyor. Bu adres değişikliği işlemini yapamayan kiracının boşalttığı adrese gelen diğer kiracı da evrak üzerinde yeni adresi dolu göründüğünden adres değişikliğini bildirme işlemini yapamıyor.

Bu iş böyle zincirleme devam edip gittiğinden içinden çıkılamaz bir hale geldi. Adres değişikliği bildirimini alan kamu kurumu da kiracılara yeni taşındıkları adresin evrak üzerinde dolu göründüğünü dolayısıyla adres değişikliği bildirimlerini değerlendirip işleme alamayacaklarını söylüyorlar.

Kiracıların bu sorununu halletmek için herhangi bir girişimde bulunmayan yetkililer yarın bir de bu kiracılara adres değişikliğini bildirmediniz diye ceza keserlerse alın size başlı başına trajik bir sorun.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
sair anşin (@Misafir_7263)
28 Kasım 2011 Pazartesi 20:12
bir günle ceza aldım gerçi ödemedim hala ama ninde sonunda karşıma çıkacak farkındayım :)
06.01.2026
16:44
'Deyirê Zazakî Avni Polat' her hafta TRT Kurdi ekranlarında
TRT Kurdi ekranlarında Zazaca kültür ve sanat dünyasına katkı sunmayı amaçlayan yeni program 'Deyirê Zazakî Avni Polat' yayına başladı. Program, her Çarşamba saat 22.00'de izleyicilerle buluşuyor.
06.01.2026
16:13
Zam Oranları Hayal Kırıklığı Yarattı
Zam Oranları Hayal Kırıklığı Yarattı
Şehit Gazi Sendikası Bingöl İl Başkanı Kebude: 'Açıklanan rakamlar hayatın gerçeğiyle örtüşmüyor'
06.01.2026
16:03
Meteoroloji`den Bingöl uyarısı! Kar geri geliyor
Meteoroloji'den Bingöl uyarısı! Kar geri geliyor
Cuma itibariyle kar etkisine gireceği belirtilen Bingöl için çığ uyarısı da yapıldı.
06.01.2026
15:34
15 yaş altına sosyal medya yasağı: Ay sonu Meclis`te
15 yaş altına sosyal medya yasağı: Ay sonu Meclis'te
Sosyal ağ sağlayıcılarına 15 yaşından küçük çocuklara hesap açmama yükümlülüğü getirilmesini ve etkili filtreleme sistemleri kurulmasını öngören yasal düzenleme taslağı, ay sonunda TBMM'nin ilgili komisyonuna sunulacak.
05.01.2026
17:05
AK Gençlik`ten Üniversite Öğrencilerine Çorba İkramı
AK Gençlik'ten Üniversite Öğrencilerine Çorba İkramı
AK Parti Bingöl İl Gençlik Kolları Başkanı Enes Aslan, bu çalışmanın üç yıldır düzenli olarak sürdürüldüğünü belirterek, final haftalarının öğrenciler açısından yoğun geçtiğini ve bu süreçte gençlerin yanında olmayı amaçladıklarını söyledi.
05.01.2026
16:40
Bingöl`de buz sarkıtlarına müdahale
Bingöl'de buz sarkıtlarına müdahale
Bingöl'de etkili olan kar yağışı ve don olaylarının ardından şehir merkezinde bina çatılarında oluşan buz sarkıtlarına, Bingöl Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekiplerince müdahale ediliyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın