KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
28 Temmuz 2026 Salı
°C

Kırtay öfke kustu!

Yedisu Belediye Başkanı Cemal Kırtay, ayı vahşeti nedeniyle Yedisu halkını zan altında bırakanlara sert çıktı. Kırtay; “Bunu yapanların hem Allah hem de devlet tarafından cezalandırılmasını diliyorum” dedi.

Kırtay öfke kustu!
30 AĞUSTOS 2007 PERŞEMBE 09:44
0
1383
0
AA aa
Bingöl'ün Yedisu İlçesi'nde 23 Ağustos 2007 tarihinde serinlemek için Peri Suyu'na giren ve kimliği belirlenen kişiler tarafından taş ve sopalarla gerçekleştirilen ‘ayı öldürme' olayının Yedisu halkı tarafından yapılmadığını belirten Kırtay, olayın faillerini şiddetle kınadıklarını belirtti.
200 yıllık geçmişi bulunan Yedisu İlçesi'nde doğal güzellikler sebebiyle her türlü hayvan türünün bulunduğunu aktaran Kırtay, İl Çevre ve Orman Müdürlüğü izni dahilinde turistler tarafından av yapıldığını ifade etti.

Bugüne kadar değil ayıya işkence yapılması, ilçe merkezinde insanlara zarar veren kuduz hayvanlara dahi dokunulmadığını vurgulayan Kırtay, ‘ayı vahşeti'nin, ayıyı daha önce silahla yaralayan ve yaralı ayıyı Peri Suyu'ndan çıkarmak amacıyla taşlayan kişileri tarafından gerçekleştirildiğinin altını çizdi.
Bu kişilerin, halen peri Suyu kenarında faaliyet gösteren ‘Şapkar Yol Şantiyesi'nde çalışan işçileri olduğuna dikkat çeken Kırtay; “Bu işçilerin tamamı değişik il ve ilçe nüfusuna kayıtlı olup Yedisu İlçesi ile hiçbir alakası olmayan kişilerdir. Olayın Yedisu İlçesi halkına mal edilmesi son derece yanlış ve üzüntü vericidir. Güvenlik güçlerimizce olaya el konularak bu üzücü olaya sebebiyet veren kişiler yakalanarak adli makamlara intikal ettirilmiştir” dedi.
Yedisu İlçesinde huzur ve asayiş ortamının sağlandığını ifade eden Kırtay, yabani hayvanların dahi serinlemek amacıyla Peri Çayı'na kadar yaklaştığını dile getirdi.

Bu huzur ve güven ortamını bozmak isteyen bazı şer odaklarının, olayı abartarak konuyu saptırmaya çalıştıklarını savunan Kırtay; “Kesinlikle bu olayı yapan Yedisu halkı değildir. Yedisu halkı bu olaydan üzüntü duymaktadır. Bu olayı yapan ve Yedisu İlçesinde meydana getirmesini sağlayan kişiler devletimiz tarafından tespit edilmiştir. Bu nedenledir ki, böyle bir vahşetin oluşmasını kesinlikle tasvip etmediğimiz gibi tüm Yedisu halkı adına milletimizden özür diliyorum. Bu olaya sebebiyet vererek halkımızı üzen kişilerin hem Allah tarafından hem de devlet tarafından cezalandırılmasını diliyorum” diye konuştu.




BingolOnline / Bingöl Kent Haber

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
27.07.2026
22:56
Murat Nehri`nde Büyük Dönüşüm Başlıyor
Murat Nehri'nde Büyük Dönüşüm Başlıyor
Genç Belediyesi, Millet Bahçesi ile Genç Köprüsü arasını kapsayan sahil düzenleme projesinin ilk etabını hayata geçiriyor. Parklar, yürüyüş yolları ve seyir teraslarıyla Murat Nehri kıyısı ilçenin yeni cazibe merkezlerinden biri olacak.
27.07.2026
22:55
Hülakü:
Hülakü: 'Barışı Müzakere ve Mücadeleyle İnşa Edeceğiz'
Genç'te vatandaşlar ve esnafla bir araya gelip talep ve beklentileri dinleyen DEM Parti Bingöl Milletvekili Ömer Faruk Hülakü, yürütülen sürece ilişkin değerlendirmelerde bulunarak kalıcı barışın diyalog, müzakere ve demokratik siyaset zemininde inşa edilebileceğini söyledi.
27.07.2026
22:54
Bingöl Masa Tenisinde Tarih Yazdı: İlk Kez 3. Lig`de!
Bingöl Masa Tenisinde Tarih Yazdı: İlk Kez 3. Lig'de!
Yükselen Gençlik Spor Kulübü Kadın Masa Tenisi Takımı, Trabzon'da düzenlenen Terfi Ligi müsabakalarında gösterdiği başarıyla Bingöl spor tarihinde bir ilke imza atarak Türkiye Masa Tenisi 3. Ligi'ne yükseldi. Tamamı Bingöl'de yetişen genç sporculardan oluşan takım, profesyonel liglerde mücadele etme hakkı kazandı.
27.07.2026
22:53
Uzmanından uyarı! Erken Tanı Hayat Kurtarıyor
Uzmanından uyarı! Erken Tanı Hayat Kurtarıyor
Kadınlarda en sık görülen kanser türlerinden biri olan meme kanserinde erken teşhisin tedavi başarısını önemli ölçüde artırdığına dikkat çeken Bingöl Devlet Hastanesi Radyoloji Uzmanı Uzm. Dr. Yusuf Dener, özellikle 40 yaşından itibaren düzenli mamografi taramasının ihmal edilmemesi gerektiğini vurguladı.
27.07.2026
18:10
Zilan Tepesi`nde Gün Doğumu Coşkusu
Zilan Tepesi'nde Gün Doğumu Coşkusu
Doğaseverler, Terörsüz Türkiye süreciyle yeniden canlanan yaylalarda buluştu. TAVZ-DER tarafından düzenlenen organizasyon kapsamında Zilan Tepesi'nde kamp kuran katılımcılar, gece yürüyüşünün ardından güneşin doğuşunu zirveden izledi.
27.07.2026
14:21
Hatısaru;
Hatısaru; 'Verimli Tarım Arazileri Korunmalı'
Yeniden Refah Partisi Bingöl İl Başkanı Cihat Hatısaru, Solhan'ın Yenibaşak Köyü Barbara Mezrası'nda planlanan Güneş Enerjisi Santrali (GES) projesine ilişkin vatandaşların endişelerini yerinde dinlediklerini belirterek, verimli tarım arazilerinin enerji yatırımlarına açılmaması gerektiğini söyledi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın