KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
22 Aralık 2025 Pazartesi
°C

Kısıtlamalarda esneme olabilir!

Ülke genelinde vaka sayısı en çok düşen iller arasında yer alan Bingöl'de, filyasyon ekiplerinin çalışmasıyla vaka sayısı 70'lere kadar düştü. İl Sağlık Müdürü Gündoğdu: 'Yine bu açıklanan sonuçların sağlık çalışanlarının motivasyonunu arttıracağını düşünüyoruz. İlerleyen günlerde belirlenen takvim çerçevesinde risksiz alana girmemizle beraber kısıtlamaların kaldırılması söz konusu olabilir.'

Kısıtlamalarda esneme olabilir!
21 ŞUBAT 2021 PAZAR 19:10
6
2871
4
AA aa

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, geçtiğimiz günlerde yaptığı basın toplantısında son bir hafta içerisinde 100 bin nüfusta görülen korona virüs vaka tablosunu açıkladı. Bakan Koca'nın açıklamasına göre bir haftada vaka sayısı en çok artan iller arasında Bilecik, Erzincan, Kilis, Uşak ve Çanakkale yer aldı. Vaka artış hızı düşüşte olan 5 il ise, Bitlis, Mardin, Kastamonu, Bingöl ve Yalova oldu. 280 bin nüfusa sahip olan Bingöl'de vaka artış hızının düşmesi kentte sevinçle karşılandı. Bingöl'de 8-14 Şubat tarihleri arasında 70 vaka görüldüğünü aktaran İl Sağlık Müdürü Uzman Dr. Mehmet Emin Gündoğdu, düşüşün nedeninin filyasyon ekiplerinin titiz çalışması sonucu ortaya çıktığını ifade etti.

Kentin vaka durumu hakkında bilgi veren İl Sağlık Müdürü Gündoğdu, “Bakanımızın açıklamış olduğu 8-14 Şubat Türkiye geneli 100 bin nüfusa düşen Bingöl'ümüzde 26,81'lik bir veri açıklanmıştı. Bu da aşağı yukarı 280 binlik nüfuslu şehrimizde 70 vaka sayısına tekabül ediyor. Yaptığımız ve devam eden çalışmalar neticesinde yine bakanımızın açıklamış olduğu verilerde Bingöl'ümüzde vaka sayısında yüzde 26 gibi bir düşüş yaşandı. Amacımız tabi bu oranları daha da düşürerek özellikle Türkiye'deki en risksiz şehirler arasına girmek ve vaka sayımızı sıfıra düşürmek. Şüphesiz son 1 yıldır özellikle sağlık çalışanlarımızın sahada yürüttüğü çalışmalar büyük önem arz etmekte. Filyasyon ekiplerimizin özellikle her bir vakaya ayrı ayrı titizlikle yaklaşması, her bir vakanın tespit edilmesi, bütün temaslıların çok güzel bir şekilde sorgulanıp tespit edilerek numunelerin alınması ve bu numunelerin en hızlı şekilde laboratuvara ulaşması büyük önem arz etmekteydi” dedi.

“RİSKSİZ ALANA GİRMEMİZLE BERABER KISITLAMALARIN KALDIRILMASI SÖZ KONUSU OLABİLİR”

Vaka sayılarında düşüşün devam etmesi durumunda kısıtlamaların da kalkabileceğini aktaran Gündoğdu, “Özellikle bölgemizde son iki haftadır görülen kar yağışına rağmen filyasyon ekiplerinin sürdürmüş olduğu çalışmalar ve zamanla yarışmaları, en uzak köylere kadar gidip kişilerin izole edilmesi, temaslarından numune alınması noktasında göstermiş oldukları gayret sonucunda bu sonuçlara ulaştık. Temennimiz bundan sonra da daha iyi sonuçlara ulaşıp, ilimizin en risksiz iller arasına girmesi ve bu hastalığa bağlı ölümlerin olmamasıdır. Yine bu açıklanan sonuçların sağlık çalışanlarının motivasyonunu arttıracağını düşünüyoruz. İlerleyen günlerde belirlenen takvim çerçevesinde risksiz alana girmemizle beraber kısıtlamaların kaldırılması söz konusu olabilir. Bu noktada yine bütün vatandaşlarımızın tedbirlere riayet etmesi ve olası bir vaka sayısının artışının önüne geçmemiz çok önemli. Sonuç itibarıyla bulaşıcı bir hastalık ile olan mücadelemiz devam etmekte. Bu mücadelenin de tüm kurallara riayet edilerek ve en ufak bir esneme olmayacak şekilde başarıya ulaşması söz konusu. Bütün vatandaşlarımızdan isteğimiz maske, mesafe ve hijyen kurallarına her zaman uymalarıdır” diye konuştu.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_81381)
23 Şubat 2021 Salı 01:21
Değerli müdürümüze başarılar diliyorum.İnşallah olumsuz bir durum daha cerayan etmez. Daha güzel günleri olsun.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_81373)
22 Şubat 2021 Pazartesi 12:14
Sağlıkçıların hakkı gerçekten ödenmez çok emek veriyorlar geçen acile gittim sadece bir hemşire bayan vardı herkes onu çağırıyordu kız çağız sabırla sağa sola koşturuyordu koca hastene sağlık bakanlığı atamalar yapmalı yetersiz görünüyor koca hastahanenin yükü bir hemşireye bırakılmamalı Allah razı olsun Allah kolaylık versin
Misafir Kullanıcı (@Misafir_81372)
22 Şubat 2021 Pazartesi 11:46
SAĞLIK ÇALIŞANLARIMIZDAN ALLAH RAZI OLSUN, BU MUSİBETİ DE BİR AN ÖNCE KALDIRSIN İNŞALLAH.
kullanıcı1 (@Misafir_81367)
21 Şubat 2021 Pazar 21:26
ALLAH BAŞTA MÜDÜR BEYİN OLMAK ÜZERE SAHADA GÖREV YAPAN TÜM DOKTORLARDAN VE YARDIMCI PERSONELLERİNDEN RAZI OLSUN.
22.12.2025
04:26
12Bingölspor`dan Hakem İsyanı: Bu Bir Operasyon
12Bingölspor'dan Hakem İsyanı: Bu Bir Operasyon
12Bingölspor, Silifke maçının ardından yaptığı sert açıklamada, verilen ve verilmeyen kararlarla adaletin yok sayıldığını belirterek, karşılaşmanın sahadaki mücadeleden çok tartışmalı hakem kararlarıyla şekillendiğini ve 'operasyon' havasında yönetildiğini savundu.
22.12.2025
04:25
Genç yolunda kaza: 4 yaralı
Genç yolunda kaza: 4 yaralı
Yaralılar, olay yerindeki ilk müdahalenin ardından ambulanslarla Bingöl Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.
22.12.2025
04:24
Bingöl gençlerinden önemli başarı!
Bingöl gençlerinden önemli başarı!
Bingöl'den sporcu gençler Antalya'da düzenlenen Kros finallerinde Türkiye şampiyonu, Mersin'de düzenlenen 'Volo Atış Oyunları'nda ise ikincilik elde ederek önemli başarılara imza attılar.
22.12.2025
04:23
Hatısaru: Seçim Değil, Geçim Zamanında da Halkımızın Yanındayız
Hatısaru: Seçim Değil, Geçim Zamanında da Halkımızın Yanındayız
Yeniden Refah Partisi Bingöl İl Başkanı Cihat Hatısaru, Adaklı'da düzenlenen Anadolu Halk Buluşması'nda vatandaşlarla bir araya gelerek ekonomik sıkıntıları dinledi, 'Sahada olmaya devam edeceğiz' mesajı verdi.
22.12.2025
04:22
Gençlerin fikirlerine 1 Milyon 850 Bin TL`lik proje desteği
Gençlerin fikirlerine 1 Milyon 850 Bin TL'lik proje desteği
UNİDES kapsamında Bingöl'de üniversite öğrencilerinin hazırladığı 26 proje desteklenirken, projeler için toplam 1 milyon 850 bin TL hibe sağlandı. Projelerde görev alan üniversite öğrencileri için sertifika töreni düzenlendi.
22.12.2025
04:20
Bingöl`de Gençler ve Aileler İçin Farkındalık Konferansları
Bingöl'de Gençler ve Aileler İçin Farkındalık Konferansları
2025 Aile Yılı kapsamında Bingöl'de düzenlenen konferanslarda gençlerin kişisel gelişimi ve aile içi iletişim konuları ele alındı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın