KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
01 Temmuz 2026 Çarşamba
°C

Kiracıların adres değişikliği çilesi

Adres değişikliğini bildirme zorunluluğu devamlı ev değiştirmek zorunda kalan kiracılar için adeta çileye dönüştü.

Kiracıların adres değişikliği çilesi
28 KASIM 2011 PAZARTESİ 01:37
0
3170
1
AA aa

 5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanununun ilgili maddesine göre, ikametgah adresini değiştirip adres değişikliğini 20 gün içerisinde bildirmeyenler para cezası ile cezalandırılıyor.

Söz konusu kanun maddesi, devamlı adres değiştirmek zorunda kalan kiracılar için çile ve içinden çıkılmaz bir sorun olmaya başladı. Birçok kiracı, ikametgah adresini değiştirdikten sonra gittiği yeni adresten çıkan kiracılar adres değişikliğini bildirmemesinden dolayı adres değişikliği işlemlerini gerçekleştiremiyorlar. Çünkü bu durumda oturdukları adresler, evrak üstünde dolu görünüyor. Bu adres değişikliği işlemini yapamayan kiracının boşalttığı adrese gelen diğer kiracı da evrak üzerinde yeni adresi dolu göründüğünden adres değişikliğini bildirme işlemini yapamıyor.

Bu iş böyle zincirleme devam edip gittiğinden içinden çıkılamaz bir hale geldi. Adres değişikliği bildirimini alan kamu kurumu da kiracılara yeni taşındıkları adresin evrak üzerinde dolu göründüğünü dolayısıyla adres değişikliği bildirimlerini değerlendirip işleme alamayacaklarını söylüyorlar.

Kiracıların bu sorununu halletmek için herhangi bir girişimde bulunmayan yetkililer yarın bir de bu kiracılara adres değişikliğini bildirmediniz diye ceza keserlerse alın size başlı başına trajik bir sorun.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
sair anşin (@Misafir_7263)
28 Kasım 2011 Pazartesi 20:12
bir günle ceza aldım gerçi ödemedim hala ama ninde sonunda karşıma çıkacak farkındayım :)
01.07.2026
12:17
Bingöl`den TÜBİTAK`ta Türkiye birinciliği
Bingöl'den TÜBİTAK'ta Türkiye birinciliği
TÜBİTAK 2204-C Lise Öğrencileri Kutup Araştırmaları Proje Yarışması Türkiye Finali'nde Bingöl'den katılan proje Türkiye birincisi oldu. Yapay zekâ ve insansız hava araçlarını kutup araştırmalarıyla buluşturan proje, öğrencilerine Türk Antarktika Bilim Seferi'ne katılma yolunu da açabilir.
01.07.2026
08:54
Çifte vatandaşlar için muafiyet yolda!
Çifte vatandaşlar için muafiyet yolda!
Yurt dışında yaşayan milyonlarca Türk vatandaşını ilgilendiren yeni yasa hazırlığı sürüyor. Düzenlemeyle, yaşadıkları ülkede askerlik yapan çifte vatandaşların Türkiye'deki yükümlülüğü kalkacak ve emekli aylığı kesintileri son bulacak.
01.07.2026
08:25
Bayırlı`da sulama krizi!
Bayırlı'da sulama krizi! 'Temmuz geldi, kanallar hâlâ açılmadı'
Bölgede meyve ağaçları, bağlar ve sebze bahçelerinin sulama suyuna ihtiyaç duyduğu bu dönemde yaşanan aksaklığa dikkat çeken köylüler, sulama kanalını kapatan kaya parçalarının iş makinesiyle kısa sürede kaldırılabileceğini ifade ederek yetkililere çağrıda bulundu.
01.07.2026
08:23
ApiTURroute ekibinden Bingöl Üniversitesi Arıcılık Merkezi`ne ziyaret
ApiTURroute ekibinden Bingöl Üniversitesi Arıcılık Merkezi'ne ziyaret
Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aslı Özkırım öncülüğündeki ApiTURroute ekibi, Bingöl Üniversitesi Arıcılık Araştırma Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi'ni ziyaret etti. Ziyarette arıcılık ve apiturizmi alanında yürütülen çalışmalar ile olası iş birlikleri değerlendirildi.
01.07.2026
08:22
Bingöl`de aynı gün iki mevsim!
Bingöl'de aynı gün iki mevsim!
Bingöl'de objektiflere yansıyan ilginç görüntüler, kentin farklı rakımlarında aynı gün hem kışın hem de yazın yaşandığını ortaya koydu. Yüksek kesimlerde karla mücadele sürerken, daha alçak bölgelerde sıcaktan bunalan inekler su birikintisine girerek serinledi.
01.07.2026
08:20
Seyir halindeki tırın lastikleri alev aldı
Seyir halindeki tırın lastikleri alev aldı
Bingöl'ün Genç ilçesinde seyir halindeki tırın lastiklerinde çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürüldü.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın