KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
10 Ağustos 2025 Pazar
°C

Kirli tablo!

Bingöl Halk Sağlığı Müdürlüğü, merkez, ilçe ve üç beldeye ait su tahlil raporunu açıkladı. Veriler, korkunç gerçeği bir kez daha gün yüzüne çıkardı. Merkeze bağlı tüm köylerde içilen suların kirlilik oranı 62,5!

Kirli tablo!
18 ŞUBAT 2015 ÇARŞAMBA 04:15
0
2302
0
AA aa

 Bingöl Halk Sağlığı Müdürlüğü, kuruma ait internet sitesi üzerinden ‘2015 yılı ocak ayı su sanitasyonu durum tablosu' yayınladı.

Tabloda yer alan verilere göre, merkez için alınan 7 numunede, Mikrobiyolojik numune sonuçlarında kirlilik oranı yüzde sıfır, bakiye klor ölçüm sonuçlarında ise yeterlilik oranı yüzde 100 olarak kaydedildi.

Ilıcalar, Sancak ve Arakonak beldelerinde alınan 1'er numunelerde kirlilik oranı ve yeterlilik oranı yüzde sıfır, olarak belirtildi.

MERKEZE BAĞLI KÖYLERDE KİRLİLİK ORANI 62,2

Daha önce yerel ve ulusal basında defalarca gündeme getirilen merkez köylerinin kirli su sorunu, bir kez daha gün yüzüne çıktı.

Merkeze bağlı köylerden alınan 24 numunenin mikrobiyolojik numune sonuçlarına göre, uygun olmayan kaynak sayısı 15, kirlilik oranı 62,5 olarak kaydedildi. Kimyasal numune sonuçlarında ise 3 uygun olmayan kaynak tespit edildi. Bunların kirlilik oranı da 42,9; bakiye klor ölçüm sonuçlarında ise 34 kaynağın yetersiz olduğunu belirtildi.

ADAKLI VE YAYLADERE'DE İÇİLEN SULARIN YÜZDE 100 KİRLİ

Merkez köylerde olan sorun ilçe merkezi ve bağlı köylerde de tabloya yansıdı. Adaklı ve Yayladere ilçe merkezinde içilen suların yetersiz olduğu tespit edilirken, mevcut kaynakların kirlilik oranı ise yüzde 100 olarak ölçüldü. Alınan numunelerin, mikrobiyolojik numune sonuçlarına göre tamamı uygunsuz ve kirlilik oranı yüzde 100.

Adaklı'da Kimyasal numune sonuçlarında ise 3 uygun olmayan kaynağın tespit edildiği, kaynakların kirlilik oranının da 42,9 olarak kaydedilirken, bakiye klor ölçüm sonuçlarında ise 21 kaynaktan 7'sinin yetersiz olduğu belirtildi.

Yayladere'de ilçe merkezi ve bağlı köylerde kimyasal numune sonuçlarına göre, analiz edilen kaynaklar uygunsuz ve kirlilik oranı yüzde 100.

İLÇELERE BAĞLI KÖYLERİNDE DURUMU AYNI

Karlıova, Genç, Solhan ve Kiğı ilçe merkezlerinde içilen sularda kirlilik oranı görülmezken, ilçelere bağlı köylerdeki kaynaklardan alınan numunelerde kirlilik oranı, yüzde 16 ila 46 arasında değişiklik gösterdi.

Bingöl Halk Sağlığı Müdürlüğü, ‘İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkında Yönetmelik' hükümlerine göre, uygun çıkmayan sular için ilgili belediyelere, köy yerleşim yerlerinde tahlil sonuçları uygun çıkmayan sular için İl Özel İdare Genel Sekreterliğine gerekli uyarı yazıları yazıldığını belirtti.

Tedbirlerin ivedilikle alınması gerektiğine dikkat çeken müdürlük: “tüketime verilen içme ve kullanma sularının mutlak suretle 24 saat esasına göre devamlılık arz edecek şekilde klorlanarak dezenfeksiyon işlemine tabi tutulması istenmiştir. Tahlil sonuçları uygun çıkmayan köy suları için ilgili köy muhtarları resmi yazı ile bilgilendirilmişlerdir” ifadelerine yer verdi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
08.08.2025
19:06
Bingöl`de Çocuk Nörolojisi Polikliniği Açılıyor
Bingöl'de Çocuk Nörolojisi Polikliniği Açılıyor
Bingöl Devlet Hastanesi bünyesinde ilk kez açılacak olan Çocuk Nörolojisi Polikliniği, 11 Ağustos 2025 Pazartesi itibariyle hasta kabulüne başlayacak.
08.08.2025
18:43
Bingöl İŞKUR açıkladı! 500 kişi alınacak
Bingöl İŞKUR açıkladı! 500 kişi alınacak
Bingöl Valiliği ve 7 ilçe kaymakamlığı uhdesinde çalıştırılacak kişiler için başvurular 11-15 Ağustos 2025 tarihleri arasında İŞKUR İl Müdürlüğü, İŞKUR e-şube, e-Devlet ve ALO-170 iletişim hattı üzerinden alınacak. İşte başvuru detayları ve noter kurası tarihi ile çalışma süresine dair detaylar…
08.08.2025
18:25
Bingöl`de aranan 2 şüpheli yakalandı
Bingöl'de aranan 2 şüpheli yakalandı
Biri hırsızlıktan, diğeri aile kanununa muhalefetten aranıyordu. Bingöl'de Jandarma tarafından yakalanarak cezaevine teslim edildiler.
08.08.2025
18:04
Bingöl Kent Konseyi Kadın Meclisi`nden kadın cinayetlerine karşı haykırış
Bingöl Kent Konseyi Kadın Meclisi'nden kadın cinayetlerine karşı haykırış
Saliha Ozan cinayetine ilişkin açıklamada bulunan Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Nevin Evliyaoğlu; 'Kadının yaşam hakkı kutsaldır, dokunulmazdır ve asla pazarlık konusu yapılamaz! Kadınların güven içinde, özgürce, onuruyla yaşadığı bir Türkiye hayalimizden asla vazgeçmeyeceğiz! Bizler, her bir kadın için, her bir hayat için, her bir nefes için mücadele etmeye devam edeceğiz' dedi.
08.08.2025
17:33
Yeni stadyum sözleri havada kaldı! Tadilat da yetişmezse…
Yeni stadyum sözleri havada kaldı! Tadilat da yetişmezse…
Sözler verildi, kamuoyu heyecanlandı, stadyumun yeri için bile günlerce süren tartışmalar yaşandı ancak gelinen noktada Bakanlıktan da siyasilerden de ses yok! Yeni sezon öncesi TFF stadyum için şartlarını açıklayınca apar topar tadilata yönelinse de 1 ayda nasıl yetiştirileceği muamma!
07.08.2025
21:17
Bakan Ersoy, Bingöl Müzesi için tarih verdi! 2026 yatırım programına alındı
Bakan Ersoy, Bingöl Müzesi için tarih verdi! 2026 yatırım programına alındı
Bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere Bingöl'e gelen Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Bingöl Müzesinin 2026 yatırım programına alınacağını belirtirken, Devlet Tiyatroları Bingöl Sahnesi açılacağını, Adaklı Selçuklu Mezarlığının restore edileceğini, Hesarek ve Ilıcalar'da imar planı yapılacağını kaydetti.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın