KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
05 Ekim 2026 Pazartesi

Kiraları takip edecekler

Bürkek: “Bu komisyonla, öğrencilere evlerin ne kadara kiraya verildiğini tespit edip fahiş fiyatla kiraya verenleri Maliye'ye ihbar edeceğiz.”..

Kiraları takip edecekler
07 EKİM 2009 ÇARŞAMBA 08:32
0
2768
0
AA aa
Alperen Ocakları Bingöl İl Başkanı Mehmet Bürkek, öğrencilerin de yer aldığı bir komisyon kurduklarını, bu komisyon aracılığıyla öğrencilere verilen kiraların takibe alınacağını ve fahiş miktarda kira bedeli isteyenlerin Maliye'ye ihbar edileceğini bildirdi.

Bingöl Üniversitesi'nin yeni kurulan bir üniversite olduğuna dikkat çeken ve gelen öğrencilerin barınma konusunda ciddi sıkıntılar yaşadığını belirten Bürkek, Bingöl'ün de gerekli misafirperverliği gösteremediğini savundu.

Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun yeterli kapasitesinin bulunmamasından dolayı birçok öğrencinin ev kiralamak suretiyle barınma sorununu çözmeye çalıştığını aktaran Bürkek: “Maalesef bu durumu fırsat bilen bazı ev sahiplerinin yüksek miktarda kira bedelleri istedi iddialarıyla karşılaşıyoruz. Bunu, bazı öğrenci kardeşlerimizin dilinden de duyuyoruz. Üniversite öğrencilerini geçim kaynağı gören bu kişiler evlerini en fazla bir yıl kiraya verebilirler. Bu şartlar devam ederse birçok öğrenci okulu bırakıp gitmek zorunda kalacaktır. Önümüzdeki yıllarda da öğrenciler Bingöl Üniversitesini tercih ederken ev kiralarını duyduklarında bu kararlarını bir kez daha gözden geçirecek ve üniversitemizi tercih etmeyecektir. Her fırsatta devletin bir takım yatırımlar yapması talep eden insanlar iş kendilerine görev düştüğünde bu vurdumduymazlığı nasıl sergiler anlamakta güçlük çekiyoruz. Özellikle TOKİ konutlarında kiralık evi olan hemşerilerimize sesleniyoruz. Geçim zorluğu içerisinde TOKİ'ye yapacağınız geri ödemeler konusunda devlet kurumlarından yardım isterken aynı konutu 700–1000 TL'ye konutlarınızı kiraya verirseniz bu konuda kimseyi ikna edemezsiniz. Böyle fırsatçılık yapmak ve 300 liralık evi Bin liraya kiraya vermek Müslüman'a yakışmaz. Bunu ne dinimiz, ne örf ve adetlerimiz kabul eder!” dedi.

Öğrencilerin sıkıntılarına kulak veren Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gıyasettin Baydaş'a duyarlılığından ötürü teşekkür eden Bürkek, kurdukları bir komisyon hakkında da bilgi verdi.

Öğrencilerin de yer aldığı bir komisyon kurduklarını, bu komisyon aracılığıyla öğrencilere verilen kiraların takibe alınacağını kaydeden Bürkek, fahiş miktarda kira bedeli isteyenlerin Maliye'ye ihbar edileceğini vurguladı.

Bingol Kent HAber/Bingol MEdya

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
05.10.2026
00:25
Karlıova`da atlar yarıştı, Vali Çelik de piste çıktı
Karlıova'da atlar yarıştı, Vali Çelik de piste çıktı
Bingöl'ün Karlıova ilçesinde düzenlenen 4. Geleneksel Toklular At Yarışları, farklı illerden gelen 40 yarışmacının mücadelesine sahne oldu. Yarışların ardından Bingöl Valisi Cahit Çelik ata binerek yarış alanında tur atarken, etkinlik renkli görüntüler oluşturdu.
05.10.2026
00:23
Bingöllü öğrenciler TEKNOFEST`te Türkiye birincisi oldu
Bingöllü öğrenciler TEKNOFEST'te Türkiye birincisi oldu
TEKNOFEST Güneydoğu için Şanlıurfa'da bulunan Bingöllü öğrenciler, Yer Bilimleri alanında hazırladıkları projeyle Türkiye birinciliği elde etti. Hasan Fırat Kaçmaz ve Muhammed Server Bekil'in birincilik ödülü, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından takdim edildi.
05.10.2026
00:22
Hızar kazasında iki parmağını kaybetti! Aileden `13 saatlik bekleme` iddiası
Hızar kazasında iki parmağını kaybetti! Aileden '13 saatlik bekleme' iddiası
Bingöl'ün Genç ilçesinde odun keserken ayağını hızar testeresine kaptıran 39 yaşındaki Mustafa Pirinci'nin iki parmağı koptu. Ailesi, yaralının farklı sağlık kuruluşları arasındaki sevk sürecinde yaklaşık 13 saat ameliyat beklediğini ve bu nedenle parmaklarının kurtarılamadığını ileri sürdü.
05.10.2026
00:20
12 Bingölspor Adana`da son bölümde yıkıldı: 1-0
12 Bingölspor Adana'da son bölümde yıkıldı: 1-0
2. Lig Kırmızı Grup'ta mücadele eden 12 Bingölspor, Adana 01 FK deplasmanında uzun süre golsüz eşitliği korudu ancak maçın son bölümünde kalesinde gördüğü golle sahadan 1-0 mağlup ayrıldı. Yeşil beyazlı temsilcimiz, sezonun 5. haftasını puansız tamamladı.
05.10.2026
00:18
Ölen gencin ailesi:
Ölen gencin ailesi: 'İhmali olanlar hesap vermeli!'
Solhan'da okul pansiyonundaki yük asansöründe başının sıkışması sonucu yaşamını yitiren 15 yaşındaki Abdülkerim Demir'in ölümüyle ilgili gözler yürütülen adli ve idari soruşturmaya çevrildi. Aile, kazada ihmali bulunanların ortaya çıkarılmasını ve sorumluların hesap vermesini istiyor.
05.10.2026
00:17
Gözyaşları arasında hüzünlü veda!
Gözyaşları arasında hüzünlü veda!
Bingöl'ün Solhan ilçesinde okulun mutfağındaki yük asansöründe başının sıkışması sonucu ağır yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren 15 yaşındaki Abdulkerim Demir, gözyaşları arasında toprağa verildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın