KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
14 Şubat 2026 Cumartesi
°C

Kırmızıgül başkan, diyarbakır şampiyon(!)

TFF 1. Lig'de mücadele eden ve geçen sezondan bu yana yönetim sıkıntısı yaşayan Diyarbakırspor'a aralarında sanatçı Mahsun Kırmızıgül, işadamları ve eski başkan Adnan Öktüren'in de bulunduğu bir grup talip oldu.

Kırmızıgül başkan, diyarbakır şampiyon(!)
15 ARALIK 2007 CUMARTESİ 15:33
0
1396
0
AA aa
Oluşan yeni yönetim 28 Aralık'ta yapılacak kongreyle görevi kamu görevlilerinden oluşan eski yönetimden devralacak.

Diyarbakır Valisi Hüseyin Avni Mutlu'nun çabaları sonuç verdi. Uzun zamandan beri yönetim sıkıntısı yaşayan Diyarbakırspor güçlü bir yönetime nihayet kavuşuyor. Üzerinde mutabakat sağlanan yönetim, 28 Aralık'ta yapılacak kongrede Diyarbakırspor yönetimini devralacak. Yeni oluşumu doğrulayan Diyarbakır Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Diyarbakırspor yönetimi için bir kaç aydır liste oluşturma çabalarının olduğunu söyledi.

Mutlu, Diyarbakırspor'un ligde fevkalade memnuniyet verici bir konumda bulunduğunu, takımın bu başarısının herkesi mutlu ettiğini aktardı. Profesyonel bir takımı yönetmenin zorluklarının bulunduğunu anlatan Mutlu, zorluklar nedeniyle yaklaşık 2 yıldır takımdaki olumsuz gidişi durdurabilmek ve Diyarbakırspor'a sahip çıkmak adına kamu yöneticilerinden oluşturulan bir yönetimin kulübün başında bulunduğunu kaydetti.

YÖNETİMİN PROFESYONEL OLMASI GEREKİR

Yönetimin bugüne kadar pek çok zorlukları aşarak Diyarbakırspor'a sahip çıktığını ifade eden Mutlu, şöyle devam etti:

"Yönetimin profesyonel olması gerekiyor. Spor camiasını iyi takip etmesi lazım. Bu işi iyi bilen sivil yönetimlerin olması gerekiyor. Diyarbakırspor'un inişleri ve çıkışları var. Tesisleşsin, altyapıya yatırım yapılsın. Çok emin adımlarla zirveye doğru sağlıklı yürüsün. Bu bizim ümidimizdir. Mevcut kamu personeli ile oluşan yönetimin bu konulara fazla ağırlık vermesi mümkün olmadı. Sadece mevcut durumu, yeni bir aday çıkıncaya kadar sürdürmüştür. Mevcut yönetim, 28 Aralık'ta olağanüstü kongre kararı aldı. Bu kongre sonucunda ortaya çıkacak yeni yönetim, Diyabakırspor'un ihtiyacı olan tesisleşme ve altyapı çalışmasına çaba sarf edecektir. Hiç bir zaman tek bir kişiye, yönetime bel bağlamak doğru değildir. Birlik ve beraberliği sağlamak lazım. Yönetim oluşturulduktan sonra bütün taraftarların bunun arkasında kenetlenmesi ve sahip çıkması lazım. Diyarbakırspor yönetimi için bir kaç aydır Adnan Öktüren'in liste oluşturma çabaları vardır. 3 aya yakın bir süredir böyle bir tablo oluşturabilmek için çalışmalarını tamamladı."

Vali Hüseyin Avni Mutlu'nun çabaları sonucu oluşan yönetimde şu isimler yer alıyor:

Hasan Tanrıseven, Adnan Öktüren, Mahsun Kırmızıgül, Abdurrahim Albayrak, Murat Kıran, Barbaros Kıran, Mahmut Atay, Fuat Dengiz, Ömer Serdar Çimen, Hacı İhsan Aydın, Hayrettin Aslan. Eski Başkanlardan Servet Can ve Şiyar Mehmetoğlu ise, yönetimde resmen yer almayacak. Can ve Mehmetoğlu yönetime dışardan destek verecek.

(ZAMAN)
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
13.02.2026
19:21
Bingöl tek yürek olmaya hazırlanıyor! Dev ekran kurulacak
Bingöl tek yürek olmaya hazırlanıyor! Dev ekran kurulacak
Lider 12 Bingölspor'un şampiyonluk yolundaki kritik karşılaşması öncesi PFDK'nın verdiği 'seyircisiz maç' cezasına karşılık kent genelinde dayanışma çağrıları yapıldı. Belediye Başkanı Erdal Arıkan, maç saatinde stat önüne dev ekran kuracaklarını açıklarken, Bingöl halkı, tribünde olamasa da takımının yanında olacak.
13.02.2026
18:02
Vali Çelik Kiğı`da muhtarlarla bir araya geldi
Vali Çelik Kiğı'da muhtarlarla bir araya geldi
Bingöl Valisi Cahit Çelik Kiğı ilçesinde muhtarlarla bir araya gelerek taleplerini dinledi.
13.02.2026
13:42
Hesarek`te gerçeğini aratmayan tatbikat
Hesarek'te gerçeğini aratmayan tatbikat
Bingöl Hesarek Kayak Merkezi'nde yapılan çığ ve telesiyejde mahsur kalma tatbikatı, gerçeği aratmadı. Tatbikatı yöneten Vali Yardımcısı Şahin; 'Arkadaşlarımızın disiplin içerisinde hareket ettiği, verilen talimatlara titizlikle uyduğunu gözlemledik.'
12.02.2026
17:01
Suça Sürüklenen Çocuklara
Suça Sürüklenen Çocuklara 'Diversiyon' Modeli!
Adalet Bakanlığı, suça sürüklenen çocukların cezaevine girmeden topluma kazandırılmasını hedefleyen 'Diversiyon' modeli üzerinde çalışıyor. 16 ülkede uygulanan sistem, yargılama yerine eğitim ve denetimi esas alıyor. Ancak modelin Türkiye'de ne kadar başarılı olacağı tartışma konusu.
12.02.2026
16:45
Bingöl`den TÜBİTAK`ta Büyük Başarı
Bingöl'den TÜBİTAK'ta Büyük Başarı
57. TÜBİTAK 2204-A Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Malatya Bölge Finali'nde Bingöl rüzgârı esti. 20 projeyle yarışmaya katılan Bingöllü öğrenciler, farklı alanlarda birincilik ve üçüncülük dereceleri elde ederek önemli bir başarıya imza attı.
12.02.2026
16:09
Genç`te hasta kız çocuğunun talebi geri çevrilmedi
Genç'te hasta kız çocuğunun talebi geri çevrilmedi
Bingöl Umut Kervanı Derneği Genç İlçe Temsilciliği, kalp ve böbrek rahatsızlıklarıyla mücadele eden Yağmur Ok'un talebi üzerine, günlük yaşamını kolaylaştıracak özel bir koltuk desteği sağladı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın