KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
15 Eylül 2025 Pazartesi
°C

Kişi: korucuların olayla ilgisi yok

Alperenler ile BDP’liler arasında çıkan olayların yankısı sürüyor. Taraflar birbirleri hakkında suç duyurusunda bulunurken, önceki gün BDP tarafından yapılan basın açıklaması korucuların tepkisini çekti. Kişin, korucuların olayla ilgisinin olmadığını söyledi.

Kişi: korucuların olayla ilgisi yok
18 HAZİRAN 2014 ÇARŞAMBA 01:02
0
3000
1
AA aa

Bingöl Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Federasyonu Başkanı Salih Kişin, geçtiğimiz Cuma günü Alperen Ocakları üyeleri ile BDP'liler arasında yaşanan gerginliğe ilişkin yazılı basın açıklaması yaptı.

Olay sonrası her iki tarafın kendilerini savunacak açıklamalarda bulunduğunu ifade eden Kişin: “Konu yargıya intikal ettirilmiştir. BDP Bingöl İl Başkanı Halis Yurtsever, ‘Tüm uyarılarımıza rağmen faşist grubun konvoyu il binamızın önünden çeteler, korucular ve polis nezaretinden geçirmeleri haklılığımızı kanıtlamıştır' diyerek olayla yakından uzaktan alakası olmayan Korucu camiamızı hedef alarak karalamaya çalışmaktadır” dedi.

Korucu camiasının Alperen Ocakları ve BİŞHAK üyeleri tarafından düzenlenen ‘Bayrağa saygı yürüyüşü' etkinliğine dahi katılmadığını vurgulayan Kişin: “Programa katılmamamıza rağmen İl Başkanı tarafından ‘çamur at izi kalsın' mantığıyla korucularımıza yönelik ithamlarda bulunmasını doğru ve tarafsız bir yaklaşım olarak bulmuyoruz. Herkes gibi ilimizin huzuru barışı ve refahı için elimizden gelen gayreti ve hassasiyeti göstermeye çalışıyoruz. Güzel ilimiz Bingöl'ün olumsuz hadiselerle Terör olaylarıyla gündeme gelmesini asla tasvip etmiyoruz. Bingöl halkı zaten yıllardır Terörden ve şiddetten yeterince acı çekmiş çekmeye de devam etmektedir. Halkımız artık Terör ve şiddet sarmalından kurtularak normal bir hayat yaşamak istiyor” ifadelerini kullandı.

BDP'nin koruyucu camiasından özür dilemesi gerektiğini ifade eden Kişin, şunları kaydetti: “BDP'li Yöneticilerin Korucu camiasına iftira attıkları gerekçesiyle bir an önce Kahraman Korucu camiamızdan özür dilemelerini bekliyoruz. Korucu camiası olarak şimdiye kadar Bingöl'ün barışı, huzuru ve kardeşliği elimizden gelen gayreti gösterdiğimizi ve bundan sonrada göstereceğimizin herkesçe bilinmesini istiyoruz.” 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
ahmet kıızılboğa (@Misafir_17474)
18 Haziran 2014 Çarşamba 10:11
baskanım helal olsun size lütf edılen koruculuk görevini en iyi şekilde ve başarılı bır sekılde icra ediyorsunuz.
14.09.2025
20:05
Bingöl`de suç dosyaları kabarık 7 şüpheli yakalandı
Bingöl'de suç dosyaları kabarık 7 şüpheli yakalandı
Bingöl'de polis ekipleri tarafından, kasten yaralama ve mala zarar verme suçundan aranan 7 şüpheli yakalandı.
14.09.2025
20:04
Araç değil cephanelik! Kaçan şüpheliler yakalandı
Araç değil cephanelik! Kaçan şüpheliler yakalandı
Bingöl'de polis uygulama noktası yakınlarında, içerisinde silah, mühimmat ve uyuşturucu madde bulunan aracı terk ederek kaçan üç şüpheli yakalandı, ikisi tutuklandı!
14.09.2025
20:03
Bingöl`de 8 yıl hapis cezası bulunan şüpheli yakalandı
Bingöl'de 8 yıl hapis cezası bulunan şüpheli yakalandı
Bingöl'de polis ekipleri tarafından yapılan çalışmada, 8 yıl 1 ay 22 gün kesinleşmiş hapis cezası bulunan şüpheli yakalandı.
14.09.2025
20:02
DEM Parti`den Tavz Der`e `Barış ve Demokratik Toplum` ziyareti
DEM Parti'den Tavz Der'e 'Barış ve Demokratik Toplum' ziyareti
DEM Parti Bingöl İl Eş Başkanı Sedat Ormangören: 'Barışın toplumsallaşması için sivil toplum örgütlerinin rolünü önemsiyoruz. Bu kapsamda kentteki örgütlerle iş birliğimizi sürdüreceğiz' dedi.
13.09.2025
19:23
Bingöl`de saman yüklü kamyon devrildi
Bingöl'de saman yüklü kamyon devrildi
Bingöl'de saman yüklü bir kamyon, sürücüsünün kontrolünden çıkarak devrildi. Kaza sonrası yol bir süre trafiğe kapandı.
13.09.2025
19:12
12 Dev Adam`ın Final Heyecanı Bingöl`de Dev Ekranda Yaşanacak
12 Dev Adam'ın Final Heyecanı Bingöl'de Dev Ekranda Yaşanacak
A Milli Erkek Basketbol Takımımız, büyük bir başarıya imza atarak finale yükseldi. Tüm Türkiye'yi sevince boğan bu gurur tablosu, Bingöl'de de coşkuyla yaşanacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın