KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
02 Şubat 2026 Pazartesi
°C

Kışın üşümesinler diye…

Bingöl’ün Karlıova ilçesinde öğretmenlik yapan 32 yaşındaki Çiğdem Göktaş Aksöz, 321 öğrencisine giysi ve ayakkabı yardımı yapılmasını sağladı.

Kışın üşümesinler diye…
12 ARALIK 2014 CUMA 08:02
0
4588
0
AA aa

Bingöl'ün Karlıova İlçesi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Gıda Teknolojileri Okulu öğretmeni 32 yaşındaki Çiğdem Göktaş Aksöz, zorlu kış şartlarına rağmen yazlık giysi ve ayakkabılarla okula gelen 321 öğrencisine, bir işadamı arkadaşının yardımıyla kışlık giysi ve ayakkabı yardımı yapılmasını sağladı.

Karlıova Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Gıda Teknolojileri Okulu'na 2 ay önce atanan Kocaelili öğretmen Çiğdem Göktaş Aksöz, kış mevsiminde yazlık giysi ve ayakkabılarla okula gelen öğrencileri görünce, yardım için çalışma başlattı. Okula gelen öğrencileri tek tek tespit eden Aksöz, daha sonra bu öğrencilerin evlerine giderek ekonomik durumlarını araştırdı. Ekonomik durumları iyi olmayan 321 öğrenciyi tespit eden Çiğdem öğretmen, çocuk ve ailelerine önce Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'ndan destek almayı düşündüğünü ancak bunun uzun olabileceğini düşünerek, başka arayışlara girdi. Memleketi Kocaeli'de işadamlarını arayan Çiğdem Göktaş Aksöz, şöyle dedi: “Karlı ve soğuk havada okula, yazlık giysi ve ayakkabılarla gelen öğrencileri görünce çok üzülüyordum, bu yüzden geceleri uyuyamıyordum. Okuldaki bu durumdaki öğrencileri tespit ettim. Evlerine giderek ailelerini ziyaret ettim. Hakikaten ailelerinin de çok kötü durumda olduğuna inandığım bu öğrencilere yardım bulmak için Kocaeli'den tandığım bir işadamı ile irtibata geçtim. Durumu ona anlattım, seve seve yardım etmeye hazır olduğunu söyledi. Benden öğrencilerin ölçülerini ve ayakkabı numaraları istedi. Tek tek öğrencilerin ölçülerini ve ayakkabı numaralarını alarak işadamına bildirdim. Bir hafta içerisinde, kız ve erkek öğrencilere kışlık bot ve pardesüler geldi, biz de bunları öğrencilere dağıttık.”

Öte yandan Çiğdem öğretmenin, üniversiteye hazırlanan lise son sınıf öğrencilerine de, üniversiteye hazırlık kitapları için de bir başka işadamından yardım istediği ve bu kitapları da temin ederek öğrencilere dağıttığı belirtildi.

KAYMAKAM TEŞEKKÜR ETTİ

Kışlık giysilerin dağıtım törenine katılan Karlıova Kaymakamı Levent Yetgin, öğretmen Çiğdem Göktaş Aksöz'ün kutsal bir çalışma yürüttüğünü belirterek, şöyle konuştu: “Öncelikle ilçemize bu denli yardım eden işadamımıza teşekkür etmek istiyorum. Özellikle kaymakamlık olarak, vakıf olarak öğrencilerimize sürekli destek oluyoruz. Biz bunları yaparken ülkemizde eğitime, öğretime gönülden destek olan vatandaşlarımızın, bizim yanımızda olduğunu bilmek, bize gurur veriyor. Bu vatandaşlarımıza, sesimizi duyuran öğretmenimize de ayrıca teşekkür ediyorum. Öğretmenimiz, öğrencileri için özverili bir çalışma içerisine girmiş, bundan dolayı onu ayrıca takdir etmek istiyorum.” 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
02.02.2026
17:39
Sigara fiyatları bir kez daha değişiyor!
Sigara fiyatları bir kez daha değişiyor!
Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Dündar, sigaraya bir zam daha geleceğini duyurdu.
02.02.2026
16:58
ÖNDER`den Türkiye Genelinde Kan Bağışı Seferberliği
ÖNDER'den Türkiye Genelinde Kan Bağışı Seferberliği
ÖNDER İmam Hatipliler Derneği, Türk Kızılay iş birliğiyle 'İyilik Kanımızda Var' sloganıyla Türkiye genelinde kan bağışı kampanyası başlatırken, Bingöl'deki bağış etkinliğinin 03–04 Şubat 2026 tarihlerinde Rabia Hatun Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi bahçesinde yapılacağını duyurdu.
02.02.2026
15:08
Bingöl Belediyesi`nden
Bingöl Belediyesi'nden 'Karla Mücadele' Açıklaması
Bingöl Belediyesi, DEM Parti Belediye Meclis Gurubunun, 'Belediyenin karla mücadelede yetersiz kaldığı' iddialarına yanıt verdi. Çalışmaların kesintisiz sürdürüldüğünü ve tüm imkânların sahaya yansıtıldığının vurgulandığı açıklamada 'çatı ve saçakların bina sorumluluğunda olduğu' vurgulanırken, yapılan eleştirilerin çözüm üretmediği ve sahadaki emeği yok saydığı ifade edildi.
02.02.2026
14:43
Emeklilikte ikinci maaş fırsatı detaylar belli oldu! 1999, 2008 sigortalı olanlar...
Emeklilikte ikinci maaş fırsatı detaylar belli oldu! 1999, 2008 sigortalı olanlar...
Tamamlayıcı Emeklilik Sistemi (TES) için geri sayım devam ediyor. Sistemin 2026 yılında hayata geçirilmesi bekleniyor. Tamamlayıcı Emeklilik Sistemi, çalışanlara maaş kesintileriyle ek emeklilik geliri oluşturuyor. İşte tüm detaylar...
02.02.2026
14:42
Prof. Dr. Aydemir: Modern Hayat Kulluğu Unutturuyor
Prof. Dr. Aydemir: Modern Hayat Kulluğu Unutturuyor
Özgür-Der Bingöl Şubesi'nin düzenlediği konferansta konuşan Prof. Dr. Halis Aydemir, modern dünyanın insanı hız, haz ve sürekli meşguliyetle kuşatarak kulluk bilincinden uzaklaştırdığını söyledi.
02.02.2026
01:51
Meteorolojiden Bingöl için kuvvetli yağış uyarısı
Meteorolojiden Bingöl için kuvvetli yağış uyarısı
Bingöl için kuvvetli yağış uyarısı yapan Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü, çığ ve yağış nedeniyle oluşması muhtemel su baskını ve sel riskine karşı dikkatli olunmasını istedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın