KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
26 Temmuz 2026 Pazar
°C

Kışın üşümesinler diye…

Bingöl’ün Karlıova ilçesinde öğretmenlik yapan 32 yaşındaki Çiğdem Göktaş Aksöz, 321 öğrencisine giysi ve ayakkabı yardımı yapılmasını sağladı.

Kışın üşümesinler diye…
12 ARALIK 2014 CUMA 08:02
0
4835
0
AA aa

Bingöl'ün Karlıova İlçesi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Gıda Teknolojileri Okulu öğretmeni 32 yaşındaki Çiğdem Göktaş Aksöz, zorlu kış şartlarına rağmen yazlık giysi ve ayakkabılarla okula gelen 321 öğrencisine, bir işadamı arkadaşının yardımıyla kışlık giysi ve ayakkabı yardımı yapılmasını sağladı.

Karlıova Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Gıda Teknolojileri Okulu'na 2 ay önce atanan Kocaelili öğretmen Çiğdem Göktaş Aksöz, kış mevsiminde yazlık giysi ve ayakkabılarla okula gelen öğrencileri görünce, yardım için çalışma başlattı. Okula gelen öğrencileri tek tek tespit eden Aksöz, daha sonra bu öğrencilerin evlerine giderek ekonomik durumlarını araştırdı. Ekonomik durumları iyi olmayan 321 öğrenciyi tespit eden Çiğdem öğretmen, çocuk ve ailelerine önce Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'ndan destek almayı düşündüğünü ancak bunun uzun olabileceğini düşünerek, başka arayışlara girdi. Memleketi Kocaeli'de işadamlarını arayan Çiğdem Göktaş Aksöz, şöyle dedi: “Karlı ve soğuk havada okula, yazlık giysi ve ayakkabılarla gelen öğrencileri görünce çok üzülüyordum, bu yüzden geceleri uyuyamıyordum. Okuldaki bu durumdaki öğrencileri tespit ettim. Evlerine giderek ailelerini ziyaret ettim. Hakikaten ailelerinin de çok kötü durumda olduğuna inandığım bu öğrencilere yardım bulmak için Kocaeli'den tandığım bir işadamı ile irtibata geçtim. Durumu ona anlattım, seve seve yardım etmeye hazır olduğunu söyledi. Benden öğrencilerin ölçülerini ve ayakkabı numaraları istedi. Tek tek öğrencilerin ölçülerini ve ayakkabı numaralarını alarak işadamına bildirdim. Bir hafta içerisinde, kız ve erkek öğrencilere kışlık bot ve pardesüler geldi, biz de bunları öğrencilere dağıttık.”

Öte yandan Çiğdem öğretmenin, üniversiteye hazırlanan lise son sınıf öğrencilerine de, üniversiteye hazırlık kitapları için de bir başka işadamından yardım istediği ve bu kitapları da temin ederek öğrencilere dağıttığı belirtildi.

KAYMAKAM TEŞEKKÜR ETTİ

Kışlık giysilerin dağıtım törenine katılan Karlıova Kaymakamı Levent Yetgin, öğretmen Çiğdem Göktaş Aksöz'ün kutsal bir çalışma yürüttüğünü belirterek, şöyle konuştu: “Öncelikle ilçemize bu denli yardım eden işadamımıza teşekkür etmek istiyorum. Özellikle kaymakamlık olarak, vakıf olarak öğrencilerimize sürekli destek oluyoruz. Biz bunları yaparken ülkemizde eğitime, öğretime gönülden destek olan vatandaşlarımızın, bizim yanımızda olduğunu bilmek, bize gurur veriyor. Bu vatandaşlarımıza, sesimizi duyuran öğretmenimize de ayrıca teşekkür ediyorum. Öğretmenimiz, öğrencileri için özverili bir çalışma içerisine girmiş, bundan dolayı onu ayrıca takdir etmek istiyorum.” 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
26.07.2026
01:29
12Bingölspor`un yeni başkanı Menaf Yiğit oldu
12Bingölspor'un yeni başkanı Menaf Yiğit oldu
12 Bingölspor'da beklenen karar Ankara'da yapılan istişare toplantısıyla netleşti. Kulübün yeni başkanı Menaf Yiğit olurken, Yiğit ilk açıklamasını Bingöl Online'a yaptı. 'Takım bizim değil, Bingöl'ündür' diyen Yiğit, tüm şehri kulübe sahip çıkmaya davet etti.
26.07.2026
01:28
DEM Partili Kaya`dan İl Özel İdaresi`nin Arsa Satışına Tepki!
DEM Partili Kaya'dan İl Özel İdaresi'nin Arsa Satışına Tepki!
DEM Parti Bingöl İl Genel Meclis Üyesi Aydın Kaya, İl Özel İdaresi'nin Recep Tayyip Erdoğan Mahallesi'nde bulunan 3 bin 164 metrekarelik arsayı ihaleyle satışa çıkarmasına tepki gösterdi. Kaya, satış bedeli ve ihale sürecine ilişkin çeşitli iddiaları gündeme getirerek kamuoyuna açıklama yapılmasını istedi.
26.07.2026
01:27
Bingöl`de Husumetli Aileler Birbirine Girdi: 9 Yaralı
Bingöl'de Husumetli Aileler Birbirine Girdi: 9 Yaralı
Bingöl'ün Karlıova ilçesine bağlı Taşlıçay köyünde husumetli iki aile arasında çıkan taşlı, sopalı ve silahlı kavgada 9 kişi yaralandı. Yaralılar hastanelerde tedavi altına alınırken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
26.07.2026
01:26
MHP`de ilçe kongreleri Solhan`dan başladı
MHP'de ilçe kongreleri Solhan'dan başladı
MHP Bingöl İl Başkanlığı'nın 2026 yılı ilçe kongrelerinin ilki Solhan'da gerçekleştirildi. Kongrede mevcut İlçe Başkanı Hayati Hocaoğlu yeniden göreve seçilirken, MHP İl Başkanı Emin Varan birlik ve beraberlik mesajı verdi.
26.07.2026
01:25
Bingöl`de Bir Haftada 11 Şüpheli Yakalandı
Bingöl'de Bir Haftada 11 Şüpheli Yakalandı
Bingöl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince son bir haftada düzenlenen operasyonlarda 11 şüpheli yakalanırken, 1 kişi tutuklandı. Operasyonlarda uyuşturucu madde ile ruhsatsız silah da ele geçirildi.
26.07.2026
01:23
Bingöl`de 5 ayrı noktada çıkan yangınlar söndürüldü
Bingöl'de 5 ayrı noktada çıkan yangınlar söndürüldü
Bingöl merkez ve Genç ilçesinde ziraat ile ormanlık alanlarda çıkan 5 ayrı yangın, itfaiye ekipleri ve orman işçilerinin müdahalesiyle büyümeden kontrol altına alındı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın