KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
25 Ağustos 2026 Salı
°C

Kırtasiye yardımı faaliyetlerine başlandı

Bingöl Umut Kervanı Derneği 2023-2024 Eğitim Öğretim sezonu için muhtaç aileler yararına kırtasiye yardımlarına başladı.

Kırtasiye yardımı faaliyetlerine başlandı
31 AĞUSTOS 2023 PERŞEMBE 10:03
6
1291
4
AA aa

Bingöl Umut Kervanı Derneği 2023-2024 Eğitim Öğretim sezonu için muhtaç aileler yararına kırtasiye yardımlarına başladığını belirterek hayırseverlere destek çağrısında bulundu.

Bingöl Umut Kervanı Derneği Başkan Yardımcısı Refik Gönül, geçen yıla oranla kırtasiye ürünlerinin pahalılığına dikkat çekerek muhtaç ailelere yönelik yardımların önemli olduğuna dikkat çekerek yardımseverlere çağrıda bulundu.

“Tespitini yaptığımız çocuklara kırtasiye malzemelerini ulaştırmaya başladık”

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Bingöl Umut Kervanı Derneği Başkan Yardımcısı Refik Gönül, “Bingöl Umut Kervanı İnsani yardım Derneği olarak 2023-2024 Eğitim Öğretim sezonunda okulların açılmaya başlaması ile beraber bizlerde Umut Kervanı olarak bağış çağrılarımızı kıymetli halkımıza duyurduk. Bu çağrılar neticesinde kırtasiye malzemelerimizi hazırlayıp paketledik ve tespit ettiğimiz ailelerin çocuklarına ulaştırıyoruz. Yardımlarımız devam ediyor.” dedi.

“Tespit ettiğimiz aileler gittikçe çoğalmakta”

Kırtasiye yardımlarını ulaştırmaya başladıklarını ifade eden Gönül, “Elimizden geldikçe muhtaç, yetim ve fakir ailelerimize bu yardımlarımızı ulaştırıyoruz, ulaştırmaya da devam edeceğiz. Bizler öncesinden de ayni ve nakdi yardımlarımızı ulaştırmaya devam ediyorduk. Bu doğrultuda tespit ettiğimiz aileler gittikçe çoğalmakta fakat aldığımız bağışlar sınırlı olmakla beraber çağrımızı yineliyoruz. Kırtasiye paketi ücreti 500 lira olup biraz daha fazla aileye ulaşma adına siz hayırseverlerden bağışlarınızı bekliyoruz. İnşaallah bizler de elimizden geldikçe gelen bağışları muhtaçlara ulaştırmaya gayret edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Hedeflerinde şuan itibariyle 400 öğrenci olduğunu söyleyen Gönül, bu rakamın yarısına ulaştıklarını belirterek hayırseverlere bağış çağrısında bulunup 400 öğrencinin tamamına ulaşmak istediklerini dile getirdi.

Kırtasiye malzemelerinden oluşan paket hakkında bilgilendirmelerde bulunan Gönül, İlkokuldan lise de dâhil olmak üzere orta öğretim ve lise okuyan öğrencilere yönelik gerekli kırtasiye malzemelerinin mevcut olduğunu söyledi.

“Kırtasiye maliyetleri arttı hayırseverlerden destek bekliyoruz”

Gönül, kırtasiye malzemelerinin maliyetinin yüksek olduğuna dikkat çekerek, “Bu yıl kırtasiye ürünlerine baktığımızda geçen yıla oranla fiyat konusunda arada büyük bir fark var. Örneğin geçen bir kalemin fiyatı 50-60 kuruştu. Ancak bu yıl bir kalem fiyatının en az 6 lira olmuş. Dolayısıyla bu maliyeti gittikçe arttırıyor. Bundan dolayı siz hayırseverden destek ve yardım bekliyoruz.” dedi.

Gönül, sözlerine şöyle devam etti: “Derneğimize gelen ailelerimize kırtasiye yardımı yaparken bu ailelerimiz çocuklarıyla beraber derneğimize misafir oluyorlar. Bir evde kaç çocuk varsa hepsine yardımcı oluyoruz. Gelen çocuklara baktığımızda yüzlerindeki tebessümü görmeye değer bir durum söz konusu. Bizler de onların mutluluklarına ve sevinçlerine ortak oluyoruz. Elimizden geldikçe bu çocukları sevindirmeye gayret ediyoruz. Sürekli yardım faaliyetleri içerisindeyiz. Ayni ve nakdi yardımlarımızı sürdürmekteyiz.”

“Çocuklara yönelik yardımlar çok farklı bir duygu”

Gönül, kırtasiye yardımlarının diğer yardım faaliyetlerinde daha farklı olduğunu söyleyerek, “Diğer yardım faaliyetlerinde ailelerin sevinçlerini görüyoruz fakat çocuklara yönelik yardımlarda onların mutluluk ve sevinçleri biraz daha farkı oluyor.” şeklinde konuştu.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_103597)
01 Eylül 2023 Cuma 06:01
KALP BİR DENİZ DİL İSE BİR KIYI... KALPTE NE VARSA DİLEDE ODA VURUR
Misafir Kullanıcı (@Misafir_103574)
31 Ağustos 2023 Perşembe 12:46
Gözü başkasının vereceği otta olanın ineği süt vermez…
Misafir Kullanıcı (@Misafir_103572)
31 Ağustos 2023 Perşembe 12:16
Yoksulluğu ortadan kaldırmak için çalışın ; örtmek için değil.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_103571)
31 Ağustos 2023 Perşembe 11:04
Öğrencilere yardım etmek istiyorsanız, onlardan uzak durun; her iki kalem silgi dağıtan önünde durup resim çektirerek reklam yapıyor…
Bu durum ilim eğitimine darbe vuruyor; lütfen bunları okullara, sınıflara sokmayın…
Her ailenin düzenli giderleri arasında eğitim harcamaları da olmalı,
İnanın aylık, telefon fatura ödemeleriniz kadar, kendi çocuklarınıza eğitim harcaması yapmanız yetiyor…
Çevrenize bi bakın babası dilenci olanın kendisi de dilenci…
Artık, bu muhtaçlık kültüründen vazgeçseniz,
Sadece önceliklerin değişmesi yetiyor…
Gözü ba
25.08.2026
03:06
Baraç`tan AK Parti milletvekillerine eleştiri:
Baraç'tan AK Parti milletvekillerine eleştiri: 'Bingöl sorunlarıyla baş başa'
DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Nihat Baraç, AK Parti milletvekillerini kentin sorunlarına yeterince odaklanmamakla eleştirdi. Baraç, seçim vaatlerinin yanı sıra bazı ticari faaliyet ve iş çevreleriyle ilişkilere yönelik iddiaların da kamuoyunda sorgulandığını söyledi.
25.08.2026
03:05
Alpay`dan okul alışverişinde
Alpay'dan okul alışverişinde 'yerel esnaf' çağrısı
Bingöl Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Zülküf Alpay, yeni eğitim-öğretim yılı öncesinde velilere çağrıda bulunarak, okul alışverişlerinde yerel esnafın tercih edilmesini istedi. Alpay, 'Alışverişimizi yerel esnafımızdan yapalım, Bingöl kazansın' dedi.
25.08.2026
03:03
Sütaş, Bingöl`de bin istihdam sınırını aştı
Sütaş, Bingöl'de bin istihdam sınırını aştı
Sütaş'ın Bingöl Entegre Tesisleri'nde doğrudan çalışan sayısı 1.006'ya ulaştı. Çalışanların yüzde 94'ünün Bingöl ve çevre illerden olduğu belirtilirken, yatırımın bugüne kadar kentte oluşturduğu toplam değer 202,5 milyon dolara ulaştı.
25.08.2026
03:01
Bingöl balına ilk destek belediye, AVM ve radyolardan
Bingöl balına ilk destek belediye, AVM ve radyolardan
Bingöl Bal Üreticileri Birliği'nin kentin önemli değerlerinden Bingöl balının tanıtımı için yaptığı destek çağrısına ilk yanıt Bingöl Belediyesi, Miliamall ve Piesta AVM ile yerel radyolardan geldi. Tanıtım çalışmaları dijital ekranlar ve radyo yayınları üzerinden yürütülecek.
25.08.2026
03:00
FAST`ta limit yükseliyor
FAST'ta limit yükseliyor
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, FAST sistemindeki işlem limitlerini 26 Ağustos itibarıyla artırıyor. Para transferleri ve 'Ödeme İste' işlemlerinde limit 300 bin TL'ye çıkarken, FAST-TR Karekod ile iş yeri ödemelerinde de üst limit 300 bin TL olacak.
25.08.2026
02:59
MEB`den 81 ile
MEB'den 81 ile 'Milli Dayanışma' genelgesi
Millî Eğitim Bakanlığı, 2026-2027 eğitim öğretim yılı öncesinde 81 ile genelge gönderdi. Genelge kapsamında okullarda milli birlik, beraberlik, anayasal vatandaşlık ve 'kardeşlik hukuku' temalı etkinlikler düzenlenecek. Çalışmalar eğitim yılının ilk haftasıyla sınırlı kalmayacak, yıl boyunca sürdürülecek.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın