KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
11 Temmuz 2025 Cuma
°C

'Kırmosuz' Bingölspor olur mu?

Küçük şehirlerin en büyük özelliğidir kalabalık çevreler. Aile, akraba, eş, dost, komşular derken kocaman bir kalabalığa sahip olabiliyor insanlar. Bir de bu küçük şehirlerin yarattığı efsaneler vardır.

`Kırmosuz` Bingölspor olur mu?
23 ARALIK 2019 PAZARTESİ 16:30
24
4648
6
AA aa

Küçük şehirlerin en büyük özelliğidir kalabalık çevreler. Aile, akraba, eş, dost, komşular derken kocaman bir kalabalığa sahip olabiliyor insanlar. Bir de bu küçük şehirlerin yarattığı efsaneler vardır. 9-10 yaşlarındaydım Ahmet abiyi (KIRMO) ilk gördüğümde. Kafasında yeşil beyaz bir şapka, iki dudağının arasında külü dökülmeden uzamış özgürlük talep eder gibi duran sigarasıyla, mabedinde yerini almıştı her zamanki heyecanla… Soyut bir varlığa karşı beslenmiş duyguların en somut ve saf örneğiydi Ahmet abi. Bingölspor Ahmet abi için bir yaşam biçimi, hayat felsefesiydi. Her yaş gurubundan arkadaşlara sahip, kalabalık bir çevresi olan fakat kendi dünyasında sessiz ve yapayalnız bir insandı Ahmet abi. Sayısız anılarımız birikmiştir efsanemizle, sayısız ve eşsiz. Benimle belki de yaptığı en uzun konuşmasıydı o unutamadığım hüzünlü an. Bir gazeteci kadın ile olan diyaloğundan bahsetmişti bana. Gazeteci kadın ona “KIRMO” diye hitap etmiş, o da bu diyaloğun sonunda adının Kırmo değil Ahmet olduğunu hatırlatmış kadına! Bir gazeteci kadının ona Kırmo diye hitap etmesi çok üzmüştü belki ama, o Bingöl'ün Kırmosu, canı ciğeriydi.

Düşünüyorum da ona olan sevgimizi her zaman gösterdiğimiz saygıyla ön planda tutmuşuz. Deplasman yolculuklarında ön koltukta yerini alan, saygın duruşundan taviz vermeyen tavırları da bunda büyük bir etkendi tabi ki. Farklı özellikleri vardı Ahmet abinin. İyi analiz yapar, kendince herkesi şaşırtacak yorumlar katardı. Tabi bu yorumlar genelde yazılı olurdu. Bingölsporun özellikle en kritik maçlarından önce takımın antrenmanlarını takip eder, maça kısa bir süre kala hazırladığı kadroyu paylaşırdı takımın hocasıyla. Ve ilginçtir ki bu kadrolar hiç şaşmadan hafta sonuna olduğu gibi yansırdı. Bana hiç kıyamazdı, kadroda yer vermediği zamanlarda “sen sakat sakat” derdi üzülmeyeyim diye.

Birde özdeyişleri vardı Ahmet abinin. Spor camiasında herkes bilir o meşhur sözünü; “Para geri Bingölspor ileri” diye. İşte bu değil midir gerçek sevginin tabiri? Sadece bir camiaya ait değildi Ahmet abi. Tüm kesimlerin ortak paydası, ortak bir kavramıydı. Belki de literatüre geçmemiş, toplumda karşılığı bulunamayan, tamamen duyguların yarattığı tarifsiz bir kavram…

Ahmet abiyi kaybettik. İnsanın ne dili varıyor ne kalemi böyle bir söyleme. Aslında Ahmet abiyi değil; çocukluğumuzu, anılarımızı, efsanemizi kaybettik biz.  Büyük bir kalabalığa sahip görüntüsü ile sessiz ve kimsesiz bir ölüm. Haberi ilk aldığımda büyük bir şok yaşadım, inanamadım. Farklı kişileri arayıp, “evet kriz geçirdi ama iyiye gidiyor” cümlesini duymak için çırpındım. Fakat her aradığımda aynı ölüm sessizliği vardı telefonun diğer ucunda… Her ölüm acıdır, her ölüm bir kayıptır, ama bazı ölümler vardır ki cenazeye sahip olan bir şehir, başsağlığı dilenen binlerce insan biriktirir. Evet Ahmet abinin cenazesi tamda beklediğim gibi gurur verici bir görüntü ile defnedilmiş. Her fikirden, her inançtan, her yaştan mahşeri bir kalabalık uğurlamış Ahmet abiyi son yolculuğuna. Biz ondan razıydık Allah'ta razı olur inşallah…

Son olarak, bundan bahsetmeden geçemeyeceğim. 2007 yılında Bingölsporun şampiyon olduğu kadroda yer almıştım. Şampiyonluk maçı öncesinde Bingöl'den taraftarlar akın akın Ankara'ya gelmek için yola çıkıyorlar, ilk defa Ahmet abiyi bir deplasman yolculuğunda Bingöl'de unutuyorlar. Takımın yemeğine katılan dönemin milletvekili bu durumu duyunca şöyle bir cümle kurmuştu. “Kırmosuz Bingölspor mu olur?” bu cümle o gün beynime kazınmıştı. Sahiden “KIRMOSUZ” Bingölspor olur mu?

Sait Aydemir

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_53768)
24 Aralık 2019 Salı 16:48
Allah rahmet eylesin ...
Misafir Kullanıcı (@Misafir_53752)
24 Aralık 2019 Salı 08:24
Allah rahmet eylesin.
(Kırmo bişşey olmaz)
Misafir Kullanıcı (@Misafir_53748)
24 Aralık 2019 Salı 07:46
Aynen öyle kırmosuz Bingöl spor olurmu mekanı cennet olsun
Misafir Kullanıcı (@Misafir_53747)
24 Aralık 2019 Salı 07:43
Kırmosuz BİNGÖLSPOR gerçekten zor, neşe kaynağı sevilen şahsiyetti. Mekanı cennet olsun
Misafir Kullanıcı (@Misafir_53738)
23 Aralık 2019 Pazartesi 23:44
Mekânın cennet olsun allah ailesine sabir veesin ve tüm bingölün başı sağ olsun
Misafir Kullanıcı (@Misafir_53728)
23 Aralık 2019 Pazartesi 21:55
Güzel paylaşım bawe allah rahmet etsin
11.07.2025
18:32
Bingöl`de aranan şahıs yakalandı, kırsalda uyuşturucu ele geçirildi
Bingöl'de aranan şahıs yakalandı, kırsalda uyuşturucu ele geçirildi
Bingöl Jandarma Komutanlığı ekiplerince yürütülen çalışmalarda 4 yıl 10 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahıs Garip Köyü'nde yakalandı. Sağgöze Köyü kırsalında ise 1.410 kök kenevir ve silah ele geçirildi, iki şahıstan biri yakalandı.
11.07.2025
18:30
DEM Parti Önergesine Yanıt İstedi
DEM Parti Önergesine Yanıt İstedi
DEM Parti gurubundan yapılan açıklamada: 'DEM Parti Belediye Meclis grubu olarak yaklaşık 4 ay önce verdiğimiz önergeye de hala cevap verilmemiştir ve Bingöl Belediyesi yaptığı torpillerle Bingöl gençlerinin vicdanının altında kalmıştır' denildi.
11.07.2025
17:59
LGS`de 500 tam puanla Türkiye birincisi oldu
LGS'de 500 tam puanla Türkiye birincisi oldu
Bingöl merkez TOBB Cevdet YILMAZ Ortaokulu öğrencisi Ahmet Kerem Katar, 2025 Lise Giriş Sınavı'nda (LGS) 500 tam puan alarak Türkiye birincisi oldu! Sonucu 'Bingöl'ümüzü gururlandıran büyük başarı!' notuyla paylaşan Bingöl Valisi Dr. Ahmet Hamdi Usta; 'Yolun açık, başarıların daim olsun Ahmet Kerem!'
11.07.2025
17:29
Kuyuldar`dan çağrı!
Kuyuldar'dan çağrı! 'Herkesin fikrine, katkısına ihtiyacımız var'
Bingöl'ün acil çözülmesi gereken sorunlarını 'işgal, su, trafik ve deprem' başlıklarıyla sıralayan ve çözüm için kamu, sivil toplum ve halkın katılımı çağrısında bulunan Bingöl Kent Konseyi Başkanı Yunus Kuyuldar: 'Bu şehirde yaşayan herkesin fikrine, katkısına, deneyimine ihtiyacımız var. Bingöl'ü hep birlikte daha yaşanabilir bir şehir haline getirmek istiyoruz' dedi.
11.07.2025
16:42
Budan Vakfı Bingöl`de 12 derslikli okul yapacak
Budan Vakfı Bingöl'de 12 derslikli okul yapacak
Protokol imza töreninde konuşan Bingöl Valisi Dr. Ahmet Hamdi Usta: 'Ahmet Bey okulun iç donanımını da tamamlayacak. Okulu araç gereçler, sıralar, akıllı tahtalarla donatacak ve devamında da okulun her tür ihtiyacı ile ilgili sürekli bizimle irtibat halinde olacak' dedi.
11.07.2025
15:45
Haftalık izinlerde yeni dönem
Haftalık izinlerde yeni dönem
İş Kanunu'na göre işçi tatil öncesi 6 gün çalışmalı ve haftanın 7. gününde 24 saat kesintisiz izin yapmalı. TBMM'de çarşamba gecesi kabul edilen kanunla turizm sektörü hafta tatili uygulamasında genel kuralın dışına çıkartıldı. Buna göre, turizm sektörü çalışanları işçiler 10 güne kadar çalıştırıldıktan sonra 11'inci gün hafta tatili yapabilecekler.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın