KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
28 Haziran 2026 Pazar
°C

Kıyamet kopmaz, türkiye güçlü bir ülke

Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, ''AK Parti hakkındaki kapatma davasında sonuç ne olursa olsun kıyamet kopmaz, Türkiye güçlü bir ülke'' dedi.

Kıyamet kopmaz, türkiye güçlü bir ülke
15 TEMMUZ 2008 SALI 09:11
0
1050
0
AA aa
Kılıç, Fransa'nın ulusal günü nedeniyle verilen resepsiyonda gazetecilerin AK Parti hakkındaki kapatması davasıyla ilgili sorularını yanıtladı.
 
Anayasa Mahkemesi üyesi Osman Paksüt'ün, davanın sonuçlanmasının ardından kıyamet kopacağına ilişkin sözlerinin hatırlatılması üzerine Kılıç, "Türkiye çok büyük bir ülkedir. Kıyamet, mıyamet kopmaz. Bu ülke çok şey gördü, geçirdi. O nedenle kimsenin endişelenmesine gerek yoktur" diye konuştu.
 
Haşim Kılıç sözlerine, "Türkiye'de kurumlar çalışmaktadır. Türkiye'de kurumlar üzerine düşen görevi yerine getirmektedir. Bu büyük ülkede bu tür sorunlar her zaman yaşanır. Bunun üstesinden de her zaman gelinmiştir. Bu nedenle benim herhangi bir endişem, herhangi bir kıyamet senaryom yoktur" diye devam etti.
 
Dava ne zaman sonuçlanır?
 
Kılıç, Anayasa Mahkemesi'nde AK Parti hakkında açılan davanın ne zaman sonuçlanacağına ilişkin herhangi bir tarih söyleyemeyeceğini belirtti.
 
Gazetecilerin, AK Parti davasının ne zaman sonuçlanacağını sorması üzerine, Kılıç, kendisinin hiçbir zaman herhangi bir tarih ya da gün vermediğini kaydetti.
 
Raportör bu konudaki çalışmasını tamamlamadan hiç kimsenin birşey söylemesinin mümkün olmadığını ifade eden Kılıç, bu nedenle raportör raporunu beklediğini belirtti.
 
Haşim Kılıç, davanın sonuçlanmasının, çalışmaların süresine bağlı olduğunu ifade eden, "Arkadaşlarımızla oturup konuşacağız, ne kadar sürede çalışmalarını tamamlayabilirler diye. Onu göz önünde tutarak, bir gündem vereceğim" diye konuştu.
 
Anayasa Mahkemesi üyesi Osman Paksüt'ün, davanın ağustos ayı başında sonuçlanabileceğine ilişkin açıklamalarının hatırlatılması üzerine ise Kılıç, "Bu konuda benim ağzımdan çıkmadığı müddetçe, söylenen hiçbir şeye inanmayın lütfen" dedi.
 
Kılıç, Anayasa Mahkemesi'nin "Ergenekon" soruşturması çerçevesinde düzenlenen son operasyonlardan etkilenip etkilenmediği yönündeki soruya da Anayasa Mahkemesi'ni ilgilendirmeyen konulara ilişkin soruları yanıtlamayacağı cevabını verdi.
 
Osman Paksüt ne demişti?
 
Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Osman Paksüt, 5 Temmuz'da yaptığı açıklamada, AKP hakkındaki kapatma davasına ilişkin ''Kararımız ne yönde olursa olsun karardan sonra kıyamet kopacak'' dedi.
 
Paksüt, "Şunu şimdiden söylemeliyim ki karardan sonra kıyamet kopacak. Ne karar alırsak alalım, o yönde de olsa, aksi yönde de olsa, her kesimde kıyamet kopacak" diye konuştu.
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
27.06.2026
20:40
Çotla Dağı`nda Festival Coşkusu Yaşanacak
Çotla Dağı'nda Festival Coşkusu Yaşanacak
Doğayla iç içe bir gün geçirmek isteyenler, 5 Temmuz Pazar günü Genç ilçesindeki Çotla Dağı'nda buluşacak. Zıkte SÜRKAP tarafından ilk kez düzenlenecek Çotla Festivali'nde konserlerden geleneksel oyunlara, yarışmalardan yöresel ikramlara kadar gün boyu birçok etkinlik gerçekleştirilecek.
27.06.2026
20:39
TİMBİR`de Yeni Dönem Heyecanı
TİMBİR'de Yeni Dönem Heyecanı
Türk İnternet Medya Birliği (TİMBİR), 2. Olağan Genel Kurulu Ankara'da gerçekleşti. Dr. Süleyman Basa'nın yeniden Genel Başkanlığa, Bingöl temsilcisi Hakim Bayraktar'ın da yönetim kuruluna seçildiği Genel Kurulda, TİMBİR'in yeni dönem yol haritası da belirlendi.
27.06.2026
20:38
Rektör Çelik, TÜBA Asli Üyesi Seçildi
Rektör Çelik, TÜBA Asli Üyesi Seçildi
Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Çelik, Türkiye Bilimler Akademisi'nin (TÜBA) 63. Genel Kurulu'nda yapılan seçimlerde asli üyeliğe seçildi.
27.06.2026
20:36
Burkankulu`ndan `çekildi` iddialarına yanıt
Burkankulu'ndan 'çekildi' iddialarına yanıt
12 Bingölspor başkanlığına talip olduğunu açıklayan iş insanı Ahmet Burkankulu, kamuoyunda gündeme gelen 'adaylıktan çekildi' iddialarını yalanladı. Burkankulu, destek çalışmalarını sürdürdüğünü, yeterli desteğin sağlanması halinde ise başkan adaylığını resmen ilan edeceğini söyledi.
27.06.2026
20:36
Bingöl`e 13 hekim atanacak! 4 branşta bir ilk yaşanacak
Bingöl'e 13 hekim atanacak! 4 branşta bir ilk yaşanacak
Sağlık Bakanlığı'nın 129. Dönem Devlet Hizmeti Yükümlülüğü (DHY) kurası kapsamında Bingöl'e 11 uzman ve 2 pratisyen hekim atanacak. Yapılan atamalarla birlikte kentte ilk kez Çocuk Kardiyolojisi branşında uzman görev yapacak, üç ilçe de ilk kez yeni uzmanlık alanlarına kavuşacak.
27.06.2026
20:35
Bingöl Belediyesi`nden Orman Yangını Uyarısı
Bingöl Belediyesi'nden Orman Yangını Uyarısı
Bingöl Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, yaz sıcaklıklarıyla birlikte artan orman yangını riskine karşı vatandaşları uyardı. Açıklamada, küçük bir ihmalin büyük felaketlere yol açabileceği belirtilerek, yangınlara neden olanlar hakkında ağır yaptırımlar uygulandığı hatırlatıldı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın