KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
03 Aralık 2025 Çarşamba
°C

Kışın üşümesinler diye…

Bingöl’ün Karlıova ilçesinde öğretmenlik yapan 32 yaşındaki Çiğdem Göktaş Aksöz, 321 öğrencisine giysi ve ayakkabı yardımı yapılmasını sağladı.

Kışın üşümesinler diye…
12 ARALIK 2014 CUMA 08:02
0
4503
0
AA aa

Bingöl'ün Karlıova İlçesi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Gıda Teknolojileri Okulu öğretmeni 32 yaşındaki Çiğdem Göktaş Aksöz, zorlu kış şartlarına rağmen yazlık giysi ve ayakkabılarla okula gelen 321 öğrencisine, bir işadamı arkadaşının yardımıyla kışlık giysi ve ayakkabı yardımı yapılmasını sağladı.

Karlıova Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Gıda Teknolojileri Okulu'na 2 ay önce atanan Kocaelili öğretmen Çiğdem Göktaş Aksöz, kış mevsiminde yazlık giysi ve ayakkabılarla okula gelen öğrencileri görünce, yardım için çalışma başlattı. Okula gelen öğrencileri tek tek tespit eden Aksöz, daha sonra bu öğrencilerin evlerine giderek ekonomik durumlarını araştırdı. Ekonomik durumları iyi olmayan 321 öğrenciyi tespit eden Çiğdem öğretmen, çocuk ve ailelerine önce Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'ndan destek almayı düşündüğünü ancak bunun uzun olabileceğini düşünerek, başka arayışlara girdi. Memleketi Kocaeli'de işadamlarını arayan Çiğdem Göktaş Aksöz, şöyle dedi: “Karlı ve soğuk havada okula, yazlık giysi ve ayakkabılarla gelen öğrencileri görünce çok üzülüyordum, bu yüzden geceleri uyuyamıyordum. Okuldaki bu durumdaki öğrencileri tespit ettim. Evlerine giderek ailelerini ziyaret ettim. Hakikaten ailelerinin de çok kötü durumda olduğuna inandığım bu öğrencilere yardım bulmak için Kocaeli'den tandığım bir işadamı ile irtibata geçtim. Durumu ona anlattım, seve seve yardım etmeye hazır olduğunu söyledi. Benden öğrencilerin ölçülerini ve ayakkabı numaraları istedi. Tek tek öğrencilerin ölçülerini ve ayakkabı numaralarını alarak işadamına bildirdim. Bir hafta içerisinde, kız ve erkek öğrencilere kışlık bot ve pardesüler geldi, biz de bunları öğrencilere dağıttık.”

Öte yandan Çiğdem öğretmenin, üniversiteye hazırlanan lise son sınıf öğrencilerine de, üniversiteye hazırlık kitapları için de bir başka işadamından yardım istediği ve bu kitapları da temin ederek öğrencilere dağıttığı belirtildi.

KAYMAKAM TEŞEKKÜR ETTİ

Kışlık giysilerin dağıtım törenine katılan Karlıova Kaymakamı Levent Yetgin, öğretmen Çiğdem Göktaş Aksöz'ün kutsal bir çalışma yürüttüğünü belirterek, şöyle konuştu: “Öncelikle ilçemize bu denli yardım eden işadamımıza teşekkür etmek istiyorum. Özellikle kaymakamlık olarak, vakıf olarak öğrencilerimize sürekli destek oluyoruz. Biz bunları yaparken ülkemizde eğitime, öğretime gönülden destek olan vatandaşlarımızın, bizim yanımızda olduğunu bilmek, bize gurur veriyor. Bu vatandaşlarımıza, sesimizi duyuran öğretmenimize de ayrıca teşekkür ediyorum. Öğretmenimiz, öğrencileri için özverili bir çalışma içerisine girmiş, bundan dolayı onu ayrıca takdir etmek istiyorum.” 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
02.12.2025
15:17
Tüz: `Engelliler kutlama değil, köklü çözüm bekliyor`
Tüz: 'Engelliler kutlama değil, köklü çözüm bekliyor'
Türkiye Sakatlar Konfederasyonu ve Bingöl Memur-Sen Temsilcisi Bahattin Tüz, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde yaptığı açıklamada engelli bireylerin yıllardır çözüme kavuşturulmayan sorunlarına dikkat çekerek hükümete ve karar vericilere 'kapsamlı reform' çağrısı yaptı. 'Bugün kutlama değil, haklarımızı haykırma günüdür' dedi.
02.12.2025
15:12
Bingöl AK Gençlik`ten Filistin için farkındalık etkinliği
Bingöl AK Gençlik'ten Filistin için farkındalık etkinliği
Aslan: 'Bu çalışma, yaşanan insani krize dikkat çekmeyi amaçlayan bir farkındalık etkinliğidir. Öğrencilerimiz duyarlılıklarını bu şekilde ifade etmek istedi.'
02.12.2025
14:48
Potada kıyasıya rekabet!
Potada kıyasıya rekabet!
ÜNİLİG Erkekler Basketbol Eleme Grupları Bingöl'de başladı. Turnuva, beş gün boyunca Karşıyaka Spor Salonu'nda devam edecek.
02.12.2025
14:18
Becerekli:
Becerekli: 'Engelliler Lütuf Değil, Hak Sahibidir'
Altı Nokta Körler Derneği Bingöl Şubesi Başkanı Hidayet Becerekli, engelli bireylerin toplumun manevi bir değeri olduğunu belirterek kamu kurumları başta olmak üzere tüm topluma önemli bir çağrıda bulundu. Becerekli, engelli haklarının eksiksiz uygulanması ve engelli bireylerin karar süreçlerine dâhil edilmesi gerektiğini vurguladı.
02.12.2025
14:08
Vali Usta`dan mühendislere kritik uyarı!
Vali Usta'dan mühendislere kritik uyarı! 'Emin olmadan imzalamayın!'
Bingöl'de düzenlenen 'Deprem Yönetmeliği Uygulama Eğitimi' programında konuşan Vali Ahmet Hamdi Usta, mühendisleri uyardı! 'Emin olmadığınız hiçbir belgeye, rapora, plana imza atmayın. Çünkü bunun dönüşü can kaybı ve büyük acılar oluyor; Bingöl bunu geçmişte çok ağır şekilde yaşadı'
02.12.2025
13:52
Genç`te kış tedbirleri ele alındı
Genç'te kış tedbirleri ele alındı
Kaymakam Muhammet Güzel, kurumlar arası iş birliğinin önemine dikkat çekerek yapılacak hazırlıkların ilçede sorunsuz bir kış sezonu geçirilmesine katkı sağlayacağını ifade etti.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın