KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
16 Mayıs 2025 Cuma
°C

Kısa Film Festivali başladı

Anadolu Kültür ve Sanat Meclisi Derneği tarafından bu yıl 4'üncüsü düzenlenen 'Bingöl Uluslararası Kısa Film Festivali' başladı.

Kısa Film Festivali başladı
02 ARALIK 2022 CUMA 16:55
5
1212
0
AA aa

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Bingöl Valiliği, Bingöl Belediyesi ve Bingöl Üniversitesinin desteğiyle gerçekleştirilen 'Bingöl Uluslararası Kısa Film Festivali' başladı. Festivalin açılışında oyuncu Altan Erkekli ve Veysel Diker'in 'Şifa Niyetine' adlı tiyatro oyunu Genç ilçesinde izleyiciyle buluştu. Şehit Hakan Akdere Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen oyunda Altan Erkekli hayatı ile ilgili önemli kesitleri aktarırken Veysel Diker de Anadolu türkülerini seyirciye sundu. Film gösterimleri, söyleşi ve atölyelerle devam edecek festival, ödül töreninin ardından Dengbej Bingöl Özel Programı ile sona erecek. Bu yıl 7 ülkeden 273 film başvurusunun yapıldığı festivalde, finale kalan 24 eser ödül için yarışacak. Başkanlığını Baran Mayda, yönetmenliğini Süleyman Civliz'in yaptığı festivalde, film gösterimlerinin yanı sıra sinema dünyasından alanında uzman isimler de sinemaseverlerle bir araya gelecek. Yönetmen Nazif Tunç'un başkan olduğu jüride ise TRT Sinema Müdürü Faruk Güven, yönetmen Ensar Altay, görüntü yönetmeni Kürşat Üresin, yönetmen Aydın Orak ve gazeteci Sevda Dursun yer alıyor.

Birinciye 10 bin, ikinciye 5 bin, üçüncüye ise 3 bin 500 lira ödül verilecek festival ödül töreni ve kapanış programı, 3 Aralık'ta Bingöl Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Konferans Salonu'nda gerçekleştirilecek.

Programın açılış töreninde konuşan Bingöl Valisi Kadir Ekinci, “Medeniyetimizin barış ve bilgelik diliyle kurulmuş ve mesajını bu coğrafyanın suyundan, çiçeğinden, müziğinden, efsanelerinden, kalbe dokunan hikâyelerinden almış, dostluğa ve kardeşliğe çağıran nice festivalde buluşmak dileğiyle; 4. Bingöl Uluslararası Kısa Film Festivali'nin ilimize ve ülkemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

Festivalin Başkanlığını yapan Baran Mayda, “4. düzenlenen festivalin başkanlığını yapmaktayım. Bu yıl ki festivalimiz Genç ilçemiz, Bingöl merkez ve Solhan ilçelerimiz olmak üzere 3 ayrı noktada yapılacak. Festivalimizin açılışını bugün itibariyle Genç ilçemizde finale kalan filmler ile açtık. Tam 273 film katıldı ve 7 farklı ülkelerden filmler geldi buda bizim için çok önemli bir rakam” diye konuştu.

Festivalin açılış törenine ev sahipliği yaptıkları için mutlu olduklarını ifade Genç Kaymakamı Yusuf Kaptanoğlu, “4. Uluslararası Bingöl Kısa Film Festivali'nin açılış programını ilçemizde gerçekleştirdik. Bundan dolayı çok mutluyuz. Sanatın ve özellikle sinemanın etkisini göstermek, sinemayı yeni nesillerle buluşturmak çok önemli. Dünyadaki düşünce ve bakış açısını kısa film festivali sayesinde gençlerimize ulaştırma fırsatı bulduk. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
15.05.2025
17:39
Bingöl`de yabancı uyruklu hırsız deport edildi
Bingöl'de yabancı uyruklu hırsız deport edildi
Bingöl'de bir bank üzerinde unutulan telefonu çalan yabancı uyruklu şahıs, polis tarafından tespit edilerek yakalandı. Vatandaşın zararı karşılatılırken, şahıs, İl Göç Müdürlüğü tarafından alınan karar ile ülkeden deport edildi.
15.05.2025
16:37
Bingöl Engelliler Platformu Kuruldu
Bingöl Engelliler Platformu Kuruldu
Bingöl'de farklı kategorilerde çalışma sürdüren engelli dernekleri bir araya gelerek platform oluşturdu. Platform başkanlığına Bingöl Engelliler Spor Kulübü Başkanı Mücahid Korkutata getirildi.
15.05.2025
14:25
Liselere yeni ders geldi: Not verilmeyecek…
Liselere yeni ders geldi: Not verilmeyecek…
Millî Eğitim Bakanlığı 12 yıllık zorunlu eğitim tartışmaları sürerken liselerle ilgili dikkat çeken bir karara daha imza attı. Lise son sınıf öğrencilerinin akademik başarısını artırmak ve üniversiteye hazırlık sürecini desteklemek için müfredata yeni bir ders daha ekliyor. İşte liselerdeki yeni ders ile ilgili detaylar…
15.05.2025
14:17
Memura Haciz Şoku! Ödemeyen yandı!
Memura Haciz Şoku! Ödemeyen yandı!
Memurlara 2012 yılından beri yapılan 'giyim yardımı'nın Sayıştay'a takıldığı öğrenildi. Sayıştay'ın 2021 yılında ödenen giyim paralarını faiziyle geri istediği, ödemeyene haciz gönderileceği aktarıldı. İlk uygulamanın ise DSİ çalışanlarına yönelik olduğu belirtildi.
15.05.2025
13:56
HüDAPAR, kanun teklifi için toplumsal destek turuna çıktı!
HüDAPAR, kanun teklifi için toplumsal destek turuna çıktı!
Hür Dava Partisi (HÜDAPAR) Bingöl İl Başkanı ve beraberindeki heyet, Meclis'e sunulan 'Ailenin Korunması, Sapkınlığın Suç Sayılmasına Dair Kanun Teklifi'ne yönelik toplumsal desteğin sağlanması kapsamında sivil toplum örgütlerini ziyaret edip destek istediler.
15.05.2025
13:33
Bingöl Umut Kervanı`nda Deprem Semineri
Bingöl Umut Kervanı'nda Deprem Semineri
Umut Kervanı Vakfı Genel Başkan Yardımcısı ve Afet Yönetimi Başkanı Cafer Ökmen, Bingöl Umut Kervanı Arama ve Kurtarma Birimine deprem semineri verdi. Afet anı ve sonrasında yapılacaklarla ilgili bilgi veren Ökmen, yürütülecek hazırlıklar için de bilgiler paylaştı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın